LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas restorāna «Prospekts 55» šefpavāra Reiņa Čerņajeva

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas restorāna «Prospekts 55» šefpavāra Reiņa Čerņajeva

Reinis Čerņajevs savos 26 gados ieguvis pavāra pieredzi gan Latvijā, gan Spānijā gan Norvēģijā, bet nu jau divus gadus viņš ir restorāna "Prospekts 55" šefpavārs, Asaros, Jūrmalā. Viņam ir savas ambīcijas, cīņā pret valsts birokrātiju gan viņš vēl nav gatavs mesties, bet uz laiku stažēties Michelin zvaigžņotā restorānā Eiropā gan, ņemot līdzi arī ģimeni ar divām meitām.

BalticTravelnews.com: Kā Jūrmalā sākusies tūrisma sezona?

Reinis Čerņajevs: Ja salīdzinām ar pagājušo gadu, tad jāsaka, ka maijs bija tāds pats kā šogad – spīdēja saule, cilvēki nāca. Jūnijs bija par 30% ražīgāks nekā pagājušajā gadā, jo tad jūnijā pārsvarā lija. Jutām, ka mazāk jūnijā ir viesi no Maskavas. Cerams, ka atbrauks jūlijā. Jūtams, ka parādījušies ceļotāji no rietumiem. Pārsvarā vienalga lielāko apgrozījumu restorānā nodrošina viesi no krieviski runājošajām valstīm, kā arī vietējie. Mūsu bizness galvenokārt balstīts uz viesu apkalpošanu, kuri atbraukuši atpūsties savās Jūrmalas vasaras mājās. Jūtams, ka viņi ierodas agrāk nekā pērn, jo ir vairāk, ko darīt.

BalticTravelnews.com: Kas Jūrmalā ir mainījies uz labo pusi, lai veicinātu ceļotāju interesi? Ar labu laiku vien acīmredzot nepietiek.

Reinis Čerņajevs: Man bija 17 gadi, kad sāku praktizēties pavārmākslā pie Laura Aleksejeva viņa vadītajā Jūrmalas restorānā 36. līnija. Tas bija pirms 10 gadiem un neko par pozitīvām izmaiņām, kas veicinātu mūsu darbu, nevarēšu pateikt. Latvijas valdība ir nogriezusi visus ienākumus no iebraucējiem – pārsvarā no Krievijas – nav vairs to pasākumu, kas radīja attiecīgi turīgu klientu plūsmu. Rietumnieki pārsvarā brauc baudīt Rīgu un tās arhitektūru, bet uz Jūrmalu labi ja atbrauc vienreiz paskatīties. Jūrmalas īstais klients ir no Maskavas, kuram ikdienā nav pieejama jūra. Atceros, ka manos pirmsākumos 36. līnijā nebija tāda diena, kad nebūtu pilnīgs ārprāts! Viss pilns. Tagad restorāniem krietni jāpiepūlas par katra klienta piesaisti, jārīko pasākumi utt. Tad varēja vasarā sapelnīt tā, lai arī ziemā nesatrauktos par izdzīvošanu.

BalticTravelnews.com: Tajā laikā ziemā izdzīvoja tikai daži restorāni, jo nebija vairs klientu. Tagad tūristu plūsma ir vienmērīgāka...

Reinis Čerņajevs: Nē, nē, 1. septembrī Jomas ielā visi restorāni sāk mirt. Es nerunāju par viesnīcām un par atsevišķiem restorāniem, kuri iztur. Redzam, ka pat vasarā Jomas ielā visas pieejamās telpas nav izīrētas. Arī Prospekts 55 ar 1. septembri pirmdienās ir ciet, jo ir mazāk viesu. Kā ar nazi! Jā, Latvijā arī restorānu ir par daudz uz esošo cilvēku daudzumu.

BalticTravelnews.com: Ko sagaidāt no Jūrmalas pašvaldības? Varbūt vajadzētu vēl kādu objektu, uz kuru viesi masveidā brauktu, piemērām, iekštelpu slēpošanas kalnu?

Reinis Čerņajevs: Jūrmalas dome daudz palīdz ar mārketinga aktivitātēm, reklamē pilsētu. Ja mēs kaut ko rīkojam, tad vienmēr atbalsta ar publicitāti. Esmu padzīvojis un pastrādājis Spānijā, kur ļoti labi iet visādi pludmales bāri, ūdens atrakcijas utt., bet Jūrmala ir kaut kas cits un grūti man ieteikt vajadzīgo. Latvijas lielākā problēma ir nepastāvīgie laikapstākļi, kuri var būt gan tik izcili, ka bizness uzšaujas gaisā vienā mirklī, gan ļoti bēdīgi. Piemēram, šovakar mums ir paredzēts grila vakars, bet ir apmācies, vējš pūš, kurš gan vēlēsies nākt pavadīt vakaru āra terasē?! Jūrmala pati par sevi ir forša ar savu svaigo gaisu, baltajām smiltīm, labu apkalpošanu. Tie ir faktori, kas piesaista viesus.

BalticTravelnews.com: Esat jau šur tur ceļojis, kāda virtuve, Jūsuprāt, vēl pietrūkst Latvijas restorānu vidē?

Reinis Čerņajevs: Latvija ir jāliela par restorānu dažādību – nekas te netrūkst, neko vairs nevajag atvērt no jauna! Te tāpat visa ir pietiekami. Protams, restorānu virtuves kvalitāti augšējā galā nevar salīdzināt ar Francijas vai Lielbritānijas virtuvi, kur kulinārija ir ļoti attīstīta. Es uzskatu, ka Latvijā pavārmāksla ir attīstīta normālā līmenī. Protams, ka katrā aitu barā ir melnās avis, jo ir daži, kuri sevi uzskata par restorāniem, bet piedāvājums neatbilst šim nosaukumam.

BalticTravelnews.com: Kas ir veicinājis restorānu dažādību?

Reinis Čerņajevs: Konkurence. Patērētājs jau gaida, kad viņam iedos kādu komplimentu, uzspēlēs dzīvo mūziku utt. Tas ir veids, kā tiek piesaistīti klienti. Eiropas lielvalstīs par šo neiespringst. Biju dažos restorānos Romā, kur redzēju diezgan bēdīgu situāciju – viņus nesatrauc apkalpošanas vai produktu kvalitāte, ne inovācijas. Tev nepatika?! Un? Neiespringstam, jo rīt būs simti citu viesu. Bet viesim jāmaksā vairāk nekā te. Tāpat konkurences dēļ jāaug pavāriem, bet diemžēl pavāra vārda cienīgu censoņu paliek aizvien mazāk un mazāk, jo daudziem liekas, ka pietiek strādāt tikai ar pusfabrikātiem, lai izdzīvotu. Problēma ar pavāriem ir visā pasaulē.

BalticTravelnews.com: Pavāru kultūra aug pateicoties šefpavāriem, kuri savā paspārnē audzina jaunos, vai arī jūtams pavāru skolu pienesums?

Reinis Čerņajevs: No skolām nav nekāda labuma. Tikai Māra Astiča vadītā Restorānu servisa skola, manuprāt, nozarei sniedz patiešām labus jaunos pavārus, no pārējām nav jēgas. Es mācījos Rīgas Tirdzniecības tehnikumā, kur apguvu Restorāna komerczinības, un tur pirms 10 gadiem mūsu lasāmviela bija padomju laika tipa grāmatas. Nedomāju, ka kaut kas tur īpaši ir mainījies. Bet šādi skoloti pavāri restorāniem neder. Viss, ko esmu reāli iemācījies, ir nācis no šefpavāru virtuvēm, interneta, grāmatām utt. Galvenā ir bijusi mana vēlme iemācīties! Ārzemēs var atrast labu pavārmākslas skolu, bet kurš mēs varam par mācībām samaksāt 50 000 EUR?

BalticTravelnews.com: Pašreiz daudzi jaunieši lemj, kur mācīties. Daudzi arī pēc šī Jūsu komentāra vienalga vēlēsies kļūt par pavāriem, viesmīļiem. Par ko viņiem vajadzētu padomāt, lai sajustu sevī varēšanu strādāt šādu darbu?

Reinis Čerņajevs: Ja patīk gatavot, tas varētu būt pirmais faktors. Tomēr, lai saprastu, vai restorānu bizness ir viņu lieta nākotnē, tajā kaut nedaudz ir jāpastrādā. Restorāns ir liela ģimene, kurā tiek pavadīta lielākā daļa sava laika. Tas nav darbs, bet gan dzīvesveids! Jā, arī fiziskā slodze. Ja neesi gatavs iemainīt draugus, tusiņus utt. pret darbu restorānā, tad nekas reāls nesanāks. Protams, strādāt var arī bez degsmes, bet radīsies jautājums, cik tālu viņš kā pavārs tiks?!

BalticTravelnews.com: Kā pavāram sākas darba mīlestība?

Es atbildētu tā - mīlestība pret darbu sākas, kad neskaties vairs pulkstenī un nedomā, kad darbs beigsies, kad atnāc mājas domā par to, kas notika un kā to uzlabot, kad brīvdienas pēdējā dienas vakara nedomā par to, ka diemžēl rīt uz darbu, bet esi sajūsmināts, ka rīt varēsi atgriezties tur!

BalticTravelnews.com: Kuri ir Jūsu tuvākie produkti, ar kuriem patīk strādāt?

Reinis Čerņajevs: Man ļoti patīk gatavot gaļu. Tehnikas mainās. Pirms gada man aktuāla bija cirkulācija – gaļas vārīšana vakuuma maisā, vēl pirms tam vārīju gaļu sarkanvīnā un alū. Tagad mans jaunums ir kūpināšana, gribu izzināt līdz sīkumam karstās kūpināšanas procesu. Ja gaļa tiek kūpināta 9 stundas, tā ir mīksta un sulīga. Viesi pieraduši, ka Prospekts 55 ēdienkarte ir plaša un ik pa laikam mainās, jo mainos arī es.

BalticTravelnews.com: Kā klientam vēl bez rēķina apmaksas vislabāk pateikties par maltīti restorānā?

Reinis Čerņajevs: Latviešu tauta savā pateicībā nav tik atklāta savās emocijās. Mums ir atvērtā tipa virtuve, bet reti kurš pienāk un pasaka, cik foršs bija ēdiens. Man lielākais kompliments ir, ja restorāna zāle ir pilna ar viesiem. Ja vēl tie ir viesi, kuri atgriežas vēl un vēl, esmu priecīgs! Tas nozīmē, ka strādājam labi, ar laiku šie viesi iejūtas, brīvāk runā ar viesmīli, jūtas kā mājās, un arī mēs saņemam vairāk komplimentu. Tā rodu motivāciju turpināt iesākto darbu. Jāsecina, ka no tiem, kuri man personīgi pasaka paldies, 20% ir latviski runājošo un 80% krieviski runājošo vai citas tautības. Labi, lai nepienāk klāt, bet var nodot ziņu ar viesmīļa starpniecību, un daudzi bieži tā arī dara. Man personīgi ir ļoti svarīgi, lai viesis izēd tukšu šķīvi. Kur vēl augstāks novērtējums?!

BalticTravelnews.com: Mūsdienās liela noteikti ir arī sociālajiem tīkliem internetā!?

Reinis Čerņajevs: Tieši tā! Var restorānam Prospekts 55 Facebook.com lapā ielikt 5 zvaigznītes, var savā profilā ierakstīt, ka pie mums bija ļoti garšīgi. Manuprāt, sociālie tīkli šodien ir reklāmas autobānis!

BalticTravelnews.com: Jūrmalas restorānos bieži vien var sastapt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, vai viņi pusdieno arī pie Jums?

Reinis Čerņajevs: Protams! Turklāt ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā pazīstamas personības, kuru darbs saistās ar hokeju, humora šovu utt. Turklāt viņi ir regulāri viesi, jo brīvajā laikā Jūrmalā atpūšas bieži.

BalticTravelnews.com: Kurš Jūrmalā ir vislatviskākās virtuves restorāns?

Reinis Čerņajevs: Definējiet man, lūdzu, kas ir klasiska Latvijas virtuve? Viss ir ienācis no citām tautām, kas te dzīvojušas. Latviešiem ir tikai pāris savu nacionālo ēdienu, mūsdienās, latviska virtuve skaitās, ja izmanto Latvijā audzētus produktus. Es pat nevaru iedomāties, kurš pēc interjera Jūrmalā būtu jāpieskaita latviskam restorānam... Kūrortā jau gaida vairāk, lai restorāns ir glauns.

BalticTravelnews.com: Vai ielaižat cilvēku peldkostīmā?

Reinis Čerņajevs: Nav bijis tāds gadījums. Jārēķinās, ka Jūrmalā liela daļa brīvi atpūšas, ja arī ir apģērbies vaļīgāk, tad izvēlas galdiņu terasē. Viss atkarīgs no katra kultūras.

BalticTravelnews.com: Drīz būs divi gadi kopš esat restorāna Prospekts 55 šefpavārs? Kādēļ esat šeit un ko gribat sasniegt?

Reinis Čerņajevs: Pavārmākslu pirmos trīs gadus apguvu pie Laura Aleksejeva. Biju jauns, devos tālāk uz Spāniju, Norvēģiju, vēlāk Rīgā strādāju vairākos restorānos. Pats atvēru Wellton viesnīcas restorānu, bet ātri sapratu, ka man nepatīk turienes anonimitāte. Man patīk, ja viesi atgriežas vēl un vēl, ka es viņus iepazīstu, nevis viņi jau nākamajā dienā atstāj Latviju. Viesnīcā ir konveijers. Es strādāju savu viesu dēļ, mēs ar laiku jau sākam apspriest dažādas lietas, produktus: “O, man šodien atnāca tāāāda gaļa, uzkūpināsim!” Tas ir pavisam kaut kas cits!

Mani savulaik uzrunāja restorāna Prospekts 55 īpašnieki. Man patīk, ka restorāns ir māju ielokā, tuvu jūrai. Es zināju, ka šeit būs viesi, kuri nāks un nāks. Es gan pa astoņiem gadiem biju aizmirsis, kādas grūtības jāpiedzīvo sezonalitātes dēļ Jūrmalas restorānam. To nevar ar Rīgu salīdzināt. Ja ziemā pie mums ir tukšums, tad Rīgā tajā laikā pārpildīts, jo neviens nekur negrib doties. Vasarā atkal otrādi!

BalticTravelnews.com: Kur Jūs pats dzīvojat?

Reinis Čerņajevs: Rīgas centrā un man tas patīk. Pa ceļam uz mājām varu 40 minūtēs izvēdināt galvu, pārdomāt savas lietas un tikai tad sākt sarunu ar sievu, abām meitām. Jūrmalas caurlaide ir gan atsevišķs stāsts, bet nu jau esmu atrisinājis.

BalticTravelnews.com: Kā izvēlaties produktus? Restorāna vadītāja, kamēr Jūs nedaudz pagaidījām, sacīja, ka esat vēl Kauguru tirgū.

Reinis Čerņajevs: Biežāk produktus iegādājos Rīgas Centrāltirgū, Kauguros iebraucu, jo biju šo to aizmirsis. Es gan neesmu dedzīgs Latvijas produktu piekritējs, jo ne reizi vien esmu apdedzinājies ar tiem, turklāt mana virtuve ir diezgan eiropeiska. Sviestu, krējumu, ogas, dārzeņus, Latvijas zivis, sēnes utml., protams, cenšos nopirkt no vietējiem audzētājiem – atbalstu principu, ka naudai jāpaliek ģimenē. Mans viesis ir ļoti prasīgs, es nevaru riskēt pasniegt gaļu, kuras kvalitāte ir mainīga. Neesmu gatavs stundām klausīties no viesa, ka viss slikti tikai tāpēc, ka šodien būs pagadījies saņemt sīkstāku gaļu un neesmu spējis to pagatavot tik mīkstu, kāda tā bijusi visās iepriekšējās reizēs.

BalticTravelnews.com: Vai Jūs neaizvaino, ka nevarat iegādāties produktu no mazā saimnieka, kam nav to papīru?!

Reinis Čerņajevs: Protams, ka Latvijā valda birokrātija augstākajā līmenī, un pavāram ir gandrīz neiespējami iegādāties no saimnieka, dārznieka kādus produktus. Sodu var dabūt katrā brīdī! Bet mēs taču redzam, kādi ir industriāli audzēti produkti un kādi ir mazajam saimniekam. Es vēl neesmu tāds grands, lai dotos cīņā ar valsts iestādēm, bet idejiski atbalstu to, ko tagad dara īstie veči – Lauris Aleksejevs, Ēriks Dreibants, Jānis Jenzis u.c.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs cilvēkus iedvesmotu atbraukt pusdienās tieši uz Prospekts 55?

Reinis Čerņajevs: Mums ir karsti kūpinātas Latvijā audzētas cūkgaļas ribiņas (0,5 kg porcija ar biezeni maksā 13 EUR), kas 9 stundas kūpinātas ābeles malkas dūmos. Mums ir viena no labākajām Bulobēzes zupām (14 EUR), par kuru arī viesi saka, ka salīdzinājumā ar citiem restorāniem mums tā ir štelle! Tā ir Vidusjūras ēdienkartes zupa, kurā izmantojam buljonu, ko novāru divas diennaktis un vēlāk pasniedzot pievienoju dažādus jūras produktus – lasi, zandartu, tunci, kalmārus, mīdijas, garneles u.c. Šogad aizbraucu pie tēva uz Krieviju, kur vienā restorānā tā aizrāvos ar kādu desertu, ko atgriežoties pārveidoju savā versijā. Ieliku dziļu stāstu, ka agrāk Prospekts 55 vietā un uz apkārtējās zemes pletās zemeņu lauks, bet tagad mums ir deserts – Zemeņu simfonija (6,50 EUR). Tas sastāvs no marinētām zemenēm vakuumā, cukura sīrupa, lauku skābā krējuma, bezē cepumiem, baltās šokolādes smilšu mīklas cepumu drupinājumiem. Jāņem vērā, ka mums nav vispār mikroviļņu krāsnī atsildītu ēdienu, bet divu kārtu ēdienreize izmaksā vidēji 20 EUR.

BalticTravelnews.com: Vai rīkojat arī banketus un vai tie netraucē ikdienas apmeklētājiem?

Reinis Čerņajevs: Jā, rīkojam. Restorānā varam uzņemt reizē 60 viesu. Pērn šāda iemesla dēļ tikai vienreiz restorāns bija slēgts. Varam rast dažādus iekārtojuma risinājumus, jo ir arī plaša terase.

BalticTravelnews.com: Restorānā Prospekts 55 ir arī vīna veikals. Kāda ir vīnu, šampaniešu izvēle?

Reinis Čerņajevs: Jā, te atrodas arī vīna veikals “555 Vīni”, un Embassy of Champagne kvalitātes zīme apliecina, ka restorāns spēj piedāvāt izcilākos šampaniešus atšķirīgām šampaniešu cienītāju vēlmēm. Par ļoti draudzīgu cenu viesi pie mums var pagaršot izcilus šampaniešus. Pie ēdienkartes var izvēlēties glāzi vīna no vismaz no piecu veidu baltvīna, četru veidu sarkanvīna, divu veida rozā vīna, divu veidu dzirkstošā vīna pudelēm. Šampanieti jāizvēlas pudelē, jo, mūsuprāt, tas jādzer, kad pudele tikko atvērta.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Reinis Čerņajevs: Man patīk gatavot ēst – mans darbs ir mans hobijs. Vēl mans hobijs ir mana automašīna AUDI A4 ar 300 zirdziņiem. Protams, ka visvairāk man nozīmē mana ģimene – sieva Laura un abas smukās princeses – meitas Džoanna un Sofija.

BalticTravelnews.com: Kāds esat autobraucējs?

Reinis Čerņajevs: Kārtīgs. Ja ir iespēja, tad ātrumu izjūtu autotrasē, un tas man patīk. Kādreiz nodarbojos arī ar drifta sacensībām.

BalticTravelnews.com: AUDI A4 par sporta automašīnu nenosauksi...

Reinis Čerņajevs: To izvēlējos nesen, jo man ir divas meitas! Vajag automašīnu ar saķeri. Ja būtu brīva izvēle, tad es brauktu tikai ar dažu ražotāju automašīnām – BMW, AUDI, NISSAN (sporta versija).

BalticTravelnews.com: Ja dodaties ceļojumā, kuras valstis uzrunā?

Reinis Čerņajevs: Tas atkarīgs no tā, cik smaga bijusi vasara, cik daudz esmu redzējis sauli. Ja bijis daudz jāstrādā, tad dodos atpūsties saulē. Man ir 26 gadi, un mani neinteresē kultūra, arhitektūra, staigāšana utt. Biju nesen Romā uz 9 dienām, bet jau ap septīto dienu man viss sāpēja, bija apnicis utt. Nē, nē, mani uzrunā siltās zemes, kur varu gulēt un dzert kokteili. Esam ar sievu bijuši Ēģiptē, rudenī dosimies uz Maltu. Tur pārvācās dzīvot mans labākais draugs un tur ir silti, dzidrs ūdens.

BalticTravelnews.com: Ja Jums no savas dzīves trīs dažādās pasaules vietās jānodzīvo pa gadam, kur tas būtu?

Reinis Čerņajevs: Japānā, jo tur ir pilnīgi cita kultūra, ēdiens. Zivju tirgus vien būtu piedzīvojums! Es apbrīnoju, cik lielā cieņā viņiem ir cilvēks. Tur man patīk arhitektūra. Visi runā par American Dream (sapnis par Ameriku – red.), es gribu pārliecināties, ko tas īsti nozīmē. Kulinārijas ziņā ASV arī ir diezgan attīstīta. Mani saista gaļas audzēšana šajā valstī, kā tā tiek tālāk pagatavota, lai mīksta, sulīga, kāds ir viņu bārbekjū. Ja zelta zivtiņa ir tikai tagad, tad es izvēlos Bora Bora. Gribētu atpūsties siltumā, dzīvot mājiņās uz ūdens.

BalticTravelnews.com: Kā atpūšaties no ikdienas?

Reinis Čerņajevs: Apmeklēju UNMANIN SPA, kur mans lielākais pārsteigums bija par to, ka apmeklējuma laikā var ēst. Tālu nekur nebraucam pa Latviju, Siguldā gan esam bieži. Neesam dabas draugi, jo ciešam no ziedputekšņu izraisītām alerģijām.

BalticTravelnews.com: No kurienes pats nākat? Kā sevi raksturojat?

Reinis Čerņajevs: Esmu rīdzinieks, absolvējis Rīgas Angļu ģimnāziju un aizvien bieži viesojos mūsu ģimenes mājā Ārlavas ielā. Tajā apkārtnē esmu pavadījis visu bērnību. Manī ir liels cittautu sajaukums, jo mātes senčos bez latviešiem bijuši arī krievi, vācieši. Tēvs ir kaukāzietis. Krieviju labi zinu, jo tēvs tur dzīvo. Mātes kultūru no vācu puses neesmu centies iepazīt. Man patika gatavot kopā ar mammu un pēc 9. klases viņa man tusiņa dēļ vien neļāva mācīties vidusskolā, bet mudināja apgūt profesiju. Tā es izmācījos par restorānu komerczinību speciālistu un to nenožēloju nevienu sekundi!

Esmu komunikabls, atklāts, bieži pārliecināts par savu taisnību, bet visbiežāk par sevi dzirdu – ambiciozs. Aizvien sevi meklēju.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Jūsu vīzija, kāda būs dzīve pēc 20 gadiem?

Reinis Čerņajevs: Agrāk man bija vēlme radīt savu restorānu. Nu jau man pat nav vairs kauns pateikt, ka Latvija manī ir nogalinājusi šo vēlmi. Mūsdienās jābūt pašnāvniekam, lai atvērtu restorānu ar 100% pašu gatavotu ēdienu, kas gatavots ar mīlestību un tīriem produktiem. Es vēlos tuvākajā nākotnē kādu brīdi stažēties pie pavārmākslas grandiem, paskatīties viņu dzīvi, lai atgrieztos ar jaunu pieredzi un idejām. Braukšu kopā ar savu ģimeni.

Uzziņa

Vasarā restorānā Prospekts 55 tiek rīkoti īpaši grila vakari ar DJ piedalīšanos.

Restorāna Prospekts 55 telpās atrodas arī vīna veikals “555 Vīni”

Embassy of Champagne kvalitātes zīme apliecina, ka restorāns spēj piedāvāt izcilākos šampaniešus atšķirīgām šampaniešu cienītāju vēlmēm.

Embassy of Champagne projekta mērķis ir iepazīstināt ar dažādiem šampanieša namiem, to zīmolu stilu, kā arī ar šampanieša kultūru kopumā.

Embassy of Champagne kvalitātes zīme apvieno piecus slavenus “Moët Hennessy”

Prospekts 55 ir plaša terase, bērnu rotaļu laukums ārā un telpās, bezmaksas autostāvvieta un jūra piecu minūšu pastaigas attālumā.

Prospekts 55 rīko banketus Jūrmalā, Rīgā un citviet Latvijā.

Esmu dzimis un izaudzis...

Rīgā.

Mans zelta likums ir...

mazāk runāt, vairāk strādāt!

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

es kļūstu vecāks, jākustas vēl ātrāk.

Šajā vasarā mans mērķis ir...

iemācīties un pilnveidot gaļas kūpināšanas tehniku!

Sevi iepriecinu ar...

svētdienās kopā ar sievu ēdam suši, brīvajā laikā grilēšana ar ģimeni, peldēšanās ar meitām baseinā, moto izbraucieni pa mežu.

Mans iecienītākais restorāns...

NOMA, Valtera Restorāns, Muusu restorāns.

Trīs lietas, kas man vēl bez pases vienmēr ir līdzi ceļojumā...

kredītkarte, telefons ar austiņām, deguna pilieni

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

amerikāņu reperi Tupaku Šakuru.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

ja nelīst lietus un esmu paēdis, un galvenais nav daudz jāstaigā!

Es iedvesmojos no...

cilvēkiem, kas vēlas ko sasniegt un ir ar mērķiem

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz

Bora Bora salām kopā ar sievu.

Mana ideālā diena...

Japāna/ Ebisu Circuit autotrase, man ir piešķirta “nissan skyline r34” sporta automašīna pārveidota driffta specifikai, kalns ar riepām un varu dot ručkā :)

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

tā tik turpināt un attīstīties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.164222sec.