LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma kompānijas «Alida Tūrs» biznesa attiecību un mārketinga direktora, valdes locekļa Jura Cīruļa

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma kompānijas «Alida Tūrs» biznesa attiecību un mārketinga direktora, valdes locekļa Jura Cīruļa

Tūroperatora AS “Alida Tūrs” galvenais klients ir ģimene ar bērniem, un gadiem ilgi uzņēmums īsteno ceļojumus pārbaudītos un reizē pieprasītos galamērķos Grieķijā, Spānijā, Turcijā, Ēģiptē un Taizemē. Savukārt “Alida Tūrs” biznesa attiecību un mārketinga direktoram, valdes loceklim Jurim Cīrulim pirms astoņiem gadiem šajā nelielajā, bet stabilajā 16 cilvēku kolektīvā bija viegli iekļauties, jo pārdošana paliek pārdošana – galvenais saprast klienta vēlmes un piedāvāt piemērotāko ceļojumu!

BalticTravelnews.com: Izskanējis, ka pasaulē lielākais tūrisma uzņēmums “TUI” varētu sākt darbu arī Latvijā. Kā jūs vērtējat šādu iespēju un kā “TUI” ienākšana ietekmēs Latvijas tūrisma nozari?

Juris Cīrulis: Ne velti ir teiciens: “Nesaki hop, kamēr neesi pārlēcis grāvim.” Tieši tāpat ir šajā situācijā, kad neko skaidri nezinām. Esam dzirdējuši, ka Latvijā “TUI” būs pārstāvēts ar franšīzes starpniecību, kas īpaši Latvijas tirgu varētu neietekmēt. Cita situācija varētu veidoties, ja “TUI” bāzētu šeit arī savas lidmašīnas un piedāvātu čarterreisus. Tādējādi varētu starp esošajiem tūroperatoriem notikt tirgus pārdale.

Gan jau patērētājam – potenciālajam ceļotājam tas būs plus, jo paplašināsies ceļojumu ģeogrāfija. Vienlaikus jau tagad arī Latvijā strādājošas ceļojumu aģentūras sadarbojas ar Vācijas, Polijas tūroperatoriem, tāpat piedāvājot ļoti plašu ceļojumu ģeogrāfiju.

BalticTravelnews.com: Esam dzirdējuši, ka “TUI” interesē, ja no valsts un konkrētu galamērķi var vest vismaz 50 000 ceļotājus gadā? Vai no Latvijas ir šādi galamērķi?

Juris Cīrulis: Jā. To arī redzam jau gan pēc atsevišķiem no tirgus aizgājušajiem tūroperatoriem, gan pēc jaunpienācējiem, kuri strādā tikai ar populārajiem galamērķiem – Antāliju, Hurgadu.

BalticTravelnews.com: Vai paši izjūtat satraukumu par “TUI” iespējamo ienākšanu?

Juris Cīrulis: Nē, jo esam vecākais tūroperators Latvijā, strādājam šeit 27 gadus. AS “Alida Tūrs” ir vienīgais tūroperators ar 100% Latvijas kapitālu. Kad būs vairāk kaut kas zināms par šī tūrisma uzņēmuma ienākšanu un mērķiem, tad arī izvērtēsim situāciju un, iespējams, kaut ko mainīsim savā darbā.

BalticTravelnews.com: Cik liels varētu būt Latvijā strādājošo tūroperatoru apkalpotais cilvēku skaits gadā?

Juris Cīrulis: Tas varētu būt aptuveni 60 000 - 70 000, kas ir diezgan daudz.

BalticTravelnews.com: Kas šobrīd ir aktuālākais tūrisma kompānijai “Alida Tūrs”?

Juris Cīrulis: Valda anomāla vasara un tūrisma tirgus piedzīvo ne tos labākos laikus. Daži tūroperatori pat ir atcēluši vasaras lidojumus no Rīgas. Šeit jāpaskaidro, ka tūroperatoriem ceļojumu pārdošana vasarai dalās divās lielās daļās. Agrā rezervēšana nākamās vasaras ceļojumiem sākas oktobrī, un tā ilgst līdz aprīlim. Tad seko ikdienas pārdošana, pēc kā vēl var būt pēdējās minūtes piedāvājumi, ja kaut ko neesam pārdevuši. Sanāk, ka 40% no lidmašīnas mēs piepildām uzreiz, bet pārējo sezonas laikā. Tātad līdz lidojumam jācenšas pārdot visas vietas, jo pārlidojuma cena nemainās, jo tiek iznomāta visa lidmašīna. Vasara ir karsta, jūra silta, un maz kurš vēlas doties Antālijā, Turcijā pabūt 40 grādu karstumā, ja šeit ir 30 grādu augsta temperatūra. Līdz ar to tūroperatori ir spiesti šogad daudzus ceļotājus ieinteresēt ar zemāku cenu. Mēs bijām gatavi, ka jūlijs varētu būt karsts un tad jādod speciālas cenas bet, ka tā būs visu vasaru kopš maija... Viesnīcas jau arī īpaši nenāk pretī, jo tām vasara ir labākais pelnīšanas laiks. Latvija ar savu klientu nedaudz atšķiras, jo pieejama Baltijas jūra.

Lidojumu programmu neesam sezonai mainījuši, bet septembrī un oktobrī vēl pielikām klāt dažus lidojumus uz Antāliju. Tas saistīts ar to, ka aizvadītā gada novembrī, decembrī mēs pārdevām uz šo galamērķi jau visas vietas – tas bija unikāli!

BalticTravelnews.com: Cik no ceļojumiem pārdod “Alida Tūrs”, un cik daudz jums darbā palīdz ceļojumu aģentūras?

Juris Cīrulis: Aptuveni 25-30% pārdodam paši savus ceļojumus, bet pārējo ceļojumu aģentūras visā Latvijā. Protams, starp tām ir vairākas līderes, kuras iegulda darbinieku apmācībā, pašas daudz cenšas izzināt, ceļo un pārliecinās par mūsu piedāvājumu.

Latvijā ir aptuveni 400 ceļojumu aģentūras, kas tik mazā valstī ir ļoti daudz. Klienti Latvijā pārsvarā sadalās divās daļās – vieni izvēlas ceļojumu pēc kvalitātes, otri pēc cenas. Taču nevar būt tā, ka ir tikai zema cena un ceļojums nekvalitatīvs.

Ja ceļojumu aģentūras speciālisti neiedziļinās piedāvājumā, cilvēks var aizbraukt ceļojumā ar lielām gaidām, bet galā ieraudzīt, ka tas nav nemaz tas, ko viņš bija iztēlojies, bet ceļojumu konsultants arī nav izskaidrojis, kas īsti gaidāms. Līdz ar to tūrists paliek neapmierināts ar savu ceļojumu. Ļoti svarīgs ir darbs ar klientu un ceļojumu aģentūras kompetence! Līdz ar to pozitīvi, ka ir ieviesta ceļojumu aģentūru licencēšana. Protams, ka centīgākās ceļojumu aģentūras mēs varam motivēt.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu “Alida Tūrs” ceļojumu piedāvājumu?

Juris Cīrulis: Ceļojumu galamērķi ir stabili, tie nemainās. Populārākie virzieni ir – Krēta, Rodas, Korfu salas Grieķijā, Antālija, Turcijā, kā arī Barselona, Spānijā. Ziemas sezonā populārākie virzieni ir Šarmelšeiha, Hurgada, Ēģiptē. Organizējam ceļojumus arī uz Taizemi.

Turklāt, ja runājam par ģimenes atpūtu, tad tādiem virzieniem, ko mēs piedāvājam Turcijā, nav alternatīvu. Tādu alternatīvu, lai par esošo cenu būtu iekļauts viss – viesnīca, tik laba ēdināšana, bērnu animācija, pludmales animācija, šovi utt. Turklāt tas viss sasniedzams dažās stundās! Eiropā viss ir citādi, serviss ir atšķirīgs – tur nav tāds servisa līmenis, kāds ir Turcijā.

BalticTravelnews.com: Jūs pieminējāt, ka lidojat uz Barselonu, kas ir ar regulāro avioreisu sasniedzams galamērķis. Kādēļ cilvēki izvēlas ceļot ar Jums uz šo Spānijas pilsētu?

Juris Cīrulis: Būtībā jau viņi ceļo nedaudz tālāk uz Spānijas pludmalēm, kūrortiem Costa Brava, Costa Dorada. Ar mums cena viesnīcās ir zemāka nekā rezervējot individuāli, mums ir pilns serviss, kurā iekļauts lidojums, transfērs uz kūrortu, viesnīcas, ekskursijas. Ja klientam vēl jāatrod ar ko no Barselonas lidostas nokļūt 100 kilometru attālajā pludmalē, tad ar mums noteikti tas maksā mazāk un noteikti ir ērtāk.

BalticTravelnews.com: Vai ir vēl kādi interesanti Eiropas galamērķi, kur varētu vēl lidot?

Juris Cīrulis: Vēlamie virzieni tūroperatoram un ceļotājam atšķiras. Tur kur Eiropā lido regulārie reisi, tūristi paši visu nopērk un sakombinē. Tiesa gan, arī rezervācijas sistēma Booking.com jau tāda pati ceļojumu aģentūra vien ir – tikai internetā, bet ceļotājam gribas domāt, ka pats visu atradis. Tūroperatoru bizness ir izveidot čarterlidojumu turp, kur nelido regulārie avioreisi. Mūsu uzdevums ir uzturēt biznesu un pelnīt. Līdz ar to neredzam pagaidām tūroperatoram interesantu galamērķi, par kuru varētu teikt, ka tuvākajos gados tas būs pārdošanas hits. Ir jau arī tālāki galamērķi Bali, Karību salas utt., kas varētu ceļotājus vilināt, bet Latvijā nav tik augsta maksātspēja, lai reizi nedēļā uz šādām vietām organizētu čarterreisus.

BalticTravelnews.com: Vai un kādas problēmas pastāv valodu izvēlē, lai apkalpotu klientus galamērķos. Jaunie visbiežāk nezina krievu valodu, vecāka gada gājuma nemāk runāt angliski. Kā Jūs risināt šo situāciju?

Juris Cīrulis: Latvija pat Baltijas valstu kontekstā ir unikāla, jo mums izteikti dalās latviski un krieviski runājošie klienti. Tas divreiz mums palielina arī mārketinga izdevumus. Galamērķos latviski piedāvāt grupu ekskursijas būtu pagrūti, pārsvarā tās ir krievu vai angļu valodā, bieži vien mainās piedāvājums arī no tā, cik grupā ir tādu, kuri nesaprot angliski vai krieviski, pielāgojamies vairākumam. Vienmēr klientiem pirms ceļojuma izstāstām, kādā valodā būs ekskursijas. Vienlaikus ir interneta iespējas un dažādi virtuālie rīki, lai ar mums sazinātos dzimtajā valodā un cik iespējams klientam palīdzēsim esošajā situācijā, ja viņam radīsies problēmas svešvalodu nezināšanas dēļ. Cilvēkam jāsaprot, ka viņš ir ieradies citā valstī, kur ir cita valoda un atliek šai videi pielāgoties.

Nākotnē situācija izlīdzināsies, jo jaunā paaudze jau runā angļu valodā, kas vēlāk nākotnē atvieglos mūsu darbu.

BalticTravelnews.com: Izskanējis, ka pasaulē nākamgad ceļojumi varētu kļūt dārgāki, lai arī daudz kas tieši kļūst lētāks. Kā Jūs saredzat cenu izmaiņas tuvākajā nākotnē?

Juris Cīrulis: Mūsu biznesā nekas lētāks nekļūst. Degvielas cenas paaugstinās, līdz ar to lidmašīnas pakalpojumi kļūst dārgāki. Viesnīcu partneri inflācijas dēļ arī pakāpeniski palielina pakalpojuma cenu. Cenas var samazināties tikai pēdējās minūtes ceļojumiem. Atceramies, ka pirms dažiem gadiem Krievijas tūristi neceļoja uz Turciju, tad viesnīcnieki bija spiesti dot mums labāku piedāvājumu, lai piepildītu pustukšās viesnīcas. Tas ir vienīgais brīdis, kad pa šiem gadiem es atceros, kad kaut kam pazeminājās cena. Citādi viss paliek tādā pašā līmenī vai kļūst dārgāks!

BalticTravelnews.com: Kāds ir “Alida Tūrs” kolektīvs?

Juris Cīrulis: Mums ir 16 darbinieki, esam ļoti cieša komanda, kolektīvs nemainās. Darbā esam konstruktīvi, draudzējamies arī ārpus darba. Jā, vairāk orientējamies uz cilvēku uzņēmumā, nevis uz maksimālas peļņas gūšanu, lai arī menedžmenta teorija bieži vien iesaka ko citu. Mums ir svarīgi, lai cilvēki “Alida Tūrs” strādātu ilgtermiņā, un tas nav iespējams, ja darbinieku izspiež kā citronu.

BalticTravelnews.com: Jūsu skatījumā, cik liels uzņēmuma panākumos ir Alida Tūrs valdes priekšsēdētāja Arno Ter-Saakova nopelns?

Juris Cīrulis: Viņš 27 gadu garumā ir devis lielu ieguldījumu kompānijā. Par Arno varu teikt tikai labāko – cilvēks ar savu nostāju, zina ko vēlas, ļoti ātri un pareizi pieņem lēmumus. Mums ar viņu ir viegli strādāt, tas arī ir iemesls, kāpēc visi nākam uz darbu ar prieku. Uzņēmumu uz kādu brīdi atstāj tikai sievietes, kuras dodas dekrēta atvaļinājumā.

BalticTravelnews.com: Jūs kompānijā esat otrais cilvēks aiz valdes priekšsēdētāja. Kā esat sadalījuši pienākumus?

Juris Cīrulis: Arno atbild par finansēm, strādā ar sadarbības partneriem. Mana atbildības sfēra – ceļojumu aģentūru darbs, ceļojumu pārdošana, mārketings, plānošana.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs ienācāt tūrismā – “Alida Tūrs”?

Juris Cīrulis: Pirms astoņiem gadiem man bija neliela pauze darbvietu maiņas procesā, un mans paziņa Arno palūdza sagatavot trīs mēnešos “Alida Tūrs” tūrisma izstādei. To paveicu, pēc izstādes apsēdāmies, parunājām un tā te paliku.

BalticTravelnews.com: No kurienes esat, ko darījāt pirms tam?

Juris Cīrulis: Visu mūžu esmu dzīvojis Ķengaragā, Rīgā. Deviņdesmitajos gados tur daudz redzēju... Mācījos 65. vidusskolā un vēlāk Celtniecības koledžā. Sapratu, ka celtniecības vadība mani nesaista, turp aizgāju mācīties, nezinot ko īsti gribu dzīvē darīt. Manos laikos bija populāri mācīties un kļūt par juristu. Bet no kādiem divdesmit man zināmiem cilvēkiem, kuri ieguva juridisko izglītību, tikai viens tagad strādā par juristu.

Toreiz sāku darbu autoservisā jo gribējās pelnīt, bet saņēmu pavēsti dienestam Latvijas armijā. Līdera dotības manī vienmēr izpaudušās, un arī armijā pabeidzu instruktoru kursus, kļuvu par nodaļas komandieri. Man bija pat doma palikt virsdienestā, bet vienu dienu par vēlu atnesu dokumentus... Vēlāk strādāju tikai un vienīgi tirdzniecībā, kur diezgan ātri nonācu vadošos amatos. Man raksturs tāds, ka visam jābūt pedantiskā kārtībā, tādēļ vienmēr ļoti labi pārzinu savu darbu.

BalticTravelnews.com: Vai labam pārdevējam ir atšķirība pārdot automašīnu riepas, elektrotehniku vai ceļojumus?

Juris Cīrulis: Nav, protams ja pārdevējs ir profesionālis savā jomā. Galvenais jāizprot klienta vēlmes un jāmāk pārdot klientam to, ko viņš vēlas un kas viņam ir nepieciešams. Nebūt nav galvenais pārdot klientam visdārgāko ceļojumu vai preci, galvenais lai klients ir apmierināts ar savu izvēli un tad viņš atgriezīsies vēl un vēl un atvedīs savus draugus un paziņas. Latvijā, ar tik mazu patērētāju skaitu ir jādomā par to, lai klienta vēlmes ir apmierinātas, mums jāstrādā uz kvalitāti. Labam pārdevējam jāmāk uzklausīt klientu!

BalticTravelnews.com: Kā atpūšaties brīvajā laikā?

Juris Cīrulis: Pirms laika atsāku sportot un tagad spēlēju amatieru hokeja komandā “Regrand” – esmu uzbrucējs, komandas kapteinis. Kā jau minēju, līdera dotības man parādās jebkurā jomā. Jāatzīst, ka Latvijā ir ļoti attīstīts amatieru hokejs.

No jaunākajiem hobijiem man ir šosejas velobraukšana. Sākotnēji man bija vienkāršs velosipēds, izbraucu līdz jūrai, nobraucu kādu velomaratonu un izdomāju, ka pienācis laiks mazliet augstākam līmenim un iegādājos labāku velosipēdu, lai varu braukt šosejas sacensībās. Tagad domubiedrus interneta vidē ļoti viegli atrast, un man arī sportā paziņu loks šādi ir veidojies. Paldies, “Alida Tūrs”, ka atbalsta mūsu riteņbraucēju komandu “Velo+”. Gandrīz visos Latvijā organizētajos amatieru maratonos, “Velo+” komanda ieņem godalgotās vietas. Jāatzīmē, ka uzņēmums atbalsta arī pankrationa cīņu komandu Sev Arch. Nu jau es arī Arno esmu ievilcis sportā, un arī viņš cītīgi vingro, skrien. Lepojamies, ka Arno kāpj kalnos – sasniedza Monblāna virsotni, plāno nākamgad uzkāpt Everestā!

BalticTravelnews.com: Kad Jūs atrodat laiku sportot, kā sevi motivējat to darīt?

Juris Cīrulis: Sportoju pēc darba, brīvdienās. Kad es skrienu, galva atpūšas, bet bieži vien izdomāju svarīgas atbildes uz saviem tā brīža jautājumiem, rodas jaunas idejas.

BalticTravelnews.com: Kā pavadāt laiku ar ģimeni? 

Juris Cīrulis: Man ir divi bērni, kuriem ir 15 un 5 gadi, un arī viņiem veltu daudz laika. Gulēšanai paliek mazāk laika. Man patīk labi paēst, un sportošana palīdz ar šo sadzīvot, lai es būtu labā formā. No ceļojumu galamērķiem mani visvairāk iespaido tie, kuros ir laba virtuve. Tādēļ mana favorīte ir Gruzija, kur kopā ar draugiem braucu trīs gadus pēc kārtas.

Gruzīni ir ļoti pretimnākoši un viesmīlīgi. Dzīvē esmu skeptisks, tāpēc man bija grūti saprast, ka pat mūsu gruzīnu šoferis savās mājās mums saklāja tādu galdu, ka tur nebija vietas, kur nolikt glāzi. Gruzijā pieņemts ēdienus likt uz nelieliem šķīvjiem, un ēdienreizes laikā galds nemitīgi tiek papildināts, ka beigās aiz šķīvju krāvuma jau vairs nevar redzēt pretī sēdētāju. Jebkurš saimnieks gatavo vīnu, ja beidzas savā pagrabā, tad aiziet pēc vīna pie kaimiņa.

BalticTravelnews.com: Ja Jums vajadzētu pa vienam gadam nodzīvot kādā valstī, kur tas būtu?

Juris Cīrulis: Tā būtu Itālija, jo man ļoti patīk viņu virtuve un dzīves ritms. Ir tik labi no mūsu dzīves ritma pārslēgties uz itāļu dzīves ritmu! Es varētu dzīvot vēl Jaunzēlandē, lai gan neesmu tur bijis. Turienes daba, krāsu gammas, tas viss varētu būt līdzīgi Gruzijai. Es noteikti tur spētu iedvesmoties! Es varētu pieredzes dēļ padzīvot Krievijā. Sanktpēterburga ir līdzīgāka mūsu mentalitātei. Maskavā neesmu bijis kādus vairākus gadus un vēlos paskatīties, kā pilsēta ir mainījusies. Noteikti arī tur es varētu iedvesmoties, jo tur ir milzīga ideju koncentrācija un varētu būt noderīgas Latvijā.

BalticTravelnews.com: Kurš no ceļojumiem Jūs joprojām silda?

Juris Cīrulis: Mani silda ceļojumi uz Antāliju, Turcijā, kur dzīvo mani draugi. Katru reizi ar viņiem ļoti labi pavadu laiku, mums ir kopīgas lietas, par ko parunāt. Bērnībā ar vecākiem braucu uz Karpatiem, Ukrainā, kur mūs vietējie cilvēki ļoti laipni uzņēma vētras laikā. Mums nebija kur ar teltīm palikt, un pilnīgi sveši cilvēki mūs pabaroja, izguldīja. Tas toreiz šķita pilnīgi nesaprotami, kādēļ viņi to dara mūsu labā?!

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk ceļot Latvijā?

Juris Cīrulis: Uz Latgali. Tur man arī Rēzeknē, Krāslavā, Kārsavā ir draugi, ar kuriem kopā makšķerēju un atpūšos. Tāpat ciemojos Liepājā, kur tāpat man ir draugi. Es ceļoju Latvijā, lai dotos pie draugiem.

BalticTravelnews.com: Par ko Jūs vēl sapņojat?

Juris Cīrulis: Nē, nē, par motociklu nē. Vienojāmies ģimenē, ka tik impulsīvam cilvēkam nevajadzētu braukt ar motociklu. Negribu lekt ar gumiju no vagoniņa Siguldā vai izpletni – es tam neredzu jēgu. Toties es gribētu pasēdēt blakus reaktīvās lidmašīnas pilotam, man ļoti patīk aviācija. Tas būtu adrenalīns ilgākam brīdim.

Uzziņa

Tūroperators “Alida Tūrs” organizē tiešos čarterreisus uz Antāliju, Krētas salu, Rodas salu, Korfu salu, Hurgadu, Šarmelšeihu – strādā kopš 1996. gada.

“Alida Tūrs” ietilpst 3 tiešās pārdošanas filiāles Rīgā, kā arī tās ceļojumus iespējams iegādāties arī tūrisma aģentūrās visā Latvijā un mājaslapā.

Tūroperatorā “Alida Tūrs” strādā 16 darbinieki.

Tūroperatorā “Alida Tūrs” pirms lidojuma piedāvā klientiem iegādāties karstos ēdienus, ceļojuma laikā var iegādāties dzērienus un uzkodas.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Rīgā.

Mans zelta likums ir...

vislielākā vērtība ir cilvēks.

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

īsti draugi ir tie kuri tev ir apkārt, nevis facebookā.

Šajā vasarā mans mērķis ir...

tāds pats kā ziemā

Sevi iepriecinu ar...

ceļojumu vasaras sezonas beigās

Mans iecienītākais restorāns...

manā vērtējumā ir top 5 restorāni, bet es vienmēr cenšos apmeklēt un atklāt ko jaunu.

Trīs lietas, kas man vēl bez pases vienmēr ir līdzi ceļojumā...

apdrošināšanas polise, kredītkarte, navigācija telefonā.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

Juriju Gagarinu.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

es atklāju kaut ko jaunu, kas netika ieplānots.

Es iedvesmojos no...

saviem bērniem.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz

Baikālu.

Mana ideālā diena...

Ziemassvētku vakars ar ģimeni.

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Neapstāties un kļūt par EuroTravelnews.com, lielāko tūrisma portālu Eiropā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56145906sec.