Sākas vēžošanas laiks

No 01.07.2010 divos Latvijas Valsts Mežu apsaimniekotajos ezeros – Lielauces ezerā un Tērvetes ūdenskrātuvē – sākas vēžošanas sezona, kas turpināsies līdz pat 30.09.2010. Pagājušajā gadā vēžu nebija visai daudz, kā šogad izskatās mūsu platspīļnieki?
Vēži Lielaucē ir, tie arvien aktīvāk lien laukā no savām slēptuvēm, taču pagaidām ir diezgan tramīgi, jo to čaulas vēl nav pilnīgi nobriedušas. Šajā laikā vēži ir kārdinošs kumoss ikvienam, tos iekāro plēsīgās zivis un putni, ūdeles, ūdri, tāpēc nabadziņi tā slapstās pa pacerēm. Bet jūlija vidū vēži būs nobrieduši, un tad varēs ar pilnu sparu ķerties pie visai interesantās un romantiskās nodarbes – vēžošanas.
Atgādinājums vēžotājiem
Vēži ir nakts dzīvnieki, kuri apdzīvo ūdenstilpes gultni un izmanto krasta slēptuves. Vēži ir smalki radījumi, tiem vajadzīgs tīrs ūdens, kas nedrīkst būt pārāk skābs, ūdenim jābūt bagātam ar kalciju, magniju, skābekli. Varbūt tāpēc tie sastopami tikai pusē Latvijas ūdenstilpņu.
Vēžus ķer ar krītiņiem, kurus vēžu veselības saudzēšanas dēļ drīkst ķert tikai ar laivu bāzē nomātiem krītiņiem (lai neievazātu slimības, īpaši vēžu mēri). Ēsmu krītiņiem gan jāgādā pašiem, noder gaļa, kāds vistas stilbiņš vai turpat ezerā noķerta zivtiņa. Ja krītiņā iekļuvusi kāda vēžu mamma ar ikriem, laidiet to vaļā, lai iznārsto! Un brauciet nākamgad atkal! Būs daudz jaunu vēzīšu. Un nevediet krastā vairāk par 40 vēžiem! Nost ar badīgumu, no vēžiem tāpat paēdis nebūsi, kāpēc pārkāpt noteikumus un bojāt jauko atpūtu?
Krastā viss sagatavots vēlām vakariņām, te ir galdi, soli, ugunskura vieta. Bet dilles? Dilles gan saplūciet savā dārzā. Un sāli neaizmirstiet!
Vēl jāpaņem līdzi lukturītis, jo krītiņi būs jābrauc pārbaudīt arī tumsā. Un tad redzēsiet, kā laivas klusi kā tādi spoku kuģi slīd pa ezeru un lukturīša gaismas stars bīda tumsu te uz priekšu, te atpakaļ. Un dzirdēsiet, kā pacerēs klusi čabinās vēži.

Lielauces ezera laivu bāzes tālrunis 26556771
Tērvetes ūdenskrātuves laivu bāzes tālrunis 26115333

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti Estravel Latvia
Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju | Skatīt vairāk
no 726 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41932702sec.