LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Lielupe by SemaraH Hotels» vadītāja Jura Baumerta

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Lielupe by SemaraH Hotels» vadītāja Jura Baumerta

Juris Baumerts agrās jaunības gados, strādājot uz kruīza kuģiem, apbraucis apkārt visai pasaulei. Gluži kā kuģi viņš vada arī "SemaraH Hotels Management" atjaunoto viesnīcu "Lielupe", Bulduros, no kuras desmitā stāva veroties, jūra ir turpat lejā. Pēc daudziem viesmīlībā nostrādātiem gadiem Juris Baumerts ir patīkami pārsteigts par saņemto Latvijas tūrisma nozares balvas "Gada cilvēks tūrismā 2017" nomināciju "Uzņēmējs naktsmītņu biznesā".

BalticTravelnews.com: Kā vērtējat viesu apmeklējuma ziņā aizvadīto gadu, ko sagaidāt no šī gada?

Juris Baumerts: "Lielupe by SemaraH Hotels" pēc rekonstrukcijas pagājušajā gadā nostrādāja pirmo pilno gadu. Tas ir atskaites punkts, no kura skatāmies arī nākotnē. Šis gads mums ir sācies ļoti labi, un tāds tas noteikti būs visiem viesnīcniekiem! Rīgā un citur Latvijā atzīmēs valsts 100 gadu jubileju, no aprīļa jau tagad ir redzama ievērojama rezervāciju noslodze. Protams, ka vasarā nav problēmu nodrošināt pietiekamu viesu skaitu, bet Jūrmalā ir ļoti izteikta sezonalitāte, kad līdz ar aukstāku laiku viesu plūsma mazinās. Tāpēc ir aktīvi jāstrādā, jāīsteno mārketinga aktivitātes, jāveido viesiem saistošas piedāvājuma paketes utt. Tas viss vajadzīgs, lai dabūtu cilvēkus uz šejieni, kā arī tos, kuri ir bijuši, arī lai viņi atgrieztos vēl un vēl.

BalticTravelnews.com: Ja skatāmies Baltijas kontekstā, kā šobrīd Jūsu vērtējumā izskatās Latvijas viesnīcu piedāvājums, jo pat Austrumeiropas kontekstā pie mums cenas ir viesnīcās ir ļoti zemas?

Juris Baumerts: Tā tas ir. Nesen lasīju rakstu, kurā bija apkopotas valstis, kurās ir izdevīgāk rezervēt viesnīcu nekā izmantot Airbnb.com apartamentu piedāvājumu, un šajā sarakstā bija arī Latvija. Protams, ka starp viesnīcām ir milzīga konkurence, tiek celtas jaunas.

BalticTravelnews.com: Kādēļ tiek atvērtas vēl jaunas un jaunas viesnīcas?

Juris Baumerts: Daļēji tas saistīts ar nekustamo īpašumu apgūšanu, tiek pabeigti agrāk iesāktie projekti, ir kompānijas, kuras šajā jomā saredz vēl Latvijā savu potenciālu. Piekrītu, ka cena Latvijā ir nedaudz par zemu, mazliet par zemu sevi novērtējam. Ienākot lielajām viesnīcu ķēdēm, manuprāt, cenām viesnīcās vajadzēja paaugstināties. Proti, dažreiz nav saprotama dažu viesnīcu cenu politika, kad cenas ir ļoti zemas, par ko tiek pārdoti viesnīcas izmitināšanas pakalpojumi. Jebkuram investoram interesē atgūt investīcijas un pelnīt. Klasiskā izpratnē aprēķini tiek veikti, lai paredzētu, kas notiks uz priekšu, bet mūsdienās viss tik strauji mainās, ka grūti plānot pārāk tālā ilgtermiņā. To apliecina arī šīs dienas, kad sašūpojies finanšu sektors.

BalticTravelnews.com: Kad viesnīca var sākt atmaksāties?

Juris Baumerts: Grūti vērtēt. Viesnīcas cikls sākas no tās atklāšanas, bet tajā nemitīgi jāinvestē, jārenovē numuri, konferenču zāles. Tehnoloģijas tik strauji iet uz priekšu, dzīvesstils mainās, un viesim rodas pilnīgi citas prasības. Viesnīcai jāiet līdzi laikam un nemitīgi jāplāno jauni ieguldījumi. Viesnīca ir kā kuģis, nokrāso vienu bortu un skaties, kā nokrāsot otru. Ja to nedara regulāri, tad vienā brīdī būs nepieciešama milzīga investīcija, lai visu pārbūvētu.

BalticTravelnews.com: Rietumeiropas viesnīcās bieži vien redzam, ka interjera, santehnikas u.c. uzlabojumi nav veikti ilgus gadus, un cena šajās viesnīcās arī tāpēc nav zemāka kā citur...

Juris Baumerts: Latvijā ir ļoti daudz jaunas viesnīcas, kas lielākoties ir ar jaunu aprīkojumu un dizainu. Un, ja cilvēkam ir iespēja par to pašu cenu izvēlēties viesnīcu, kas ir jauna vai ar svaigu remontu, visticamāk, viņš izvēlēsies tomēr to, nevis dzīvos viesnīcā, kas ir morāli jau nolietota...

Ja mēs konkrētāk runājam par Rīgu, tad no klientu viedokļa piedāvājums ir milzīgs, sākot ar viesnīcām un beidzot ar apartamentiem, pret to tūristu daudzumu, kas apmeklē mūsu valsti. Piemēram, Vācijā iekšējais tirgus un ceļotāju skaits ir tik liels, ka viņiem nav tik būtiski nepārtraukti investēt, lai noturētu viesus.

BalticTravelnews.com: Jūrmala jau kādu laiku ir atvadījusies no jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis". Kā uz to raugāties? Nožēlojat? Vai strādājat uz priekšu un atrodat jaunus veidus viesu piesaistei?

Juris Baumerts: Bija labi, kad bija šis festivāls, bet tagad ir jauni koncerti, festivāli. Savā ziņā līdzīgs ir starptautiskais festivāls "Laima Rendez Vous Jūrmala". Līdz ar to brauc šeit mākslinieki, vasarā koncertzāle "Dzintari" ir ļoti noslogota. Cilvēki brauc šeit atpūsties, nedomāju, ka lielam viesu skaitam koncerti ir iemesls, kāpēc izvēlas Jūrmalu. Jūra ir galvenais iemesls, kāpēc šeit brauc atpūsties. Jūtam, ka aizvien vairāk atkal ierodas viesi no Krievijas, daudzi brauc ar automašīnām. Visvairāk no Sanktpēterburgas, Maskavas. Tieši Jaunā gada sagaidīšanas brīdis iezīmējās ar to, ka atkal ierodas Latvijā ļoti daudz viesu no šīs kaimiņvalsts.

BalticTravelnews.com: Kas vēl varētu Jūrmalā veicināt tūristu plūsmu nesezonā?

Juris Baumerts: Tartu redzam, ka AHHAA kā zinātnes centrs piesaista ceļotājus, viņiem tur ir interesanti pavadīt laiku, un no šīs plūsmas veidojas tūrisms pilsētā. Jūrmalā vajadzētu kādu lielu centru, kas arī līdzīgi spētu piesaistīt cilvēkus. Jā, ir Līvu akvaparks, bet, laikam ejot, tas vairs nav tik unikāls, jo līdzīgi pamazām top arī citur.

Pirms ļoti daudziem gadiem bija projekts, ar kuru uzņēmēji vēlējās atklāt lielu atpūtas kompleksu, kurā būtu mākslīgais slēpošanas kalns telpā. Tā, manuprāt, bija ļoti laba ideja, kas piesaistītu Jūrmalai lielāku tūristu skaitu nesezonā. Laba ideja ir decembrī izgaismot Dzintaru Mežaparku, bet cilvēki, kas turp devās, sagaidīja ko vairāk. Ceru, ka, ieguldot vēl nedaudz vairāk izdomas un līdzekļu, šo ideju noteikti Jūrmalas dome varētu attīstīt, lai cilvēki brauktu pie mums to skatīties, piedalītos pasākumos.

Pozitīvi, ka iepirkšanās un izklaides centrā "Korso" atvērts Izklaides un izglītības centrs "Zili brīnumi Jūrmala" un kinoteātris. Vismaz kāda vieta, kur varam ieteikt viesiem aiziet izklaidēties. Protams, ka no vienas puses būtu interesantāk, lai viesis uzturas pie mums, bet vēlamies, lai viņš ir labi atpūties, guvis Jūrmalā labus iespaidus un atgriežas vēl. Turklāt reizēm cilvēki šeit dzīvo nedēļu, divas vai pat ilgāk.

BalticTravelnews.com: Kādu brīdi aktīvi tika runāts par medicīnas tūrismu Jūrmalā. Piemēram, cilvēki Jūrmalā veic kādas procedūras un viņiem nav nepieciešama uzturēšanās slimnīcā vai tml., bet viņi dzīvo viesnīcās.

Juris Baumerts: Sanatorijas Jūrmalā jau ir pietiekami. Mēģinājām strādāt šajā virzienā, bet neguvām pietiekoši lielu atsaucību, jo tomēr ārstniecības iestādes ir pašas ieinteresētas, lai pacienti paliek pie viņiem, kā arī Jūrmalā ir ļoti plašas iespējas īrēt apartamentus.

BalticTravelnews.com: Kas Jūrmalas viesiem šeit ļoti patīk, kas nepatīk?

Juris Baumerts: Viesiem patīk jūra, miers un klusums, svaigs gaiss un priedes, īpaši cilvēkiem no lielajām pilsētām. Redzam, ka nesezonā cilvēki atbrauc, palasa grāmatu, aiziet pastaigāties gar jūru, un viņiem bez klusuma un miera neko citu nevajag. Protams, viesi novērtē, ka 20 minūtēs var nokļūt lidostā, Rīgas centrā.

It kā izvirzām Jomas ielu, kā ļoti svarīgu, bet nesezonā pat tur nav īsti ko darīt.

BalticTravelnews.com: Ko ārzemju viesi vēlas redzēt ārpus Jūrmalas?

Juris Baumerts: Pie mums brauc arī grupas, kurām tiek rīkotas ekskursijas no organizatoru puses, bet pamatā viņi tiek vesti uz Vecrīgu, Brīvdabas muzeju, Rīgā, Siguldu un Turaidas pili, Ķemeru purva taku. Tomēr Rīga ir Nr.1, jo tur var pavadīt kaut visu dienu. Jūrmalā īpaši daudz vēsturisku un interesantu objektu, kas pievilinātu tūristus, nav. Bet ir interesanta Jūrmalas koka tradicionālā arhitektūra.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs novērtējat savas viesnīcas atrašanās vietu tieši Bulduros?

Juris Baumerts: Labi! Turklāt tā izveidojies, ka šeit apkārt atrodas labākie Jūrmalas restorāni. Viesi ēd viesnīcā labprāt, bet, protams, viņiem gribas iziet pamēģināt citu ēdienu, atmosfēru. Cenšamies ieteikt labākās vietas – "36. līnija", "Faces" un citus.

BalticTravelnews.com: Kā radies viesnīcas nosaukums? Kādi ir Jūsu tālākie mērķi?

Juris Baumerts: "Semarah" no senas arābu valodas nozīmē – eņģeļu sargātie.

Mēs esam viesnīcu operators un "SemaraH Hotels Management" ir dibināts Latvijā. Mūsu, kā viesnīcu operatoru, pārziņā ir vecākā viesnīca Rīgā – "Metropole" un jaunā dizaina viesnīca "Grand Poet", Rīgā. Katrai no viesnīcām ir savs stāsts un vērtības.

Uz doto brīdi esam "ieskrējušies", un nākotnē ar pilnu spēku virzīsim gan jauno viesnīcu "Grand Poet", gan abas pārējās. Pašlaik koncentrējamies uz esošajām viesnīcām, jo vēl daudz darba darāms, lai piedāvātu visus pakalpojumus atbiltošā līmenī. Skatīsimies, kā tirgus attīsties tālāk Latvijā un pasaulē, lai pieņemtu lēmumu par tālākiem soļiem kompānijas attīstībā.

"Lielupes" teritorijā pamazām iekopjam parku, veidosim arī plašāku autostāvvietu, kura mūsu viesiem ir ļoti nepieciešama, vēl pabeigsim āra baseinu.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu trumpji, kā salīdzinoši nelielam viesnīcu operatoram?

Juris Baumerts: Mēs dažādus jautājumus varam risināt ļoti ātri, esam elastīgi. Manuprāt, mūsu pieeja viesiem un sadarbības partneriem ir daudz personīgāka, nekā tas ir lielajās viesnīcu ķēdēs. Piedāvājam reizēm viesiem padzīvot vienā atpūtas braucienā mūsu viesnīcās gan Rīgā, gan Jūrmalā.

"Lielupe" ir četrzvaigžņu viesnīca – vairāk ģimeņu atpūtas un biznesa viesnīca (264 istabas, iespējams uzņemt vairāk nekā 500 viesu), viesnīcas "Metropole" viesi ir līdzīgi, bet vairāk apkalpo arī individuāli ceļojošos tūristus (88 istabas, 160 viesu), bet jaunā "Grand Poet" ir pieczvaigžņu viesnīca, līdz ar to piesaistot cita veida viesus (164 numuri, var uzņemt vairāk nekā 300 viesu). Ar šo viesnīcu mēs parādām, ka varam paveikt vēl vairāk.

Vienlaikus varam uzņemt gandrīz 1000 cilvēku, tā sevi kapacitātes ziņā starp Latvijas viesnīcām droši ierindojot pirmajā pieciniekā.

Ļoti aktīvi sekojam tam, ko par mūsu viesnīcām saka cilvēki internetā, kādas ir atsauksmes, maksimāli cenšamies uz tām atbildēt un skaidrot. Nav noslēpums, ka ceļotāji mūsdienās ļoti ietekmējas tieši no komentāriem internetā.

BalticTravelnews.com: Kādēļ Jūs ieteiktu uz katru no Jūsu viesnīcām aizbraukt paviesoties?

Juris Baumerts: "Lielupē" mūsu viesi saka, ka ir ļoti labi izgulējušies, baudījuši patīkamu mieru un sajūta ir, ka neatrodies nemaz Latvijā, īpaši kopā ar bērniem, pie mums var ļoti pilnvērtīgi pavadīt laiku baseinā, SPA centrā, bērnu klubā, sporta zālē. Pirmais stāvs ir ļoti pateicīga atpūtas zona.

"Metropolē" īpašo sajūtu dod fakts, ka uz atpūtu paliec vecākajā viesnīcā Latvijā, klasiskā interjerā, istabās ar augstajiem griestiem.

"Grand Poet" viesnīcas dizaineri ir skandināvi, līdz ar to šeit vērojami viņu stila saplūšana ar vairākām dizaina tendencēm. Šajā viesnīcā it kā savienojas mākslinieciska bohēma un diplomātija, kas attiecīgi izriet no turpat netālu esošā vēstnieku rajona un Mākslas akadēmijas. Tie, kuri daudz ceļo, daudz redzējuši, šo ļoti novērtē.

Tāpat šajā viesnīcā ir kafejnīca, kurā gaidīts jebkurš, ja arī nedzīvo viesnīcā. Viesnīca atrodas vēsturiskā ēkā, kuras saglabāšanai rekonstrukcijas procesā ir pievērsta īpaša rūpība.

BalticTravelnews.com: Ja Jūs būtu tūrists, kuru viesnīcu pats izvēlētos?

Juris Baumerts: Ja tas būtu brīvdienu brauciens, tad es noteikti izvēlētos "Lielupi". Ja es izlemtu palikt Rīgā, tad noteikti izmēģinātu jauno viesnīcu "Grand Poet". Ieejot, uzreiz pirmā sajūta tur ir ļoti patīkama.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kādas ir iespējas viesnīcā "Lielupe" organizēt konferences? Cik lielu dalībnieku skaitu spējat uzņemt?

Juris Baumerts: Mums ir viens no lielākajiem konferenču centriem – pieejamas 13 konferenču zāles, lielākā zāle "Jūrmala" ir 660 kvadrātmetru liela, ietilpība gandrīz 1000 cilvēku, var iebraukt pat ar automašīnu. Tur līdz ar to tiek organizēti visdažādākie pasākumi, zālē ir laba akustika. Vēl zāle "Dzintari" ir ar 285 vietām, kas ir kā kinoteātris. Ir arī mazākas zāles, no kurām semināru, konferenču, citu pasākumi organizatori ļoti novērtē 10. stāvā esošo ar terasi un skatu pāri Jūrmalas priedēm. Lielajā restorāna zālē varam apkalpot līdz 350 personām tā, lai katrs viesis sēdētu pie galda. Daudzi pāri pie mums rīko kāzas.

Ja visiem dalībniekiem nepietiek pie mums gultasvietas, kooperējamies ar apkārtējām viesnīcām. Tehnoloģiju un līdz ar to prezentāciju, filmu demonstrēšanas, gaismu, apskaņošanas iespējas arī ir visplašākās.

BalticTravelnews.com: Cik liels ir viesnīcas "Lielupe" kolektīvs? Ko no Jums prasa nodrošināt nepieciešamo darbinieku skaitu?

Juris Baumerts: Aktīvajā tūrisma sezonā mums ir aptuveni 130 darbinieki. Latvijā ir izteiktas problēmas ar darbaspēku, īpaši apkalpojošā sfērā. Arī mums nav viegli saorganizēt darbiniekus, kuri strādātu tieši tikai aktīvajā tūrisma sezonā. Daudzi brauc pie mums strādāt no Rīgas. Ja ir vēlie banketi, tad nodrošinām transportu uz mājām. Vēlos iedrošināt visus apzināties, ka Jūrmala nav tik tālu no Rīgas - lai droši nāk pie mums strādāt.

BalticTravelnews.com: Latvijas tūrisma nozares balvas "Gada cilvēks tūrismā 2017" Jūs esat nesen kā sveikts nominācijā "Uzņēmējs naktsmītņu biznesā". Kā Jūs uztvērāt šīs balvas saņemšanu?

Juris Baumerts: Tas man nāca kā pilnīgs pārsteigums, bet reizē patīkami, jo esmu novērtēts, ilgus gadus strādājot tūrisma nozarē. Lielāko daļu darba dzīves esmu aizvadījis tieši viesnīcās!

BalticTravelnews.com: Kurā no tām ir bijis Jūsu lielākais ieguldījums? Kura joma tieši ir tā, kura šajā biznesā Jums liek justies kā "zivij ūdenī"?

Juris Baumerts: Es domāju, ka tā ir viesnīcas "Lielupe" atklāšana esošajā veidolā un tās vadīšana. Iepriekš man darbi bijuši saistībā gan ar recepciju, gan restorāna darba, konferenču organizēšanu, tam visam esmu izgājis cauri, sapratis būtību, un man ir viegli strādāt tieši kā vadītājam. Es labi izprotu visus viesnīcā notiekošos procesus, ļoti daudz runāju ar darbiniekiem, skaidroju kas un kā, pārliecinos vēlāk, kā esmu saprasts. Lai arī tas paņem daudz vairāk laika, bet zinu, ka šāda pieeja atmaksājas. Ir nepieciešama uzticēšanās cilvēkiem, un komunikācija ir viena no svarīgākajām lietām.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nonācāt tūrisma nozarē?

Juris Baumerts: Esmu dzimis Jūrmalā, daļu laika mācījos Ķekavā, tad sāku dzīvot Rīgā un vēlāk iestājos Rīgas Tūrisma skolā. Aizgāju praksē kafejnīcā Avotu ielā, bet nedomāju, ka savu dzīvi saistīšu ar šo nozari. Bārmenis vai tml. toreiz nevienam nelikās kā profesija, bet kaut kas, kur nopelnīt naudu, kaut ko darītu, kamēr studē. Vēlāk dabūju darbu "Radisson Daugava", kad šo viesnīcu tikko atvēra. Protams, ka tas bija interesants laiks, sāku kā viesmīlis. Personas, kuras mūs apmācīja, ieradās no ASV, visas apmācības un komunikācijas process notika angļu valodā. Un tāpēc arī, protams, ka man bija lielas acis un sajūta, ka neko nesaprotu. Viss rādītais man likās pilnīgs kosmoss!

Mani draugi ap 1997. gadu jau brauca uz kruīza kuģiem, aicināja līdzi. Es piekritu un nonācu uz "Q2". Es domāju, ārprāts, kur esmu iekūlies, jo tas bija ļoti smags darbs 3-4 mēnešus bez brīvdienām. Nākamajā reizē es jau pārcēlos uz "Radisson" pieczvaigžņu kruīza kuģu kompāniju, kas man bija ļoti laba skola. Tur, manuprāt, esmu iemācījies visvairāk. Atgriezos, strādāju "Reval Hotel Latvija", Radisson. Jauniem cilvēkiem ir jābrauc un jāredz, kā lietas notiek ārpusē. Vismaz, lai ir ar ko salīdzināt un, protams, iemācītos ko jaunu.

BalticTravelnews.com: Kā atpūšaties brīvajā laikā?

Juris Baumerts: Man tagad ir pašizglītošanās laiks, daudz lasu motivējošu literatūru, kas liek padomāt, lai saprastu sevi, izvirzītu jaunus mērķus. Skaidrs, ka uz priekšu var tikt tikai ar rīcību, jo ar domu spēku vien nepietiek...

Vēl man patīk sports – gan just līdzi, gan pašam darīt. Biju aizrāvies ar boksu, aizeju uz sporta zāli, baseinu, bērnībā gan spēlēju basketbolu. Tagad nesanāk laiks boksam. Vadāju vecāko dēlu uz boksa un jaunāko uz futbola treniņiem.

Protams, ka man patīk izvēdināt galvu ceļojumos, kuros dodamies kopā ar ģimeni vasaras pašā sākumā vai noslēgumā. Man patīk braukt tur, kur ir silts – uz Spāniju, Portugāli. Tur noīrējam automašīnu un braukājam apkārt.

Tā apceļojām arī Gardas ezeru, Itālijā, vērtīgi, ka tad nav jāpavada laiks tikai atpūšoties vienā viesnīcā, redz daudz vairāk. Bērni, braucot mašīnā, noteikti vairāk skatās ārā pa logu, nekā planšetē, jo nav internets. Ar kruīza kuģiem esmu izbraukājis visu pasauli, vēl tikai Āzijā un Āfrikā neesmu bijis.

BalticTravelnews.com: Kur vistālāk esat bijis, kas paticis?

Juris Baumerts: Jaunzēlandē, Aļaskā, Keipkhornā, Fidži, Brazīlijā, esmu apbraucis apkārt Dienvidamerikai, pārsvarā esmu redzējis piekrasti, kur piestāja kuģis. Izrādās, ka karnevālu laiks mazajās pilsētiņās ir pavisam citāds, nekā Rio, Brazīlijā, par ko visvairāk esam dzirdējuši. Sidnejā palikām divas naktis, bet tiešām gribējās izbaudīt turieni vēl.

BalticTravelnews.com: Kur dodaties pa Latviju?

Juris Baumerts: Vasarās dzīvoju Jūrmalas vasarnīcā, nekur daudz nedodos. Pietiek ar pastaigām gar jūru, peldos, braucu ar velosipēdu. Ikdienā ar ģimeni dzīvoju Rīgā, darbā esmu pusstundas laikā. Protams, ir interesanti profesionāli ko un kā citi dara, tādā ziņā gribētos vairāk pabraukāt.

BalticTravelnews.com: Kurās trīs vietās pasaulē Jūs gribētu un kāpēc padzīvot gadu?

Juris Baumerts: Sidnejā, Austrālijā. Esmu tur bijis, austrāļi ir atvērti, jautri, laipni. Padzīvotu arī Madeirā, jo tur ir kluss, mierīgs, interesanta virtuve, atmosfēra nepiespiesta. Trešā vieta varētu būt Taizeme, kur neesmu bijis, bet draugi iesaka aizdoties.

BalticTravelnews.com: Kura virtuve Jums ir tuvākā?

Juris Baumerts: Indiešu, jo tajā ir daudzas garšas, ko dod specifiskas garšvielas. Man patīk arī asi ēdieni. Vienubrīd man pašam šķita interesanti bārbekjū – cepta gaļa, ar kuru es pats daudz eksperimentēju. Tagad tieši pretēji – interesējos par veģetāriem ēdieniem, kuros atklāju aizvien jaunus produktus, kuriem nepievērsu uzmanību.

Ja runājam par restorāniem, tad eju uz tiem, kur ir vienkārši un saprotami ēdieni, bet reizē garšīgi. Tādas stīvas vietas man nepatīk, vēlos restorānā atpūsties.

BalticTravelnews.com: Ko Jums nozīmē automašīna?

Juris Baumerts: Tā man ir pārvietošanās līdzeklis.

BalticTravelnews.com: Izstāstiet Travelnews.lv lasītājiem kādu labu anekdoti par viesmīlību!

Juris Baumerts: Vai esat dzirdējuši par labu restorānu uz mēness? Jā, brīnišķīgs ēdiens, bet nav atmosfēras.

Uzziņa

"SemaraH Hotels" ir Latvijā dibināta viesnīcu ķēde (kūrorta viesnīca "Lielupe", četrzvaigžņu viesnīca "Metropole", pieczvaigžņu dizaina viesnīca "Grand Poet").

Viesnīcā "Lielupe" atrodas 264 eleganti numuri, plašs Wellness centrs ar 25m baseinu, Turku pirti, Somu saunu, džakuzi un SPA zonu, kā arī liels un moderni aprīkots bērnu klubs, restorāns.

"Lielupe" pieejamas 13 dažādas ietilpības zāles konferencēm un pasākumu rīkošanai līdz 1000 cilvēkiem.

Metropole ar godu nes senākās Rīgas viesnīcas titulu, kuras vēsture aizsākās jau 1871. gadā, turklāt tā bija pirmā viesnīca Latvijā, kur viesiem numuros tika piedāvāts siltais ūdens. Te atrodas restorāns De Commerce Gastro Pub 1871.

2018. gada sākumā, atklājot "Grand Poet" viesnīcu Raiņa bulvārī, Rīgā sākusies jauna lappuse SemaraH Hotels stāstā – viesnīca ar unikāla dizaina numuriem, augstākās klases restorānu, SPA kabinetiem, baseinu un skatu un vienu no Rīgas skaistākajiem parkiem – Bastejkalnu.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Jūrmalā, Ķekavā un Rīgā!

Mans zelta likums ir...

Nedari citiem to, ko negribētu, lai citi dara Tev.

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

ar pozitīvu domu spēku nepietiek, nepieciešama ir rīcība un darbība.

Finanšu budžets ir...

ienākumu un izdevumu plāns kādam noteiktam laika posmam.

Sevi iepriecinu ar...

teātri, sporta pasākumu, mūzikas koncertu vai vienkārši labu vīnu.

Jaunajā gadu esmu apņēmies...

izlasīt vairāk grāmatu un vairāk pašizglītoties.

Mans iecienītākais restorāns...

ir tāds, kurā ir brīva nepiespiesta atmosfēra. Ēdiens saprotams, garšīgs, gaumīga ēdiena prezentācija un labs serviss.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

Tony Robbins!

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

lutina laika apstākļi, un viss norit, kā plānots.

Es iedvesmojos no...

cilvēkiem, kas dzīvē pašu spēkiem ir daudz sasnieguši.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā...

ar kruīza kuģi!

Mana ideālā diena...

sākas diezgan agri ar saulainu laiku, kas dod enerģiju visai dienai.

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

būt līderiem savā nozarē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34876204sec.