LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie aviokompānijas «Finnair» klientu menedžeres Latvijā un Lietuvā Jeļenas Barisones

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie aviokompānijas «Finnair» klientu menedžeres Latvijā un Lietuvā Jeļenas Barisones

Finnair klientu menedžere Latvijā un Lietuvā šajā uzņēmumā ir cilvēks orķestris, jo veic gan pārdošanas, gan mārketinga aktivitātes. Turklāt nesen viņai sadarbībā ar partneriem izdevās Latvijas bērnus un pieaugušos īpaši iepriecināt, reizē piepildot arī savu sapni, no tālās Lapzemes uz Rīgu uzaicinot ciemos Santa Klausu.

BalticTravelnews.com: Tuvojas Ziemassvētki un nesen ar Jūsu gādību Rīgā viesojās Santa Klauss no Lapzemes, Somijā. Pastāstiet nedaudz vairāk, cik daudz Finnair ir saistīts ar Santa Klausu?

Jeļena Barisone: Finnair no 1983. gada ir bijusi Santa Klausa (Ziemassvētku vecīša – red.) oficiālā aviokompānija. Pats Santa Klaus dzīvo Lapzemē, kas atrodas Somijas ziemeļu daļā.

Finnair es pati strādāju jau gandrīz astoņus gadus, un visu laiku man ir bijis sapnis atvest Santa Klausu arī uz Latviju. Tas nebūt nav vienkārši, jo, viņš, protams, ir ļoti pieprasīts. Somijai šogad ir 100 gadu jubileja, tādēļ šis bija labs brīdis, lai sadarbībā ar Somijas vēstniecību Latvijā un universālveikalu Stockmann sagādātu prieku Latvijas bērniem un lielā mērā arī pieaugušajiem. Būtībā Santa Klausa klātbūtnē visi pieaugušie jau nedaudz kļūst par bērniem! Rīgā bērni bija Santa Klausam sarūpējuši zīmējumus un vēstules, to visu tālāk viņš nogādāja Lapzemē. Gan jau Santa Klausa palīgi atradīs katram atbildi!

BalticTravelnews.com: Kurās valstīs Santa Klaus ir vispieprasītākais? Ko vēl varētu darīt Lapzemē, vai tas ir tikai Santa Klausa rezidences galamērķis?

Jeļena Barisone: Lapzeme vislabāk ir pazīstama ar ziemas aktivitātēm, piemēram, zemledus makšķerēšanu, slēpošanu, vai suņu pajūgu (haskiju) safari, ziemeļbriežu kamaniņu braucieniem. Protams, Santa Klauss un viņa rezidence ir viena no pieprasītākajām atrakcijām.

Sakarā ar pieaugošo pieprasījumu pēc Lapzemes, kā tūrisma galamērķa, Finnair pieņēmis lēmumu palielināt reisu skaitu uz Lapzemi 2017. gada ziemas sezonai. Šogad mēs atvērām pat tiešos reisus uz Lapzemi no Londonas, Getvikas lidostas, tāpat no Parīzes, Francijā un Cīrihes, Šveicē. No novembra līdz aprīlim pasažieriem lidojumiem pavisam piedāvājam 430 000 vietas. No Āzijas valstīm Santa Klausu visvairāk grib satikt tūristi no Japānas un Ķīnas.

Tiem, kuri vēl nav bijuši Lapzemē, iesaku laicīgi iegādāties biļetes. Viss, kas tur tiek piedāvāts tūristiem, ir izveidots gan bērniem, gan pieaugušajiem, ir maģisks piedzīvojums, tādēļ esam ļoti priecīgi, ka varam cilvēkus aizvest uz Lapzemi un šo brīnumu parādīt. Kad mans divgadīgais dēls nedaudz paaugsies, es arī noteikti turp aizlidošu!

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kā Santa Klaus ceļo?

Jeļena Barisone: Viņš ir liela auguma kungs, tādēļ Santa Klausam Finnair lidmašīnās vienmēr piedāvājam paaugstināto komfortu – Economy Comfort vai pat biznesa klases vietas. Tāpat Santa Klausam līdzi ir koferis, kas, lai arī ir smagāks par rokas bagāžu, vienmēr tiek novietots lidmašīnas salonā. Tas ir liels noslēpums, kas atrodas Santa Klausa somā. Reizēm ar Santa Klausu lido kopā viņa sieva, ko Somijā dēvē par Old Lady (veca kundzīte - no angļu valodas) jeb Granny (omīte) – mīlīga vecmāmiņa, kura ada un pieskata elfus, palīdzot Santa Klausam sagatavot dāvanas.

BalticTravelnews.com: Balstoties uz aviopasažieru aptaujas datiem, katru gadu tiek apkopots ikgadējais tops, kurā nosauc labākās lidostas. Helsinku lidosta šī gada aptaujā, kuru veica The Guide, tika nosaukta par labāko Eiropā.

Jeļena Barisone: Tiek vērtēti visdažādākie kritēriji, un mums ir gandarījums, ka to atzinuši nevis pieaicinātie eksperti, bet paši ceļotāji. The Guide lūdza ceļotājus Eiropā novērtēt lidostas, balstoties uz savu pieredzi. Starp kritērijiem bijuši tādi kā – komforts (uzgaidāmajās zālēs un atpūtas zonu pieejamība); telpas, piedāvātie pakalpojumi un servisi, pārtikas iegādes iespējas, drošība, klientu apkalpošana, tīrība, tranzīta iespēju navigācija un sarežģītība, iespēja ērti pagulēt.

Mūsu skatījumā Helsinku lidosta ir ceļotājiem draudzīga, pārdomāta, kompakta, nav ar vilcienu jābrauc no viena termināla uz otru. Helsinku lidosta nemitīgi attīstās, pašreiz tiek būvēts arī vēl viens lidostas spārns – jauns termināls.

Somijā liela uzmanība tiek veltīta digitalizācijai, jā, līdz ar to tiek samazinātas cilvēciskās kļūdas, un ir paātrināti vairāki procesi. Jau sen lidosta piedāvā iespēju izmantot biometriskās kontroles mašīnas. Tās ieviešana palīdzējusi samazināt rindas uz pases kontroli. Automatizētā robežkontroles sistēma ir balstīta uz pasažiera biometrisko identifikāciju, izmantojot mikroshēmu biometriskajā pasē.

Nesen Helsinku lidostā, akcijas ietvaros, cenšoties parādīt cik pilnvērtīga ir lidosta, 30 dienas pastāvīgi dzīvoja ķīnietis Raians Žu – Ķīnas aktieris un slavenība, kuram ir arī salīdzinoši liels sekotāju skaits sociālajos tīklos. Žu katru dienu pavadīja lidostā, izbaudot lidostas piedāvājumu, kā arī mācījās pierast pie somu dzīvesstila. Raians Žu katru dienu modās savā nelielajā kabīnē, tīrīja zobus, devās pa lidostu, sadraudzējās ar kafejnīcu personālu. Ļoti priecājamies, ka Helsinku lidostai šī akcija izdevās, to redzēja ļoti daudz cilvēku Āzijā, kas mums ir ļoti svarīgs tirgus. Ar nākamo gadu lidosim uz 19 galamērķiem Āzijā, un saucam sevi par Āzijas ekspertiem. Kā es vienmēr prezentācijās uzsveru, var nokopēt visu – cenu, pielīdzināt kvalitāti konkurentam, pat nokopēt kādu servisu, bet neviens nevar nokopēt Finnair mājas lidostas ģeogrāfisko lokācijas vietu! Tieši Helsinkiem ir paveicies atrasties tur, kur tā atrodas, lai nodrošinātu Somijas aviokompāniju ar iespēju lidot uz Āziju, ātrāk izmantojot taisnāko jeb īsāko ceļu. Tā tas darbojas arī Amerikas virzienā.

BalticTravelnews.com: Kā ceļotājam izdevīgāk nokļūt Helsinkos – ar prāmi caur Tallinu vai lidot?

Jeļena Barisone: Interesants jautājums aviokompānijas darbiniekam... Protams, ka lidojot! Bet, ja nopietni, tad katram pašam jāizsver savi aspekti un jāparēķina nauda, ceļošanas laiks. Lidojums no Rīgas uz Helsinkiem ilgst aptuveni 50 minūtes! Lidojumam biļetes ar Finnair abos virzienos var iegādāties vidēji pa 150 EUR. Lidojumos no Rīgas uz lidmašīnas klāja tikai neliela daļa dodas tieši uz Helsinkiem, pārējie no turienes lido tālāk – galvenokārt uz Āziju vai ASV. Pasažieri Rīgā jau saņem iekāpšanas biļeti Rīga – Helsinki, Helsinki – Ņujorka, piemēram. Visi lidojumi mums ir veidoti tā, lai iespējami samazinātu gaidīšanas laiku starp reisiem.

BalticTravelnews.com: Ko Jūs saprotat ar Āzijas tirgu, kurās valstīs ir Finnair galamērķi?

Jeļena Barisone: Āzijā mums ar nākamo gadu būs 19 galamērķi, tādēļ arī sevi devējam par šī reģiona ekspertiem. Svarīgākie tirgi Finnair ir Japānā un Ķīnā, un katru gadu atveram jaunus lidojumu galamērķus. Ļoti populārs galamērķis, ko izmanto Latvijas iedzīvotāji, ir Bangkoka (Taizemē) un tad arī, piemēram, Singapūra, jo daudzi no turienes tālāk nokļūst līdz Indonēzijai, vai, piemēram, lido uz Austrāliju.

BalticTravelnews.com: Kuras Eiropā ir populārākās pilsētas, kur vēlas nokļūt ceļotāji no Āzijas?

Jeļena Barisone: Līdz šim populārākie galamērķi viņiem bija Parīze, Londona, bet kopš pagājušā gada rudens ir notikušas izmaiņas galamērķu izvēlē. Āzijas reģiona ceļotājiem ļoti augstā vērtē ir drošība, tādēļ ceļotāju plūsma novirzījusies vairāk uz Ziemeļiem. Viņi Baltiju izvēlas, apceļojot arī Skandināvijas valstis.

BalticTravelnews.com: Esam uzklausījuši daudzus, kuri atzinīgi novērtē Āziju kā galamērķi, īpaši Japānu. Ko no mums prasītu aizlidošana, piemēram, uz Tokiju?

Jeļena Barisone: Vispirms ieteiktu laicīgi iegādāties biļeti. Akcijas laikā Finnair biļeti uz Japānu var nopirkt par 530 EUR turp un atpakaļ ar lidostas nodokļiem. Pats lidojums ir 50 minūtes līdz Helsinkiem – ērts savienojums labākajā lidostā Eiropā. Tajā pusotra gaidīšanas stunda noritēs nemanot, un tad sekos 9,5 stundu garš lidojums.

Svarīgi arī ir pārdomāt maršrutu. Piemēram, ar Finnair ir vienmēr iespēja aizlidot uz vienu pilsētu, bet atgriezties no citas! Ja jau lido tik tālu, tad ir jāizmanto iespēja paceļot pa pašu valsti. Japānā mums ir vairāki galamērķi: Tokija, Osaka, Nagoja, Fukuoka. Latvijā ir vairāki tūroperatori, kas veido savus ceļojuma piedāvājumus uz Finnair aviobiļešu jeb galamērķu bāzes. Par kopējo budžetu man, piemēram, ir grūti spriest, bet, manuprāt, Sakuras ziedēšanas laiks Japānā ir skaistākais, bet reizē cenu ziņā arī dārgākais laiks.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nonācāt tūrisma industrijā – sapņojāt par šo jomu, vai arī tas bija nejauši?

Jeļena Barisone: Skolā man patika ģeogrāfija un svešvalodas, kur pelnīju augstākās atzīmes. Es patiešām labi mācījos, vismaz man tā liekās, jo beidzu skolu ar vienu septītnieku, bet pēc vidusskolas izvēlējos mācīties Tūrisma koledžā. Visi bija šokā! Man patika šīs mācības, jo pasniedzēji strādāja tūrismā un zināja, ko runā. Man ļoti labi iemācīja pārdošanu, un es patiešām esmu pēc savas būtības pārdevēja, varu līdz rītam stāstīt, cik Finnair ir laba aviokompānija!

Pēc šīs skolas sapratu, ka augstāko izglītību man vajadzēs, bet gribu pati maksāt par tās iegūšanu. Iestājos LU Vadības un ekonomikas fakultātē, kur neklātienē studēju piecus gadus ceturtdienās, piektdienās un sestdienās. Strādāju tūrisma aģentūrā Latvia Tours un RTU iestājos maģistratūrā studēt “Inovācijas un Uzņēmējdarbība”, kur studiju priekšmetus apguvu pēc moduļu principa. Piesaistītie mācībspēki no Norvēģijas un ASV nodrošināja starptautiskās pieredzes pienesumu, savukārt Latvijas pasniedzēji bija ar praktisko pieredzi uzņēmējdarbībā. Maģistra darba priekšaizstāvēšana notika Norvēģijā un aizstāvēšana Rīgā.Maģistra darbu rakstīju angļu valodā, jo ļoti gribēju to uzrakstīt kopā ar kolosālo pasniedzēju no Norvēģijas un cilvēku, kurš mani līdz šīm brīdim atbalsta un konsultē – Rolfu Kvenildu.

BalticTravelnews.com: Kāda bija Jūsu maģistra darba tēma?

Jeļena Barisone: “Kvalitātes vadības procesu uzlabošana ceļojumu aģentūras korporatīvajā departamentā”. Es biju ļoti priecīga, ka Latvia Tours man uzticējās, ļāva īstenot dažādas jaunas idejas, kuras es uzķēru, studējot, pētot pasaules mēroga uzņēmumus. Esmu sākusi no pašas apakšas, noformējot ceļotājiem vīzas, mācoties koledžā, bet mana karjera pakāpeniski auga, es pārzināju vairākas jomas (viesnīcu, aviobiļešu, prāmju, ceļojumu pakešu rezervēšanu), jo paspēju pastrādāt gan klientu apkalpošanas daļā, gan birojā. Man jebkurā brīdī vajadzēja būt gatavai atbildēt uz klientu jautājumiem un vēlāk arī uz kolēģu jautājumiem. Tas bija fantastisks laiks, un par to esmu ļoti pateicīga toreizējai Latvia Tours vadītājai Gundegai Zeltiņai, kā arī pašreizējai direktorei Ievai Keišai. Šīs abas dāmas man iedvesmoja toreiz un turpina iedvesmot tagad. Zeltiņas kundze man vienreiz pajautāja, kas man vēl pietrūkst, uz ko atbildēju, ka gribētu vienā lietā pilnībā iedziļināties un to perfekti pārzināt. Tagad man aviokompānijā Finnair ir šī iespēja!

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji, kā atpūšaties?

Jeļena Barisone: Man ir divgadīgs dēls Aleksandrs, kuram galvenokārt veltu visu savu laiku, kad neesmu darbā. Esmu pabeigusi mūzikas skolu, bet pieaugušā vecumā biju jau piemirsusi, kā tas ir spēlēt klavieres. Kad gaidīju dēlu un nezināju, kur likt savu enerģiju, kuru biju pieradusi katru dienu ieguldīt darbā, atsāku spēlēt klavieres. Var teikt drīzāk tā, ka manam vīram ir hobiji, bet es viņam sekoju un baudām tos katrs savā veidā. Piemēram, mans vīrs kolekcionē vinila plates un aizraujas ar mūzikas atskaņošanas tehniku. Ideāli! Es nopērku tādu plati, kā man patīk, un paklausos. Vīram patīk nodarboties ar vindsērfingu. Ļoti labi! Es dodos līdzi uz Ķīšezeru, pastaigājos vai baudu kafejnīcas Cabo piedāvājumu. Tas taču ir lieliski, ja vīrs dodas paaugstināt savas vindsērfinga prasmes uz Garda ezeru, Itālijā, bet es jau vairākus gadus viņam līdzi. Man Finnair patiesībā ir darbs un hobijs kopā, esmu darbaholiķe un ļoti labi, ja vīrs man šādi palīdz atpūsties, padomāt par kaut ko citu, piemēram, mūziku, mākslu, sportu. Mums ar vīru ļoti patīk daba un doties tālos ceļojumos.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs iesākat darbadienu?

Jeļena Barisone: Kad esmu jau lidostā, nopērku krūzi labas kafijas, pārskatu dienas plānu un reizē internetā noklausos kāda iedvesmojoša cilvēka prezentācijas runu (TED), cenšos gūt kādu labu atziņu, kuru pierakstu kladītē. Es pati ļoti trenējos prezentēt, tādēļ tas man ļoti noder izaugsmē, lai arī ne vienmēr vajadzīgajā brīdī izdodas atcerēties kādu no šīm ģeniālajām domām. Piemēram, šorīt padomāju par to, ka reizēm mums vajag varbūt ne tik daudz skriet, steigties visu paveikt, bet varbūt darboties efektīvāk? Tāda ideja man radās, jo noklausījos šādu stāstu: “Notiek meža cirtēju sacensības. Finālā sacenšas kanādietis un norvēģis. Katram no rīta iedots cirvis un uz priekšu! Kurš vairāk nocirtīs, tas būs uzvarētājs. Abi cērt un cērt, bet pēkšņi kanādietis saklausa, ka norvēģa pusē iestājies klusums. Viņš nodomā, ka nu gan uzvarēs, un turpina cirst tāpat kā līdz šim. Norvēģa meža daļā cirvja klaudzināšana atsākas tikai pēc laika. Sacensības beidzas, bet uzvar norvēģis. Kanādietis nesaprot, kā tas ir iespējams? Viņš taču dzirdēja, ka norvēģis stundu nestrādāja. Norvēģis atsaka, ka strādājis gan, bet tajā klusuma laikā asinājis cirvi...” Man šķiet, ka mums bieži vien Latvijā ir līdzīgi, ka ar truliem darbarīkiem bezjēdzīgi cenšamies tikt uz priekšu, bet vajadzētu apstāties, pārvērtēt, varbūt kaut ko var darīt savādāk, efektīvāk.

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk atpūsties Latvijā?

Jeļena Barisone: Mēs ar vīru ļoti labi jūtamies un atpūšamies Pāvilostā.

BalticTravelnews.com: Ja Jums dotu iespēju gadu palikt trīs pilsētās vai reģionos, kur tas būtu?

Jeļena Barisone: Viennozīmīgi Havaju salās, katram iesaku turp aizdoties! Tur ir tik skaista daba, cita Amerika. Man bija sajūta, ka esmu atbraukusi paciemoties pie tuviem cilvēkiem, nevis ceļoju kā tūriste. Fantastiski! Tur esot, iedomājos, kāpēc neesmu apguvusi IT jomu, lai varētu strādāt no jebkuras vietas pasaulē. Pavasarī Eiropā es labprāt pabūtu pie Garda ezera, Itālijā. Lai izjustu lielpilsētas ritmu, es dotos uz Ņujorku.

Uzziņa

Finnair ir viena no pasaulē senākajām lidsabiedrībām, tā strādā kopš 1923. gada.

Pirmie somu nacionālās lidsabiedrības lidojumi uz Rīgu sākās 1927. gadā, vēlāk pārtraukti un pēc Latvijas valsts neatkarības atgūšanas no starptautiskās lidostas “Rīga” regulāri reisi maršrutā Helsinki – Rīga atsākti 1992. gadā.

Finnair ir blīvs maršrutu pārklājums Somijā, tā lido uz svarīgākajiem Ziemeļeiropas galamērķiem, kā arī veic lidojumus uz Ziemeļameriku un Dienvidameriku.

Finnair kļuvusi par nozīmīgu pārvadātāju starp Eiropu un Āziju, veicot lidojumus starp vairāk nekā 70 pilsētām Eiropā un 19 lielpilsētām Āzijā. Finnair palīdz sasniegt Āziju ātrāk — no Helsinkiem pa īsāko ziemeļu maršrutu.

Finnair ir arī pirmā Eiropas aviokompānija, kura iegādājusies A350 XWB lidmašīnu, tādējādi būtiski uzlabojot pasažieru labsajūtu un komfortu lidojuma laikā, kā arī, samazinot vides piesārņojumu, ko rada lidmašīnas.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un izaugusi...

mīlošā ģimenē, Rīgā. :)

Mans zelta likums ir...

attiecībā pret citiem cilvēkiem rīkojies tā, kā vēlies, lai izturētos pret tevi.

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

apkārt ir tik daudz patiesi labu, es pat pateiktu brīnumainu cilvēku, atliek vien saskatīt un pasmaidīt pretī, lai viņi saprastu, ka Tu to pamanīji un novērtēji.

Sevi iepriecinu ar...

ļoti vienkārši, es taču esmu meitene – šopings gan sev, gan mīļajiem. Man patīk pārsteigt, dāvinot mīļajiem dāvanas.

Mans iecienītākais restorāns...

nav neviena restorāna labāka par mājām un labāka šefpavāra par manu vīru! :)

No Ziemassvētku vecīša es gaidu...

es jau viņam visu pateicu kad viņš bija Rīgā :) Solījās, ka visu izpildīs! :)

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

ja cena atbilst sagaidāmajam servisam un kvalitātei!

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

sākotnēji parūpētos par bērna, ģimenes, tuvāko cilvēku  labklājību, nodrošinot ar vajadzīgo vairākiem gadiem uz priekšu. Daļu naudas ieguldītu, lai tā tālāk nes naudu, jo neticu, ka finanses varētu būt neierobežotas :) . Vēl nopirktu māju okeāna krastā, kur pavadītu ar vīru vecumdienas – tādu patiešām jauku, lai bērniem un mazbērniem gribētos pie mums braukt ciemos :) Protams, ka ceļotu un ieguldītu naudu pētniecībā, tādas jomās kā – medicīnā, tehnoloģijās.

Es iedvesmojos no...

profesionāļiem. Vienalga kādā jomā viņi strādā!

Mana ideālā diena...

izgulēties :) :) (man ir mazs bērns, un miegs ir tas, kas tagad trūkst) un pavadīt laiku ar ģimeni staigājot, runājot un klusējot, kopā gatavojot vakariņas un cepot šokolādes fondanu :)

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Vēlu izaugsmi un veiksmi, it īpaši brīžos kad no jums nekas nav atkarīgs!
Un BalticTravelnews komandai, kā arī Jūsu lasītājiem: "Priecīgus, ģimeniskus, klusus Ziemassvētkus un fantastisku Jauno, ceļojumiem ar Finnair bagāto 2018. gadu! :) "

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14815998sec.