Tualetē atrasta draudu zīmīte pārbiedē lidmašīnas pasažierus

Avioreiss, kas bija ceļā no Ēģiptes uz ASV, veicis piespiedu nosēšanos Lielbritānijā pēc tam, kad vienā no tā tualetēm tika pamanīta aizdomīga zīmīte.

Lidsabiedrības Egypt Air Boeing 777 pulksten 2:30 pēc vietējā laika 2013. gada 15. jūnijā piezemējās Prestvikas lidostā. To nosēšanās laikā eskortēja britu Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji.

Policijas darbiniekiem bija nepieciešamas sešas stundas, lai nopratinātu visus 326 uz klāja esošos cilvēkus.

Ziņu dienesta BBC darbiniece Nada Tovika bija viena no reisa pasažierēm – viņa atzīst, ka tualetē pamanījusi zīmīti, kurā izteikti mīklaini draudi par lidmašīnas aizdedzināšanu.

"Kad ar savo meitu devos uz tualeti aptuveni trīs stundas pēc pacelšanās, pie izlietnes atradu zīmīti, kas vēstīja: "Es aizdedzināju šo lidmašīnu". Uz tās bija norādīts arī sēdvietas numurs 46D," viņa stāsta. "Nekavējoties informēju apkalpes locekļus."

Kā atzīst policijas pārstāvji, notikušajā nav saskatīti terora draudi. Pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu zīmītes autoru.

Tā esot bijusi salvete, kuru papildinājis ar zīmuli rakstītais teikums. Interesanti, ka rakstāmrīks bijis novietots turpat blakus, tādēļ stjuartes nekavējoties aizslēgušas tualetes durvis, lai saglabātu iespējamos pirkstu nospiedumus uz zīmuļa.

"No lidmašīnas neviens netika izvests rokudzelžos. Neviens nav aizturēts vai arestēts, un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu zīmītes izcelsmi un motīvu," atzīst Skotijas policijas virsnieks Alans Kraufords.

Incidenta laikā Prestvikas lidostā gaisa satiksme netika aizkavēta – kamēr Egypt Air aviolaineris itin ilgu laiku atradās uz viena no skrejceļiem, lidostas darbība pārtraukta netika.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 04.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 Alūksnes skatu tornim 10  Alūksnes TIC
Atzīmējot apaļo jubileju, aicinām torņa atklāšanas datumā, otrdien, 4.jūnijā, no plkst. 18:00 – 22:30, sanākt kopā pie Alūksnes skatu torņa | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 08.06.2024 Laimes un paradīzes sala KRĒTA no 275 EUR! Latvia Tours
Krētā nav lielu pilsētu, tai raksturīgas mazas pilsētiņas, ciemati. Salā ir ideāli apstākļi atpūtai, jo šeit ir vairāk nekā 300 saulainu dienu | Skatīt vairāk
no 257 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47884011sec.