Rīgā būs apskatāma Ilzes Jaunbergas pirmā personālizstāde

No 1. oktobra Rīgas mākslas telpas INTRO zālē būs apskatāma Ilzes Jaunbergas gleznu personālizstāde „EVVIVA CARNEVALE!”. Būdama labos draugos ar fascinējošām personībām no karnevāla autentisko tradīciju grupas Compagnia de Calza „I Antichi”, māksliniece glezno Venēcijas karnevālu „no iekšpuses”.

Izstādes nosaukums "EVVIVA CARNEVALE!" tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē „LAI DZĪVO KARNEVĀLS!”. Tā ir pirmā Ilzes Jaunbergas personālizstāde Rīgā.
Kopš 2005. gada, kad Ilze Jaunberga (1978) ieguva maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā, viņa katru gadu februāra beigās vai marta sākumā – tas atkarīgs no gavēņa laika baznīcas kalendārā – piedalās Venēcijas karnevālā. Izdzīvojot, kā Ilze Jaunberga saka, „šo hipnotisko burziņu, fantasmagoristisko un sirreālo atmosfēru” kopā ar Compagnia de Calza „I Antichi”, viņa pēc tam to glezno. Gleznās ir šīs kompānijas personāži, viņi, piemēram, ir tie, kas rīko visgreznāko karnevāla balli „La Cavalchina”, kas notiek karnevāla noslēgumā Venēcijas Operā „LaFenice”.
  „Tā ir pasaule ar saviem spēles noteikumiem. Senajām maskām katrai ir uzvedības kodekss. Paradoksālais, iluzorais, improvizācija, teatralitāte, Venēcijas karnevāla estētikā vienmēr klātesošā koķetērija ar nāvi plus infantila jautrība,” savu pieredzi raksturo Ilze Jaunberga un atzīst, ka tikšanās ar „visīstākajiem venēciešiem” viņai ir liktenīga, jo Venēcijas karnevāla estētika viņu valdzinājusi kopš bērnības tik pamanāmi, ka tad, kad viņa sākusi braukt uz Itāliju, bērnības draudzene atgādināja: „Kopš es tevi atceros, tu runāji par Venēciju un Venēcijas karnevālu.”


Kopš 2004. gada Ilze Jaunberga savu profesionālo karjeru veido Itālijā, pateicoties mākslas menedžera Enzo Rossi-Ròisa atbalstam un producenta darbam (Associazione Culturale ITALO – BALTICA). Ilzes Jaunbergas personālizstādi Rīgas mākslas telpā atbalsta arī mākslas centrs „Berengo Studio” Murano, „Fondazione Museo Venanzo Crocetti” Romā un karnevāla autentisko tradīciju biedrība Compagnia de Calza „I Antichi”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0006361sec.