Izdots «Ventspils Tūrisma ceļvedis 2024»

Izdots «Ventspils Tūrisma ceļvedis 2024»

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) izdevis ikgadējo tūrisma izdevumu “Ventspils Tūrisma ceļvedis 2024”, kurā publicēta informācija par lielākajiem notikumiem pilsētā, tūrisma, atpūtas un izklaides iespējām, pilsētas skaistākajām vietām, kā arī pilsētas tūrisma jaunumiem 2024. gadā.

Gaidītākais jaunums – Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja jaunās ēkas atklāšana! Muzeja ekspozīcija stāsta par Kurzemes piekrastes iedzīvotāju ikdienu un atspoguļo latviešu, lībiešu zemnieku un zvejnieku dzīvi. Jauno ekspozīciju par Ziemeļkurzemes tradicionālo dzīvesveidu veido vairāk nekā 24 000 krājuma priekšmetu. Apmeklētāji varēs izstaigāt zemnieku sētu, iepazīties ar zvejniecības tradīcijām, nokļūt kolhozu pirmsākumos un pabūt pierobežas zonā. Muzejs ir atvērts un pieejams apskatei!

Atšķirībā no iepriekš izdotajiem līdzīga formāta izdevumiem – “Ventspils Tūrisma ceļvedī 2024” ir apkopota informācija par aktuālāko tūrisma piedāvājumu sadalījumā pa sezonām. Ieskaties Ventspils tūrisma piedāvājumā no maija līdz decembrim!
• Pavasarī uzsvars ir uz Ventspils muzeja struktūrvienību (Livonijas ordeņa pils, Amatu mājas un Piejūras brīvdabas muzeja) apmeklējumu un pavasarīgām pastaigām: ziedu krāšņumu un 10 pilsētas strūklaku valdzinājumu.
• Vasarā var doties garākas pastaigās/ ekspedīcijās pa Būšnieku ezera dabas taku, vai arī izbaudīt ģimenēm ar bērniem paredzēto aktīvās atpūtas piedāvājumu svaigā gaisā: bezgalīgas rotaļu iespējas 40 bērnu rotaļu laukumos, izklaidi Piedzīvojumu parka atrakcijās vai ūdens prieku baudīšanu Pludmales akvaparkā.
• Savukārt, rudenī, kad laika apstākļi vairs nelutina, ir īsts laiks, lai iepazītos ar daudzpusīgo kultūras programmas piedāvājumu un dotos uz koncertzāli “Latvija” vai teātra namu “Jūras vārti”. Noteikti ir vērts ieskatīties tūrisma objektu piedāvājumā iekštelpās, piemēram, doties piedzīvot zinātni savam acīm uz Zinātnes centru “Vizium” vai kosmosa pasaules izpētē uz Latvijā lielāko digitālo planetāriju!
• Par ziemas aktivitātēm arī nav aizmirsts! Šeit ir informācija gan par atpūtas iespējam slēpošanas kalnā “Lemberga hūte”, gan par publiskās slidošanas iespējam Ledus halles arēnā, gan par sasildīšanās iespējām Ūdens piedzīvojumu parka baseinos un pirtīs. Kā arī atceries, kā pēc Ziemassvētku pasākas noteikti jādodas uz Ventspili!

Joprojām Ventspilī aktuāla ir vietējās nemonetārās naudas vienības - ventu izmantošanas iespēja pilsētas tūrisma objektos. Ar ventiem iespējams iegūt līdz pat 50 % atlaidi 34 Ventspils atpūtas, apskates un izklaides vietās. Ar plašāku objektu sarakstu, kur iespējams tērēt ventus, var iepazīties ŠEIT.

Kopš šī gada sākuma pieejams tūrisma žurnāls “Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta” un “Ventspils tūrisma karte 2024” jaunajā dizainā un informācijas izkārtojumā, tajos ietverta informācija par tūrisma iespējām Ventspils pilsētā un apkārtnē.
TIC pieejams arī plašs tūrisma materiālu klāsts par pilsētas apkārtni - Ventspils novadu, Kurzemi un citiem Latvijas reģioniem, kā arī atsevišķi izdevumi, kuri aicina ceļot Baltijas valstu ietvaros - “Jūrtaka”, “Mežtaka”, “Militārais mantojums”, “Industriālais mantojums” u.c.

Visus Ventspils tūrisma materiālus bez maksas var saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6, Prāmju terminālī, kā arī visos Ventspils tūrisma objektos.

Tūrisma materiāli pieejami arī tūrisma mājaslapā visitventspils.com tiešsaistē ŠEIT.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 10.06.2024 “Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92558408sec.