Karību jūras pērle Tobāgo foto izstādē tirdzniecības centra «Galerija Centrs»

Reiz Tobāgo iedvesmoja rakstnieku Danielu Defo sacerēt savu slavenāko romānu "Robinsons Kruzo", un ikviens, kurš pēcāk spēris kāju uz šīs salas, ir pārliecinājies – Tobāgo iedvesmo! Nelielā sala Karību jūras dienvidu daļā ir vilinošs galamērķis ikvienam ceļotājam. Pasakainas piekrastes ieskautā dabas daudzveidība vien ir tā vērta, lai kaut reizi mūžā apmeklētu Trinidādas mazo māsu. Kalnainas lietusmežu ainavas, savrupas lagūnas ar kristāldzidru ūdeni, smilšainas pludmales – Tobāgo vēlīgi lutina ar savām dabas veltēm ikvienu viesi.

Tobāgo salai ir īpaša vēsturiska saikne ar Latviju jeb precīzāk ar Hercogu Jēkabu. Kurzemes hercogistes pastāvēšanai (1561/1562–1795) ir savdabīga vieta Latvijas vēsturē. Hercoga Jēkaba kolonijas/faktorijas Gambijā un Tobago nereti piesaistījušas vēsturnieku un radošo profesiju pārstāvju prātus. Latvijas Nacionālajā arhīva (LNA) fondos glabājas dokumenti, kas saistīti ar Tobago. Tās ir dažādu laiku un veidu dokumentāras liecības. LNA glabājas gan 17. gadsimta Tobago kartes un zīmējumi, gan "Kurzemnieku" salidojumu 1970. un 1980. gadu fotogrāfijas, dalībnieku sēžu protokoli, Trinidadas un Tobago valdības sagatavotā pasākuma programma, ielūgums, korespondences, atklātnes, publikācijas un kinofilmas. Šī izstāde sniedz nelielu ieskatu par dokumentiem, kas ataino ar kurzemniekiem saistītos notikumus Tobago salā senākā pagātnē un "Kurzemnieku" salidojumu dalībnieku pasākumus mūsdienās.

Tobāgo salas kultūras un tūrisma jomas pārstāvji ir ieinteresēti turpināt uzturēt labas attiecības ar Latviju, tāpēc tiek plānotas dažādas kultūras apmaiņas programmas un informatīvas akcijas. Šoreiz Tobāgo Transporta un Tūrisma Ministrija organizē foto izstādi, lai Latvijas iedzīvotājus tuvāk iepazīstinātu ar autentisko un iedvesmojošo Karību salu.

Foto izstāde notiks Rīgā, tirdzniecības centra "Galerija Centrs" Rīdzenes ielā un būs apskatāma no 2015. gada 2. novembra līdz 8. novembrim. Izstādes atklāšanas dienā 2.novembrī no plkst. 16:00 līdz plkst. 18:00 tirdzniecības centra apmeklētājiem būs iespēja piedalīties jautājumu spēlē un laimēt dažādas balvas.

Preses pārstāvji ir īpaši aicināti ierasties uz izstādes atklāšanu 2. novembrī plkst. 16:00, kad būs iespēja satikt Tobāgo Transporta un Tūrisma Ministrijas pārstāvi Eiropā Angeliku Vēgneri (Angelika Wegner), kā arī Latvijas Nacionālā Arhīva pārstāvi Gunti Švītiņu un uzzināt vairāk par Latvijas saikni ar Tobāgo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50385809sec.