LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītājas Guntas Ušpeles

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītājas Guntas Ušpeles

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele šīs kūrortpilsētas tūrisma dzīvē strādā 16 gadus, turklāt ar laiku viņu īpaši ieinteresējis medicīnas tūrisms. Katras tūrisma sezonas sākumā Jūrmalai atkal un atkal ir ar ko palepoties, ko jaunu izveidojuši uzņēmēji, vai kādus kultūras, sporta u.c. pasākumus sarūpējusi pašvaldība, kādi veikti pilsētas labiekārtošanas darbi.

BalticTravelnews.com: Jūrmala nemitīgi attīstās. Kas šajā tūrisma sezonā pilsētā ir atvērts no jauna, kas mainījies esošajos tūrisma objektos?

Gunta Ušpele: Esošie Jūrmalas uzņēmumi attīstās un sevi pilnveido, bet šogad ir nākuši klāt arī jauni. Piemēram, sanatorija Belorusija ir veikusi vairāku stāvu rekonstrukciju, kuri tagad atbilst gandrīz četrzvaigžņu viesnīcas līmenim. Vienlaikus izcenojumi veselības uzlabošanai ir ļoti draudzīgi jebkurā sezonā. Atjaunots arī medicīnas bloks, ēdināšanas bloks. Ieguldījumi attiecīgi nes pozitīvu rezultātu, šī sanatorija kļūst aizvien populārāka Baltijas reģiona, Ukrainas, Baltkrievijas iedzīvotāju vidū. Kūrortrehabilitācijas centrs Jaunķemeri arī vienā stāvā pilnībā atjauno dzīvojamos numurus. Ļoti lielas investīcijas ir ieguldītas Vaivaros – palātās, aprīkojumā. Tā ir vienīgā vieta Baltijā, kur atsevišķas procedūras veic ar robotu palīdzību, tā atvieglojot medicīnas personāla darbu. Roboti noder to pacientu aprūpē, kuri nestaigā, kuriem ir sarežģījumi ar kakla, muguras skriemeļiem. Diemžēl daudzi Latvijā pat vēl nezina par šādu iespēju, kas varētu ļoti palīdzēt rehabilitācijā. Neirožu klīnika, kurā palīdz cilvēkiem atgūties no stresa, trauksmes signāliem, izdegšanas sindroma utml., no Dzintariem pārcēlās uz jaunām telpām Mellužos, atrodoties kūrortviesnīcas telpās. Dietoloģijas centrs no Dzintariem pārcēlās uz Smilšu ielu Majoros, piedāvājot daudz komfortablākus atpūtas un atveseļošanas un notievēšanas terapijas kursus. Tas ir ļoti populārs tuvējo valstu iedzīvotāju vidū. Dažādās vietās attīstās arī ārstniecības iestādes. Piemēram, Baltic Beach Hotel atklāta lāzermedicīnas klīnika Era Estetique. Paplašinās arī zobārstniecības prakse Royal Dent, kas attīstīs arī lāzermedicīnu un atradīsies jaunās telpās Dzintaros. Vienlaikus daudz iegulda arī Jūrmalas slimnīca, attīstot pakalpojumu klāstu.

Ir sākusies rekonstrukcija kūrortviesnīcas Jūrmala SPA Wellness Oasis pirts un baseinu kompleksā, paplašinot relaksācijas iespējas, būs jauna papildus tvaika pirts un bērnu zonas. Jau augusta vidū tas būs atvērts pilnīgi jaunā veidolā. Ziemā sāks pakāpeniski rekonstruēt arī numurus. Pēdējo gadu laikā atklāti arī vairāki tūristu apartamenti, kas ir iecienītas tūristu vidū. Te varu minēt vairākus labus piemērus kā Osobnyak Jūrmala Majoros uz Ērgļu ielas, Wooden Villa uz Jūras ielas, Sonia un Katrin Apartments Bulduros Meža prospektā, Apartments Livia Majoros Smilšu ielā, kur viesi ierodas gan vasarā, gan ziemā.

Daļēji rekonstruēta Latvijas Universitātes dienesta viesnīca – hostelis “Kaija”, Morberga vasarnīcā Dzintaros, kur var nakšņot par demokrātiskām cenām ar jaunām mēbelēm, ideālu izvietojumu, tuvu jūrai un Dzintaru koncertzālei, skaista vieta, kur svinēt kāzas.

Kā laba vieta ir minams arī jaunais tirdzniecības centrs Korso, kur ir ne tikai veikali, bet arī pagrabstāvā atrodas zinātnes centrs Zilie Brīnumi, sestdienās centrā notiek robotikas pulciņš, var atpūsties un jumta terases, kur ir ne tikai restorāns, bet vakaros, nedēļas nogalē notiek arī džeza koncerti un svētdienās “branči”.

Ja Dubultos atceramies, ka kādreiz bija restorāns Preatori, tad šovasar šajā vietā atklās restorānu Kinza. Ir arī jauni bāri, kā Simply Beach Bar, kam ir stiklota terase, un šo vietu viesi iecienījuši gan ziemā, gan vasarā.

BalticTravelnews.com: Vai var teikt, ka Jūrmalā restorānu kļūst vairāk, vai tomēr jaunie atveras, bet citi aizveras?

Gunta Ušpele: Pārsvarā atver jaunus restorānus. Ir daži arī aizvērušies. Labs rādītājs ir tas, ka nedēļu nogalēs labos restorānos uz vēlajām brokastīm ir grūti rezervēt galdiņu, jo viss aizņemts. Cilvēki aizvien vairāk dodas uz restorāniem, un viņiem patīk, ja ir kvalitāte un cenu samērība. Jūrmalā ir jūtams vienas dienas tūristu pieaugums, kas arī veicina restorānu attīstību. Konkurenci neiztur tie, kuri nepiedāvā atbilstošu piedāvājumu par attiecīgām cenām. Ļoti labs rādītājs ir tas, ka restorāni strādā visu gadu ne tikai aktīvajā tūrisma sezonā, domā par jauniem piedāvājumiem, vai rīko dažādus pasākumus, kā ēdienu meistarklases bērniem, tematiskas ballītes, un iecienītās vēlās svētdienu pusdienas.

BalticTravelnews.com: Kāds Jūrmalā ir aktīvā tūrisma pakalpojumu piedāvājuma klāsts?

Gunta Ušpele: Vairākās vietās ir pieejama skrituļslidu noma, velosipēdu noma ir daudzviet – arī gandrīz katrā viesnīcā. Atsevišķi velonomas punkti ir Majoros, Lielupē, Mellužos – tur arī tiek piedāvāts velosipēdu remonts. Kā arī Sixt velo punkti Bulduros, Majoros, Dzintaros. Plānots tuvākajā laikā rekonstruēt veloceliņu no Dubultiem līdz Mellužu estrādei. Plānots atjaunot vairākās vietās esošos veloceliņus, piemēram, Bulduros, kā arī uzlabot Jūrmalas veloceliņa posmu maršrutā Rīga – Jūrmala.

BalticTravelnews.com: Redzams, ka Jūrmalā ar velosipēdiem brauc arī gar jūru.

Gunta Ušpele: Jā, tas ir Jūrmalas plus, jo cietais smilts klājums to atļauj, un arī pašvaldība atbalsta šādu nodarbi. Vienubrīd pievērsām uzmanību, kāpēc tūristi, īpaši no Lietuvas, mums vairākkārt pārprasa, vai drīkst ar velosipēdu braukt gar jūru? Jo izrādās, ka Lietuvā ir aizliegts to darīt, Dānijā, Vācijā un pat Carnikavā tas nav iespējams smilts iegrimes dēļ, Somijā nav iespējams piekrastes dēļ.

BalticTravelnews.com: Vai Jūs kādā kontekstā skatāties arī veloceliņu, kas no Rīgas ved uz Jūrmalu, jo ne visur tas ir ideāls, bet var atvest dot daudz viesu.

Gunta Ušpele: Gan mēs, gan Rīga reklamē šo veloceliņu. Vēl viens šī veloceliņa posms ir Babītes novadā, kur pašreiz notiek sarunas par sadarbību, lai arī šajā teritorijā viss būtu kārtībā. Pēc plāna jāuzlabo vieta pie Lielupes tilta, lai varētu tur atstāt automašīnu, bet tālāk braukt ar velosipēdu. Kā arī pats Jūrmalas posms jāuzlabo, tas tiek plānots. Pagaidām nevaru pateikt, kad šis projekts tiks īstenots. Protams, ka pašu velosipēdistu kultūra arī varētu būt labāka, ir vēl kur augt. Pa veloceliņu brauc gan sportisti, gan ģimenes ar bērniem, un visi vēlas justies ērti un droši.

BalticTravelnews.com: Tikko sākās karstais laiks, tā brīvdienās pirms Jūrmalas veidojās sastrēgumi, reizē nobloķējot satiksmi arī uz valsts nozīmes autoceļa. Kā šo situāciju ir iespējams vēl uzlabot?

Gunta Ušpele: Jūrmalas caurlaides var nopirkt arī elektroniski Mobilly vai Visitjurmala.lv, bet pagaidām daudzi aizvien cenšas piebraukt pie caurlaižu apmaksas automāta. Sistēma ir mainīta, un autovadītājiem jānorāda arī Jūrmalā iebraukušās automašīnas numurs, kurus skenē speciālas sistēmas. Ja esat iebraukuši Jūrmalā, tad apmaksa jāveic līdz pulksten 23.59. Ja tas netiek izdarīts, tad automašīnas īpašnieks saņems sodu. Saistošie Jūrmalas domes noteikumi nosaka, ka sodu var izrakstīt un nosūtīt adresātam nākamo mēnešu laikā. Turklāt aizvien jāuzsver, ka autostāvietas Jūrmalā ir bez maksas.

BalticTravelnews.com: Visapkārt Jūrmalā ir ūdeņi, ko atpūtnieki var uz tiem un pie tiem darīt?

Gunta Ušpele: No Rīgas uz Jūrmalu kursē kuģītis, kas izvadā atpūtniekus arī pa Lielupi. Var braukāt ar vēsturisko burinieku Lībava, supiem. Ūdens inventāra nomu attīsta gan esošās privātie jahtklubi, gan Jūrmalas pilsētas jahtklubs. Var apmeklēt arī veikborda centru, kur ir inventāra noma. Jūrmalā šogad ir septiņas Zilā karoga pludmales piejūras piekrastē un Zilais karogs piešķirts arī Jūrmalas pilsētas ostai. Ir labiekārtotas arī vairākas jaunas peldvietas pie Lielupes, kas ir labiekārtotas, izveidotas piknika vietas, tualetes, pārģērbšanās kabīnes. Ja jūrā ir auksts ūdens, tad var jauki atpūsties pie Lielupes, kur ūdens ir daudz siltāks. Piemēram, Majoros ļoti laba peldvieta ir Plūdu ielas galā. Tur var pastaigāties arī pa palienu pļavām, pabaudīt dabu.

BalticTravelnews.com: Vai Jūrmalā var kaut kur palikt ar telti?

Gunta Ušpele: Neorganizēti nevar celt teltis un kurināt ugunskurus. Sausums, kāpas, priežu meži – tas viss liek pastiprināti domāt par ugunsdrošību. Organizēti telti var celt kempingos.

BalticTravelnews.com: Vai pie jūras glābēji strādā 24 h diennaktī?

Gunta Ušpele: Vasarā glābēji strādā no pulksten 9.00 - 21.00, ziemā, savukārt līdz, kamēr satumst. Ziemā viņi skatās, lai neviens neiet uz ledus.

BalticTravelnews.com: Vai Jūrmala piedāvā arī baudīt autentiskas nodarbes, piemēram, lai tūristi varētu sagaidīt zvejas laivu, kas nāk krastā ar svaigu lomu.

Gunta Ušpele: Jūrmalas Brīvdabas muzejā Raga kāpas dabas parka teritorijā var aplūkot senās 19. gadsimta zvejnieku sētas, tīklu būdas, laivas, tur ceturtdienās no augusta tiks kūpinātas arī zivis, ko var nogaršot. Diemžēl uz zvejas kuģa nedrīkst atrasties zvejas komandai nepiederošas personas, lai gan esam ar atbildīgajām institūcijām mēģinājuši risināt šo jautājumu par kādiem izņēmumiem, bet pagaidām nesekmīgi. Protams, tas būtu labs atbalsts zvejniekiem, jo cilvēki tiešām interesējas par šādu iespēju iet līdzi zvejā.

BalticTravelnews.com: Kuri pasākumi Jūrmalā šovasar ir svarīgākie, kuri varētu būt daudziem interesanti?

Gunta Ušpele: Noteikti vērts apmeklēt Jūrmalas krāsu skrējienu. Vēl notiks Eiropas čempionāts pludmales tenisā, Pasaules čempionāts katamarāniem. Protams, noteikti 14. jūlijā jādodas uz Jomas ielas svētkiem. Vēl viens lielāks pasākums ir Jūrmalas festivāls, kas notiks 27. un 28. jūlijā, kur piedalīsies Kristīne Opalais, Osokini, Aleksandrs Antoņenko, Ksenija Sidorova. Vēl būs skaists pasākums Latvijas simtgades ietvaros, kurā piedalīsies arī Elīna Garanča. Dzintara Mežaparkā popularitāti bērnu un vecāku vidū iemantojis pasākums ģimenēm “Nestāsti pasaciņas!”, kas šogad notiks divus vakarus.

BalticTravelnews.com: Kā pieaug ceļotāju skaits Jūrmalā?Cik liela ir Jūrmalas tūrisma saimniecība?

Gunta Ušpele: Tūristu skaits pieaug ne tikai tagad, bet arī nesezonā. Brauc atkal vairāk tūristu no Krievijas, arī Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Latvijas citām vietām.

Jūrmalā ir 75 tūrisma mītnes, kas dod vairāk nekā 7000 gultasvietas. Ja mēs tagad papētītu Booking.com rezervēšanas sistēmu, tad noteikti šo naktsmītņu skaits pārsniegtu pat 100. Pilsētā var vienlaikus paēdināt vairāk nekā 1000 cilvēkus. Ar nepacietību gaidām Jūrmala Golf atklāšanu uz robežas ar Babīti, kur būs arī tenisa korti, neliela SPA viesnīca. Pamatā šos pakalpojumus izmantos Jūrmalā dzīvojošie viesi, kuri saņems no viesnīcām kompleksus piedāvājumus jaunā Jūrmala Golf apmeklējumam.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Jūrmalā pieejamā satiksme, kā atkļūt no Rīgas un atpakaļ?

Gunta Ušpele: Ļoti laba ir vilcienu satiksme. Ja notiek Jūrmalā kādi lielāki pasākumi, vienmēr ir norīkoti vilcienu papildreisi. Taksometra brauciena cena līdz starptautiskajai lidostai Rīga ir aptuveni 12 - 15 EUR. Kursē arī mikroautobusi. Tūristiem tā šķiet pieejama cena, īpaši ņemot vērā, no kurām valstīm pie mums brauc tūristi. Turklāt citās valstīs šādas kūrortpilsētas ir daudz tālāk no lidostām. Viesnīcas piedāvā transfērus, rehabilitācijas iestādes specializēto transportu.

BalticTravelnews.com: Kurp vēl Jūrmalas viesi dodas ekskursijās?

Gunta Ušpele: Paši dodas uz Rīgu, Siguldu. Ja laika ir vairāk, apmeklē arī Cēsis un Kuldīgu. Ja brauc ar grupām, tad brauc uz Cēsīm, Rundāles pili – rožu dārzu. Standarts, bet sevi pierādījis un pilnībā attaisno viesu cerības. Pirmajā reizē tūristi atbrauc uz dažām dienām, pēc tam atkārtoti atbraucot, viņi paliek ilgāku laiku un apmeklē arī citas vietas. Liela vēlme ir apskatīties Kurzemes piekrasti – Kolku, Ventspili, Liepāju. Ja vēl tur viss apskatīts, tad dodas uz dienu, divām paceļot pa Sāremā salu, dodoties caur Pērnavu un ceļoties pāri ar prāmi. Atbraukušie diezgan daudz izmanto automašīnu nomu.

BalticTravelnews.com: Ar kurām Baltijas jūras tuvumā esošajām pilsētām Jūrmala konkurē? Ar ko Latvijas kūrortpilsēta izceļas starp tām?

Gunta Ušpele: Ar dažām lietām konkurējam ar Palangu, citām Druskininkiem, Gdaņsku, Pērnavu u.c. Mēs apvienojam Jūrmalā gan tos resursus, kas ir Druskininkos, gan kas ir Palangā. Atšķirībā no visām citām minētajām pilsētām Jūrmala ir ļoti tuvu Rīgai. Tepat tuvumā ir starptautiskā lidosta “Rīga”.

BalticTravelnews.com: Uz kurieni devāties jaunākajā no saviem ceļojumiem?

Gunta Ušpele: Es biju Itālijas kalnos – Komo un pie Gardas ezeriem. Man ļoti patīk savienot staigāšanu pa kalniem, redzēt fantastisku dabu, kā arī baudīt vēsturi. Itālijā vēsturiskās pilsētiņas ir unikālas, kur var izbaudīt autentisku vidi, baudīt labu itāļu virtuvi, cilvēki ir laimīgi, saules apstaroti. No tā visa smelies pozitīvismu.

BalticTravelnews.com: Kurp plānojat nākamo ceļojumu?

Gunta Ušpele: Noteikti uz kalniem, un tie ir pieejami gan Austrijā, gan Vācijā, gan Itālijā. Kalnos es nedomāju par darbu un atpūšos, reizē ir fiziskā slodze, iespēja sasniegt jaunus mērķus, kas savukārt vainagojas ar fantastiskiem skatiem. Gribas kāpt un kāpt tālāk... jo tur aiz līkuma būs vēl labāk. Tad rodas lielas spējas sevi mobilizēt, sasniedzu lielu gandarījumu un atpūšos.

BalticTravelnews.com: Kādi vēl ir Jūsu hobiji?

Gunta Ušpele: Manu laiku aizņem citi izaicinājumi, bez pamatdarba arī medicīnas tūrisma attīstība. Ja man būtu brīvs laiks, iemācītos braukt ar ūdens slēpēm. Tas ir mans sapnis jau kopš aizvadītā gada.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu iespēja nodzīvot trīs valstīs pa gadam, kuras un kādēļ izvēlētos?

Gunta Ušpele: Lisabonā, Portugālē, jo no vienas puses multikulturāla pilsēta ar vēsturisku mantojumu, kur var smelties daudz iedvesmas radošumam. Vēl es padzīvotu kādā lielā metropolē, piemēram, Šanhajā. Es gribētu uzņemt pilsētas straujumu, digitālos uzlabojumus utt., jaunus kontaktus investīcijām un attīstībai utt.Es izvēlētos arī Vāciju, jo tur esmu ļoti daudz bijusi kūrortos, kalnos, pilsētās, man tur patīk lietu, vietu kārtība.

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk Latvijā atpūsties?

Gunta Ušpele: Bernātu pludmalē, jo, manuprāt, tā ir visskaistākā. Man jau daudzus gadus ļoti patīk Kuldīga un Cēsis, un vienā no šīm pilsētām es arī kādreiz varētu dzīvot. Šajās mazpilsētās viss ir kompakts, valda vēsture, miers, skaista daba un sirsnīgi cilvēki.

BalticTravelnews.com: Kurš no ceļojumiem Jūs vēl aizvien silda?

Gunta Ušpele: Ķīna, kur guvu vispirms kultūršoku, bet arī ļoti daudz redzēju gan pilsētās, gan laukos, tējas plantācijas, bagātās Dienvidu provinces, Šanhaja. Tas viss man spilgti palicis atmiņā, lai gan šis ceļojums notika pirms 17 gadiem.

BalticTravelnews.com: Kā Jums patīk Jūrmalā atpūsties?

Gunta Ušpele: Atpūsties darbavietā? Reizēm sanāk aktīvā atpūta – ūdens aerobika, ziemā intensīvas garas pastaigas gar jūru, tas izvēdina prātu.

Uzziņa

Jūrmala ir lielākā kūrortpilsēta Baltijas jūras krastā.

24 kilometrus garajā Jūrmalas liedagā ir 11 labiekārtotas pludmales.

Dūņas un minerālūdeņi kādreizējās Jūrmalas kūrmājās un tagadējos spa centros un sanatorijās tiek izmantoti jau vairāk nekā 180 gadu.

Ķemeru Nacionālais parks – ar civilizācijas neskartiem 8000 gadu seniem augstajiem sūnu purviem. Parka teritorijā rodamas 97 aizsargājamo augu sugas un sastopamas gandrīz 260 no 342 Latvijā kopumā konstatētajām putnu sugām.

Laikos, kad Jūrmalas teritorijā vēl pletušies smilšu lauki, jūras vējam tās šurpu turpu dzenājot, izveidojušās īpašās kāpu un ieplaku joslas jeb jomas. Viena no tām vēlāk kļuva par tagadējo Jomas ielu.

Koka arhitektūras īpašā estētika iemiesojusi savam laikam raksturīgos neoklasicisma, jūgendstila un nacionālā romantisma motīvus.

Jūrmalā nemēdz būt divu vienādu saulrietu.

Jūrmala aicina izbaudīt visdažādākos pasākumus vasarā – svētki pilsētā, augstvērtīgi profesionālās mūzikas koncerti un populārās festivāli Dzintaru koncertzālē, sporta un izklaides pasākumi visā pilsētā.(Plašāka informācija: www.visitjurmala.lv )

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un izaugusi...

Rīgā.

Mans zelta likums ir...

vienmēr ir iespēja!

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

ticēt un paļauties var tikai uz sevi, kā arī, ja pērtiķim iedod granātas, pozitīvu rezultātu nevar gaidīt.

Šajā vasarā mans mērķis ir...

beidzot iemācīties braukt ar ūdens slēpēm!

Sevi iepriecinu ar...

aktīvu atpūtu.

Mans iecienītākais restorāns(-ni)...

Lighthouse Bar & Grill Majoros, Halipapa Bulduros un Laivas Lielupē. Jo nevienā no šīm vietām nekad nav pievīlusi ēdienu kvalitāte un apkalpošana!

Trīs lietas, kas man vēl bez pases vienmēr ir līdzi ceļojumā...

telefons, brilles un kredītkarte.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

ar omīti.

Es kā tūriste ārvalstīs esmu apmierināta, ja...

esmu atpūtusies un manas cerības par redzēto attaisnojas ar uzviju.

Es iedvesmojos no...

dabas, mākslas, radošiem un vienkāršiem cilvēkiem.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

vietām, kurās vēlos pabūt.

Mana ideālā diena...

kad izdarīts viss iecerētais un vēl papildus.

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

būt vienmēr interesantiem saviem lasītājiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13481903sec.