Siguldā notiek velogidu - senioru piedzīvojums "OMAbike Tūre"

Popularizējot ilgtspējīgus un videi draudzīgus pārvietošanās veidus, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros no 16. līdz 22.septembrim notiek velopiedzīvojums "OMAbike Tūre", kura laikā ar Siguldas pilsētu un tās vēsturiskajām vietām interesentus iepazīstinās velogidi - seniori.

Ceļu satiksmē līdzās autobraucējiem arvien vairāk savas pozīcijas nostiprina velosipēdisti. Ja galvaspilsētā Rīgā velokultūra tikai attīstās un tās aktīvākie pārstāvji lielākoties ir jauni cilvēki, tad Latvijas novados velobraukšana ir iesakņojusies, tai ir savas tradīcijas un lokālās īpatnības, un liela daļa velo entuziastu ir tieši seniori.  Viena no šādām vietām ir arī Sigulda.

Kopš šī gada pavasara Siguldas pilsētas transporta infrastruktūras tīklā iekļaujas 11km garais veloceliņš ar labiekārtotām atpūtas vietām, velostatīviem, apgaismojumu un informatīvajām norādēm. Projekts "OMAbike Tūre" aicinās velomīļotājus atklāt Siguldu, sekojot jaunā veloceliņa maršrutam un ilggadējo siguldiešu stāstiem par pieredzēto, kas saistās ar dažādām vietām pilsētā.  P

rojekta nosaukumu "OMAbike Tūre" veido vārdu spēle, kas vienlaikus arī ir tā konceptuālais uzstādījums: radīt velotūri, piesaistot velogidus seniorus OMA un OPA un kā galveno pārvietošanās līdzekli izmantojot holandiešu pilsētas velosipēdus, tā dēvētos, OMAbike vai OPAbike. OMA un OPA lomās šajā veloceļojumā iejutīsies četri atraktīvi siguldieši – Irēna un Uldis, Skaidrīte un Tālis.

Plānots, ka velotūrē piedalīsies gan vietējie Siguldas pilsētas un novada iedzīvotāji, gan viesi no Rīgas un Jaunpils, Alojas, Mālpils novadiem. Katru dienu tiks organizēts viens velotūres izbraukums, kas ilgs 2,5 līdz 3 stundām.

"OMAbike Tūres" komanda aicina velotūres nedēļā autovadītājus, sastopot savā ceļā riteņbraucēju grupu, kuru vada koši dzeltenos krekliņos tērpti OMA un OPA, mazliet samazināt braukšanas ātrumu un ieslēgt pozitīvās gaismas starmešus! Par drošu un draudzīgu mobilitāti!

Detalizēta velotūres maršruta shēma pieejama interaktīvajā Latvijas velo kartē 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Gulbenes novada TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63104892sec.