LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma firmas «Jēkaba ceļojumi» direktores Ilzes Alksnes

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma firmas «Jēkaba ceļojumi» direktores Ilzes Alksnes

Pasaules kartē faktiski visi punkti ir ceļotāju apgūti, tādēļ, lai gūtu patiešām labu atpūtu no ikdienas rūpēm, Tūrisma firmas "Jēkaba ceļojumi" direktore Ilze Alksne ceļojumā mudina ļauties ceļam, neiespringt par saplānoto un apkārtnē vērties vairāk savām acīm, ne caur telefona kameru vai fotoaparātu.

BalticTravelnews.com: Tūrisma nozare slavē pirmo pusgadu, jo rādītāji ir ļoti abi. Kāds tas ir  bijis tūrisma firmai "Jēkaba ceļojumi"?

Ilze Alksne: Līdzīgi – cilvēki ceļo! Pirmais pusgads salīdzinājumā ar aizvadīto gadu ir daudz labāks. Izsludinātie ceļojumi ātri tiek piepildīti. Es to skaidroju arī ar to, ka mums ir mazas grupas – līdz 18 cilvēkiem. Vidēji pat vairāk ir grupas, kurās ir 10 – 13 cilvēku, turklāt ne tikai no Rīgas, bet visas Latvijas – galvenokārt latvieši. Mūsu ceļotāji negaida pēdējo brīdi, jo zina, ka grupās vairs var nebūt vietu. Aptuveni pusi no mūsu ienākumu portfeļa veido mūsu pašu veidotie grupu ceļojumi, bet otru – pārdotie čarterceļojumi, aviobiļetes, viesnīcu rezervācijas utml.

BalticTravelnews.com: Varbūt bija sarežģīti atrast, kā nodrošināt ceļojumus, jo čarterreisi bija izpirkti utml?

Ilze Alksne: Mēs plānojam ceļojumus savlaicīgi, tādējādi ar šādām situācijām maz sastopamies. Vienmēr var rast risinājumu, viss atkarīgs no budžeta. Mūsu ceļotāji ir maksātspējīgi, tādēļ mums nav par katru cenu jāatrod lētākais galamērķis un veids, kā tur nokļūt. Pie mums atnākušie zina, ko viņi vēlas saņemt un attiecīgi par to maksā. No vienas puses - darbs ir vieglāks, jo mums nav jāmēģina dempingot cenas, bet no otras puses - klients ir ar augstām prasībām, un mums jāspēj tās apmierināt.

BalticTravelnews.com: Cik daudz cilvēki ir gatavi maksāt par Jūsu veidotajiem grupu ceļojumiem?

Ilze Alksne: Skatoties šī gada kopējos datus, redzams, ka vidējā summa par divu nedēļu ceļojumu grupā ir aptuveni 1200 eiro. Ceļojumā iekļauts lidojums, transfēri, viesnīcas, ekskursijas, grupas vadītāja pakalpojumi. Cilvēks ar drošu sirdi dodas ceļā un vairs neuztraucas, ka galamērķī būs vēl kaut kas jāpiemaksā, jātērē papildus līdzekļi par ekskursijām utml.

BalticTravelnews.com: Kas jauns bijis šajā vasaras sezonā?

Ilze Alksne: Mēs sākām organizēt grupu ceļojumus uz Eiropas valstīm. Pēc šādiem ceļojumiem ir ļoti labs pieprasījums. Interesanti, ka daudzi no šo ceļojumu dalībniekiem ir pabijuši tālajās zemēs un tagad vēlas redzēt Eiropu. Tas ir labs variants, lai izbrīvētu sev īsāku laiku ceļojumam, jo tālo zemju ceļojumi tomēr ir ilgāki. Jau otro gadu īpaši pieprasīti ir ceļojumi uz Islandi un Maroku.

BalticTravelnews.com: Vai tiešie reisi paver labākas iespējas?

Ilze Alksne: Protams, ka ērtāk, ja uz Islandi var aizlidot ar tiešo reisu. AirBaltic arī ir labi lidojumu laiki.

BalticTravelnews.com: Kāds pieprasījums Jums veidojas rudenim?

Ilze Alksne: Turpinām pārdod čarterceļojumus uz Turciju, Ēģipti, Kanāriju salām, bet rudens ir īpaši piepildīts ar daudz interesantiem grupu ceļojumiem. Mūsu grupas jau pošas ceļā uz Irānu, Omānu, Madagaskaru, Ķīnu u.c. valstīm. Pieteikšanos Madagaskaras ceļojumam izsludinājām šī gada sākumā un divu nedēļu laikā tā bija piepildīta.

Foto: Ilzes Alksnes arhīvs. Skotija, Lohnesa ezers.

BalticTravelnews.com: Vai un kā ir mainījies šodienas ceļotājs? Kā viņš gatavojam ceļam?

Ilze Alksne: Klients kļuvis zinošāks un prasīgāks. Samaksājot noteiktu summu par ceļojumu, viņš prasa adekvātas viesnīcas, zinošu grupas vadītāju, ērtu transportu galamērķī. Viņš vairs nav gatavs kaut ko pieciest. Jā, pirmajā naktī tālajā zemē viesnīca var būt nedaudz vienkāršāka, bet, ja dodamies uz priekšu, tad ar katru nakti tai jākļūst labākai, pēdējai dienai jābūt ar mierīgu atpūtu pludmalē vai tml. Arī mēs vēlamies, lai cilvēki būtu apmierināti.

Cilvēks ceļojumā vēlas atpūsties, jo ikdiena ir pietiekami piepildīta un stresaina. Ceļotājiem šodien nepatīk samudžināti maršruti, kuros nav brīžu atpūtai. Neder intensīvas slodzes ceļojumi, kur nepārtraukti ātrā tempā jāsteidzas uz priekšu, lai tikai visu pagūtu apskatīt. Nav vērts doties ceļojumā, ja mājās atbrauc tikpat noguris, cik aizbraucis. Tas nav tā, kā bija pirms 20 gadiem, kad mūsu cilvēki nebija nekur tālu bijuši, tādēļ centās atvēlētājās dienās redzēt maksimāli daudz. Tagad koncentrējamies uz mierīgāku atpūtu.  Joprojām ik pa laikam ir sastopami ceļotāji-tūristi, kas visu laiku skatās ceļojuma programmā un aizrāda, ka nebijām tur un tur, kā bija norādīts sākotnēji, bet jāsaprot, ka var būt novirzīšanās no programmas dažādu iemeslu dēļ, visvairāk jau dabas apstākļu radīto, piemēram, pasliktinājušies zemes ceļi, izveidojies kalnu nogruvums, kāda kalna virsotne nav redzama mākoņu dēļ utml. Ja neredzēsi plānoto saullēktu, tici, noteikti ceļš tevi aizvedīs kaut kur citur. Mūsu moto ir – uzticies ceļam, par visu pārējo mēs parūpēsimies.

BalticTravelnews.com: Pirms gada Jums bija iecere ceļotājus, kuri plāno doties ceļojumos ar lielāku fizisko piepūli, tepat Latvijā pārbaudīt, sagatavot šāda veida ceļojumam. Vai tas ir īstenojies?

Ilze Alksne: Šovasar 40 ceļotājus vedām uz Gruzijas kalniem, no kuriem lielajā kāpienā uz Svanetijas virsotni Laila devās tikai 10 cilvēki. Visi arī uzkāpa! Pārējie dzīvoja bāzes vietā – katru dienu devās kalnu pārgājienos. Cilvēkiem ļoti patika, un, jā, pirms tam Latvijā organizējām sagatavošanās pārgājienu. Cilvēki izbrīvēja laiku un labprāt piedalījās.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu savus ceļotājus? Vai viņi brauc ar ģimenēm? Varbūt tie vairāk ir cilvēki, kuri dzīvē ir vieni un šādi rod kompāniju?

Ilze Alksne: Ceļotāji ir ļoti dažādi un ceļo gan ar ģimenēm, gan pāros, gan pa vienam. Daudzi pāri ceļo arī pa vienam. Varbūt viņiem nesakrīt intereses, piemēram, vīrs grib redzēt autosporta sacensības, bet sieva baudīt kultūru. Daļa cilvēku ir gados, un grupu ceļojumos viņi jūtas drošāk. Ja man jāraksturo mūsu grupu vidējais ceļotājs, tad tā ir apmēram 55 gadus veca sieviete. Jaunāki cilvēki labprāt dodas mūsu organizētajos aktīvajos piedzīvojuma ceļojumos, kāds mums ir uz Islandes vidieni ar lielajiem džipiem vai uz Kambodžas džungļiem. Pavasarī būs interesants ceļojums uz Nikaragvu un Salvadoru, kurā varēs iepazīt vietējo dzīvi. Grupas vadītāja šo maršrutu pati jau ir izceļojusi un gatava atklāt šādu pieredzi arī mūsu ceļotājiem.

BalticTravelnews.com: Ja cilvēks nezina, kurp doties, kā noskaidrojat, kuru virzienu viņam piedāvāt?

Ilze Alksne: Jāizzina cilvēka vēlmes, kādas ir viņa intereses, vai viņam patīk būt vienam vai kopā ar citiem. Pārsvarā gan mūsu klienti pie mums nonāk jau tajā brīdī, kad izvēle ir veikta. Daudzi izpēta vispirms mūsu mājaslapu www.jekaba.lv vai katalogu. Ja redzam, ka maršruts ir sarežģītāks – ekspedīcija, kalnos kāpšana, tad vairākkārt pārjautājam, vai tiešām cilvēks ir pārliecināts, ka tieši tas viņam ir nepieciešams.

BalticTravelnews.com: Kā risināt ceļojumu apdrošināšanas jautājumus? Vai tas ir paša klienta ziņā?

Ilze Alksne: Mēs piedāvājam mūsu sadarbības partneru pakalpojumus, iesakām pie mums iegādāties ceļojumu apdrošināšanu, jo tā varam daudz operatīvāk palīdzēt. Ja izveidojas situācija, kad ceļojuma apdrošināšanas atlīdzība nepieciešama, tad tā ir grupas vadītāja atbildība, kā organizēt, lai viss notiktu iespējami ātrāk. Ja nē, cilvēkam pašam jārisina situācija.

Pavasarī mums diemžēl bija skumjš gadījums, kad klients pats vairs nevarēja atgriezties no Indijas... Situācija jau tā bija ļoti sarežģīta, un nevienam nenovēlu piedzīvot ko līdzīgu, bet tā kā klientam ceļojuma apdrošināšana bija iegādāta citur, tas visu vēl vairāk sarežģīja. Beigās jautājumu atrisinājām, bet process bija birokrātisks un esošajai ārkārtas situācijai pārāk lēns. Ja apdrošināšana būtu iegādāta pie mums, mēs sazinātos ar konkrētu sadarbības partneri un visu atrisinātu vienkāršāk un ātrāk. 

BalticTravelnews.com: Cik liela nozīme ceļojumā ir internetam? Esot Taizemē, redzējām gidus, kuri saviem klientiem nodrošināja autonomu iespēju saņemt internetu, uzlādēt baterijas.

Ilze Alksne: Jebkur pasaulē viesnīcās ir pieejams internets, protams, kvalitātes ziņā labāku par Latvijā pieejamo es neesmu redzējusi.  Vienmēr ir jārēķinās, ka pārbraucienu laikā interneta lietošana var arī nebūt pieejama. Tā var būt pat Vācijā. Tomēr ceļojot cilvēki pamazām atslēdzas no ikdienas rūpēm, un pēc kāda brīža internets viņiem vairs nav tik svarīgs. Citi klienti pat atstāj telefonu mājās un atpūšas pilnībā. Protams, jo ceļotājs jaunāks, jo internets svarīgāks.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raugāties uz iespējām veidot ceļojumus Krievijā, kā arī bijušajās Padomju Savienības republikās?

Ilze Alksne: Maskava, Sanktpēterburga ir skaistas pilsētas, uz kurām reizi dzīvē vērts aizbraukt, bet to var izdarīt individuāli. Katru gadu mums ir pieprasīti ceļojumi uz Baikālu. Ja cilvēki dodas tik tālu, viņi vēlas baudīt skaisto dabu. Ceļojumi uz Gruziju jau ilgāku laiku ir iecienīti. Interesanti ceļojumi ir ar autobusu uz Baltkrieviju, kuros daudzi dodas atkārtoti, lai izbrauktu vēl kādu citu maršrutu. Interesanti, ka par vienu ceļojumu Baltkrievijā saņemam ļoti dažādus stāstus, jo cilvēki atšķirīgi uztver tur redzēto un piedzīvoto, bet visi stāsti ir ļoti pozitīvi.

Nākamgad mūsu ceļotāji dosies Turkmenistānu, kur būs iespēja redzēt tuksnesi, Mēness kalnus, dzīvot teltīs. Tas būs lielisks piedzīvojums, tiesa gan bez ierastajām ērtībām, toties ar iespēju izjust dabu tik klātesoši, cik vien tas ir iespējams.

Foto: Ilzes Alksnes arhīvs. Amerika, US Route.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs iegūstat klientu atsauksmes par ceļojumu? Cik Jums tas ir svarīgi, kā analizējat iegūto informāciju?

Ilze Alksne: Pēc ceļojuma cenšamies klientiem piezvanīt, aprunāties, kā arī izsūtām elektronisku aicinājumu novērtēt ceļojumu. Daļu atsauksmes ievietojam mājaslapā, kas ir svarīgi cilvēkiem, kuri arī gribētu doties šajā ceļojumā. Protams, mēs analizējam atsauksmes, redzam, kur esam pieļāvuši kādu kļūdu, bijis pārāk ilgs pārbrauciens vai tml. Aprunājamies arī ar grupu vadītājiem, maršruta menedžeri, tā saliekot kopā jau vairākus viedokļus. Par vienu braucienu var būt ļoti dažādas atsauksmes, mēģinām iegūt iespējami objektīvāku kopskatu. Tā mācāmies un pilnveidojamies! Novērtējam grupu vadītājus, kuri vienā un tajā pašā maršrutā ir gatavi doties vairākkārt, jo tā ir garantija, ka ceļojums būs izdevies. Mūsu cilvēki ir profesionāļi, kuri lieliski tiks galā ar grupas ceļojumu arī aizbraucot uz kādu galamērķi pirmo reizi. Tā ir liela prasme un atbildība. Es nekad neesmu vadījusi grupu, kas lielāka par manu ģimeni vai draugu kompāniju, jo saprotu, ka manī nav tādas kvalitātes. Esam atvērti arī tautiešiem ārzemēs, kuri pa reizei mūs uzrunā.

BalticTravelnews.com: Vai pēc ceļojumiem organizējiet grupu kopēju tikšanos, fotogrāfiju, video skatīšanos? Kur tās organizējat?

Ilze Alksne: Jā, cilvēki ceļojumos ļoti sadraudzējas un 90% satiekas vēlreiz šādos pasākumos. Tajos viņi dalās ne tikai piedzīvotājā, bet bieži vien jau vienojas par nākamajiem plāniem. Iniciatori biežāk šīm tikšanās reizēm ir mūsu grupu vadītāji, un tās notiek gan kafejnīcās, gan reizēm pie kāda ceļotāja mājās. Piemēram, Islandes ceļojumu vadītājs saka: "Kur gan citur tikties, ja ne viesnīcas "Islande" restorānā?"

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu vērojumi, kā cilvēki rīkojas ar ceļojumā iegūtajām fotogrāfijām?

Ilze Alksne: Lielai daļai fotogrāfijas tā arī paliek telefonā vai datorā, bet daļa tomēr tās izdrukā vai pat veido tipogrāfijā iespiestas fotogrāmatas. Es gan ieteiktu ceļojumu vairāk baudīt pašam, jo caur objektīvu ir pavisam cits skatu leņķis, bet protams, piekrītu, ka pēc daudziem gadiem bildes palīdz atcerēties tās sajūtas, kas gūtas ceļojumos.

BalticTravelnews.com: Kas ir jādara, lai cilvēki vēl vairāk ceļotu?

Ilze Alksne: Jāgaida slikti laikapstākļi. Tas tā pa jokam, bet tiešām, kad līst lietus, mums birojā uzreiz ir daudz darba. Vispārīgi runājot, laikam jāmaina sabiedrības domāšana, jo, iepazīstot pasauli, cilvēks pirmkārt iepazīst pats sevi. Ne visi uz to ir gatavi. Vienam ceļošana ir atkarība, citam – bezjēdzīga laika notriekšana.

BalticTravelnews.com: Kāds ir optimālais ceļojuma laiks?

Ilze Alksne: 10 dienas līdz divas nedēļas, jo tad cilvēks atslēdzas no mājām, darba rūpēm. Tādā laika posmā cilvēks var gūt labu ieelpu nākamajam darba cēlienam.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs pati ceļojat?

Ilze Alksne: Ikdienā pavadu daudz laika kopā ar cilvēkiem, tāpēc man ir svarīgi ik pa laikam atjaunot enerģiju, un to es vislabāk varu izdarīt, atpūšoties dabā. Reizēm nepieciešamas tikai pāris dienas ārpus ierastās vides, lai restartētos.  Pavadot pāris dienas Kuldīgā vai Pāvilostā, es spēju atpūsties un uzpildīties ar enerģiju. Šovasar ar ģimeni atpūtāmies Krētā un kārtējo reizi pārliecinājos, ka man īsti neder laiskā atpūtnieka variants. Arī grupu ceļojumi nav manā dabā, es ceļoju tikai individuāli. Krētā biju kopā ar bērniem un sapratu, ka viņiem nav svarīgs veiktais attālums un galamērķis, bet gan kopā pavadītais laiks. Bērns būs vienlīdz laimīgs gan Krētā, gan Latvijā. Svarīga ir kopā būšana un tikai pēc tam – ceļošanas pieredze. Dodoties ceļojumā ar trīs bērniem, apzinos, ka visa mana uzmanība būs virzīta uz viņu vēlmēm un labsajūtu, visa ceļojuma norise būs pakārtota viņiem. Uz ceļojuma brīdi esmu atbrīvota no ēst gatavošanas, bet toties visu šo laiku intensīvi veltu viņiem, līdz ar to šo ceļojumu var uztvert kā atvaļinājumu no darba, bet ne laiku sev pašai. Es iesaku vecākiem ceļot arī vieniem pašiem, jo ir svarīgi izbaudīt laiku tikai sev un otram. Atpūsties tā pa īstam! Bērni izaugs, un paši ceļos, viņiem būs savi ceļojumu mērķi. Pati gribētu vēlreiz aizbraukt uz Ameriku. Manuprāt, lielākais izaicinājums ir - uzreiz pēc atgriešanās nepazaudēt ceļojumā iegūto miera un atpūtas sajūtu.

Foto: Ilzes Alksnes arhīvs. Skotija.

BalticTravelnews.com: Jūs strādājat ģimenes uzņēmumā, kur blakus kabinetā ikdienā ir Uldis Alksnis – autoritāte starp tūrisma profesionāļiem un Jūsu tētis? Kā veidojas ikdienā Jūsu attiecības, vai lūdzat viņam padomu?

Ilze Alksne: Saucu viņu par Uldi, bet mājās vecāki ir mamma un tētis. Viņi abi ir arī mani autoritātes, kuriem ik pa laikam jautāju padomu, kā arī otrādi – sniedzu padomu, ja man jautā. Atceros gadījumu, kad abas ar kolēģi vēlējamies dažas garās svētku brīvdienas rudenī pavadīt Islandē, plānojām iepazīt daļu no salas, taču Uldis ieteica, lai noīrējam automašīnu un noteikti apbraucam Islandei apkārt. Paldies Dievam, automašīnai bija ziemas riepas, jo vienubrīd bija tāds putenis, ka neko uz ceļa nevarēju redzēt. Ceļu tur netīra, jo nav braucēju. Bija izaicinājums, bet reizē tieši šis ceļojums mums abām izvērtās par labāko, kāds mums jebkad kopā ir bijis. Tāds viņš mums ir – iedrošina, virza un iedvesmo. Man patīk Ulda teiciens: "Tu dzīvo, kamēr kusties. Ceļojums ir kustība."

BalticTravelnews.com: Kā sākāt strādāt tūrismā?

Ilze Alksne: Es mācījos vidusskolā, kad vecāki strādāja vēl "Impro", un man bija iespēja piepelnīties, pildot vīzu anketas. Vecāki daudz laika pavadīja ārpus mājas, mājās nāca vēlu un es domāju, ka nemūžam nestrādāšu tūrismā. Nekad! Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvu bakalaura grādu Finanšu menedžmentā. Tajā laikā bija ērti, ka varēju strādāt ar vecākiem un apvienot studijas, vēlāk - audzinot mazos bērnus. Darbu ceļojumu birojā esmu sākusi no kā ceļojumu konsultante, līdz ar to labi izprotu uzņēmuma kopainu.

Pirms pieciem gadiem uz biroju sāku nākt katru dienu, pienākumi mainījās, un esmu kļuvusi par direktori. Protams, ka man ir bijuši brīži, kad esmu domājusi, vai tiešām šis ir mans aicinājums vai tikai pienākums pret ģimeni? Tomēr secināju, ka esmu savā vietā un redzu, ka varu paveikt daudz. Paldies maniem vecākiem par uzticēšanos. Šajā laikā uzņēmums ir audzis, un man, kā uzņēmējai, ir profesionālas ambīcijas nākotnes virzienā. Ja maniem bērniem būs interese, noteikti viņiem arī palīdzēšu sākt strādāt tūrismā. Tagad viņi pa reizei atnāk uz biroju, palīdz kādu sīku darbiņu padarīt.

BalticTravelnews.com: Kā vēl ikdienā atpūšaties?

Ilze Alksne: Kopš mazotnes esmu sportojusi, piedalījusies skriešanas, orientēšanās sacensības, jo nebija citu variantu. Kopā ar ģimeni braucām pa Latviju, katrs skrējām savu distanci. Braucām uz Fanu kalniem – lūdzu, mugursoma un ejam! Tagad nodarbojos ar jogu, arī ar spēka jogu. Man nav aicinājuma piedalīties sacensībās, lai gan fiziski to spētu, un treneris mani ir aicinājis. Joga ir veids, kā tikt pāri savam nespēkam, noticētu sev, šeit ir vajadzīgs liels darbs un psiholoģiskā noturība. Viens otru uzmundrinām, paskatāmies, ko cits paveicis – ā, man arī jāvar tā izdarīt! Reizēm dodos uz kādu izrādi, uz kādu koncertu festivālā. Palasu žurnālus par tūrismu. Pa retam aizeju satikties ar draudzenēm, jo sirsnīga saruna spēj sniegt gan mieru, gan prieku vienlaicīgi.

Foto: Ilzes Alksnes arhīvs. Ēģipte.

Uzziņa

"Jēkaba ceļojumi" jau gandrīz 15 gadus apkalpo ceļot gribētājus, organizē konferences un citus pasākumus.

"Jēkaba ceļojumi" ir izteikts ģimenes uzņēmums. Salīdzinoši nesen, Uldis Alksnis, kuram ir 25 gadu pieredze tūrismā, uzticēja meitai Ilzei Alksnei kļūt par uzņēmuma direktori. 

Uzņēmums katru gadu veido interesantus, mazām ceļotāju grupām orientētus ceļojumus visā pasaulē.

Ar "Jēkaba ceļojumu" palīdzību Latvijas ceļotāji nokļūst arī tādās eksotiskās vietās kā Kaboverde, Gambija, Islande, Kambodža, Jordānija, Nepāla, Kolumbija u.c.

"Jēkaba ceļojumos" ir 15 darbinieki.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un augusi...

Ikšķilē

Mans zelta likums ir...

klientam vienmēr taisnība

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

pateicība par visu, kas notiek manā dzīvē, vairo prieku un laimi

Mana laimes formula ir...

vienmēr pozitīva attieksme pret dzīves dotajiem notikumiem un godīga attieksme pret sevi

Mana iecienītākā atpūtas vieta Rīgā ir...

pie dabas, tur arī atpūšos

Mans iecienītākais restorāns Rīgā...

"MUUSU", "Amarone"

Latvijas rudenī es priecājos par...

krāsām dabā

Es iedvesmojos no...

laimīgiem cilvēkiem

Vieta Latvijā, kas mani pārsteigusi pēdējā gada laikā...

Kuldīga

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

viss notiek bez steigas un esmu kopā ar sev tuviem cilvēkiem

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

palīdzētu tiem, kam tas nepieciešams vairāk

Finanšu budžets...

ir tik ierobežots, cik mūsu prāts to ir ierobežojis

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Amerikas kanjoniem

Lielākais izaicinājums man šogad ir...

katrā dienā un notikumā saskatīt pozitīvo un būt pateicīgai par visu, kas man dots

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

Ļauties ceļam! :)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33519506sec.