1. jūnijā Jūrmala aicina uz Kūrorta svētkiem

1. jūnijā Jūrmala aicina uz Kūrorta svētkiem

Sestdien, 2024. gada 1. jūnijā, notiks jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītākais vasaras pasākums – Jūrmalas Kūrorta svētki, kas šogad norisināsies jau 55. reizi! Svētku koncertā uz lielās skatuves Majoru pludmalē apmeklētājus priecēs šarmantā dziedātāja Marija Naumova un pašmāju mūzikas grupas “Labvēlīgais tips” un “Citi zēni”. Vasaras sākums Jūrmalā tiks ieskandināts ar daudzveidīgu pasākumu programmu visas dienas garumā – notiks ielu kafejnīcu festivāls, garākā diskoballīte Jomas ielā, mazākie svētku apmeklētāji tiks gaidīti jautrās izklaidēs “Našķu pilsētiņā”, norisināsies jūrmalnieku svētku gājiens un citi notikumi, kas piepildīs Jūrmalu Kūrorta svētkos.

Kūrorta svētku gājiens-karnevāls
Neatņemama Kūrorta svētku daļa ir tradicionālais svētku gājiens, kurā dodas jūrmalnieki – uzņēmumu, iestāžu, biedrību pārstāvji un radošie kolektīvi –, parādot savu darbības jomu, unikalitāti un apliecinot piederību savai pilsētai. Šogad svētku gājiens iecerēts kā krāšņs karnevāls, pārsteidzot ar tērpiem un atraktīviem priekšnesumiem. Gājiens sāksies plkst. 15.00 no lielās skatuves Majoru pludmalē un virzīsies pa Jomas ielu līdz Turaidas ielai, tālāk aizvedot līdz Dzintariem.

“Street Food” festivāls, diskoballīte un vasarīgas aktivitātes
Majoru stāvlaukumā, Jomas ielas sākumā, līdz pusnaktij notiks ielu kafejnīcu festivāls “Street Food”, kur svētku atmosfērā varēs baudīt gardas maltītes. Jomas ielā norisināsies garākā diskoballīte un dažādas vasarīgas aktivitātes – varēs piedalīties mākslas darbnīcā, “TikTok” deju meistarklasēs, “Enerģijas veloturnīrā” un limbo turnīrā, uzspēlēt digitālo spēli “Vasaras kūrorta medības”, iegriezt “Kūrortnieka laimes ratu” un iesaistīties “Korso brīnumu” aktivitātēs.
Kūrorta svētku dienā plkst. 13.00 un 16.00 Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs (TIC) rīkos bezmaksas ekskursijas pa Jūrmalas centru, pulcēšanās ekskursijai pie TIC (Lienes ielā 5).

Jūrmalas radošo kolektīvu priekšnesumi un vēsturiskais fotostūrītis Horna dārzā
Horna dārzā no plkst. 12.00 līdz 18.00 apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs dažādu paaudžu Jūrmalas radošie kolektīvi – dejotāji un dziedātāji. Jūrmalas bibliotēku lasītprieka punktā “Atver grāmatu, atver prātu!” varēs satikt radošus cilvēkus un uzzināt, kāpēc un kādas grāmatas viņi lasa, savukārt Jūrmalas retrofotostūrītī, kas svētku dienā būs iekārtots Horna dārzā, ikviens apmeklētājs, iejūtoties laikā pirms 100 gadiem, varēs uzņemt atmiņu fotogrāfiju no mūsdienu kūrorta svētkiem.

Našķu pilsētiņa ģimenēm ar bērniem
Ģimenes ar bērniem svētkos aicinātas apmeklēt Našķu pilsētiņu pie Dzintaru koncertzāles (Turaidas ielā 1), kur mazākie svētku apmeklētāji varēs izpriecāties putu un ziepju burbuļu ballītēs, izvizināties pasaku karuselī un nofotografēties “Mazo spēkavīru fotosalonā”. Svētkus saldinās saldējuma un našķu tirdziņš, kurā dažādus kārumus piedāvās vietējie mājražotāji.

Ārvalstu vēstniecību un sadraudzības pilsētu zona
Iepretim Dzintaru koncertzālei dienas laikā atradīsies Jūrmalas draugu – ārvalstu vēstniecību un sadraudzības pilsētu – zona. Svētku apmeklētāji varēs iepazīt katras pārstāvētās valsts un pilsētas sagatavoto piedāvājumu – informatīvos materiālus par ceļošanas iespējām un apskates vietām, būs iespēja degustēt tradicionālos ēdienus un piedalīties dažādās meistarklasēs.

Vakara koncerts un uguņošana
Vakara programmu uz lielās skatuves Majoru pludmalē plkst. 18.00 atklās lieliskā dziedātāja Marija Naumova. Svētku apmeklētājus koncertā priecēs arī viena no humoristiskākajām Latvijas grupām “Labvēlīgais tips” un enerģiski uzlādējošie “Citi zēni”, līdz pusnaktij mūziku atskaņos dīdžejs Kārlis Ķikuts. Svētki noslēgsies plkst. 23.00 ar uguņošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.05.2024 - 06.06.2024 Sajūti savu pilsētu ar Neredzamā Pasaule! Neredzamā Pasaule
Sajūti savu pilsētu no jauna- pastaigājoties pa pazīstamām vietām neredzīga gida pavadībā. Izrādās, ka ir pārsteidzoši daudz detaļu, kuras vēl | Skatīt vairāk
IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03756094sec.