Maskavā atklās Jūrmalas lasītavu

2011.gada 25.maijā, plkst. 18.00 vienā no slavenākajiem Maskavas restorāniem „Pir O.G.I.” Maskavā, Sretenkas ielā 26, Maskavas Rīgas biedrība sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi atklās īpašu zāli – Jūrmalas pilsētas tematikai veltītu lasītavu. Restorāna–lasītavas sienas rotās 19.–20. gadsimta Jūrmalas pastkartes, bet plauktos varēs atrast dažādos laikos izdotas grāmatas par Jūrmalu un fotoceļvežus.

Pastkaršu ekspozīciju izveidojusi Maskavas Rīgas biedrība un Latvijas pastkaršu kolekcionārs Dmitrijs Jermolajevs.

Uz atklāšanas pasākumu aicināts Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, lielāko Krievijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, Jūrmalas tūrisma pārstāvniecības Maskavā, kā arī Jūrmalas sadraudzības pilsētas Maskavas Dienvidrietumu apgabala prefektūras administrācijas pārstāvji. Atklāšanā piedalīsies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis.

„Esam ļoti priecīgi, ka restorāna īpašniekiem sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi radās tik lieliska doma – pašā Maskavas sirdī, pie Sarkanā laukuma, izveidot Jūrmalas noskaņām raksturīgu vidi. Restorānu iecienījuši politiķi un radošā inteliģence. Izveidotā lasītava sniegs labas iespējas reklamēt Jūrmalu un atgādināt par mūsu brīnišķīgo pilsētu šādā neparastā veidā,” vērtē M.Dzenītis.

„Ideja izveidot Jūrmalas stūrīti Krievijas galvaspilsētā radusies, tiekoties ar mūsu Jūrmalas draugiem, kuru Maskavā ir daudz, bet līdz šim te nebija neformālas vietas, kur pulcēties šīs burvīgās pilsētas cienītājiem,” pastāstīja pastkaršu kolekcionārs D.Jermolajevs.

No Krievijas Jūrmalā ierodas ļoti daudz tūristu; pērn salīdzinājumā ar 2009.gadu tūristu pieplūdums no Krievijas palielinājies par 56%. Arī potenciālie investori izrāda īpašu interesi par investīciju iespējām, tādēļ Jūrmalas pilsētas dome pastāvīgi īsteno dažādas mārketinga aktivitātes tūrisma tirgus saglabāšanai un attīstīšanai un investīciju piesaistei.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
Vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15. jūnijā plkst. 11.00–15.00 Valmiermuižas parkā aicinām uz vasaras saulgriežu svinībām un tirdziņu “Gardu Muti". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 05.06.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1. jūnijs Bērnu diena  Jurmala Golf Club & Hotel
Šiem svētkiem par godu, vēlamies aicināt vecākus ar bērniem 1. jūnijā no plkst. 16:00 – 19:00 pie mums restorānā, kur atklāsim jauno bērnu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43457294sec.