Pokaiņu mežā ieskandinās Mārtiņdienu

Mārtiņdiena jeb Mārtiņi ir ne tikai lielisks bridis, lai pareģotu laikapstākļus un zīlētu nākotni, bet arī, lai nāktu talkā Mārtiņam, skandinot visu, kas skan un viz, lai cauri tumšajam laikam pa Saules ceļu nonāktu līdz Gaismai. 2015. gada 7. novembrī no plkst. 13.00 LVM Pokaiņu mežā skanēs gan gongi, gan folkloras kopa "Silavoti", kas ieskandinās Mārtiņus un jauno Pokaiņu meža taku, kas atrodas dabas veidotā amfiteātrī.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja dienas gaišajā laikā apskatīt un iepazīt jaunizveidoto taku, kas atrodas dabas veidotā amfiteātrī, bet, iestājoties tumsai, simbolizējot saules ceļu un pasaules kārtību, ar svecītēm izgaismot Austras koku, kas veidots no ozola bluķīšiem. Austras koka galotnē būs iespēja dalībnieki vienoties kopīgā Skaņas un Gaismas notikumā, ļaujot virmot balsīm un citiem instrumentiem.

Jaunizveidotās takas vienā pusē paveras gaiša balto bērzu svētbirze, otrā pusē – spēcīgas egles. Skaņa šeit ir īpaši laba, un mikrofonus nemaz nevajag. Daba par visu ir parūpējusies! Veidojot taku, Austras koka pakājē tika atrakti divi akmeņi – Saulīte un Mēnestiņš, kas saticīgi dusēja zemē. Tiem iepretim savukārt stāv koku pāris – bērzs un ozols – tik cieši viens ap otru apvijušies, ka tā vien šķiet, šī vieta ir mīlestības un gaismas pielieta.

Tālāk seko no dažādu koka sugu bluķīšiem izliktā latvju zīmju Veselības taka, kurā redzamās zīmes saglabājušās cauri gadsimtiem un ir mantotas no paaudzes paaudzē. Gan katrai zīmei, gan arī koku sugai, no kurām izliktas zīmes, ir sava nozīme – tās ir dziedinošas, aizsargājošas, spēku dodošas un enerģētiskas. Apmeklētāji ir aicināti zīmes ne vien izstaigāt, bet arī izjust un ļauties to spēkam. Aprakstu, par katru zīmi, kā arī par koka sugu, no kuras zīme veidota, būs iespēja saņemt pasākumā.

Kad Veselības taka izieta, var ļauties astoņiem Saules gadskārtu vārtiem.  Zīmes izliktas atbilstoši debespusēm kā zvaigžņu vārti, kas atver telpu laikā. Izejot cauri zīmju aplim, var ieklausīties savās sajūtās, smelties spēku un enerģiju.

Taku noslēdz no priežu sēdekļiem izlikts Zodiaka aplis, kur ikviens var atrast savu zīmi un brīdi pasēdēt, sajust savas debespuses enerģiju. Aplis ir veidots atbilstoši katras zodiaka zīmes debespusei.    

Svinību dalībnieki tiek aicināti līdzi ņemt akmentiņu Vēlmju piramīdai un zvaniņu vai kādu citu skaņradi kopīgai skanēšanai.

Takas veidotāji šajā dienā būs klāt, lai atbildētu uz interesentu jautājumiem par katras zīmes spēku un nozīmi, par takas veidošanas procesu un notikumiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49555516sec.