LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie ceļojumu aģentūras «AL SVETS» direktores Svetlanas Teličānes

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie ceļojumu aģentūras «AL SVETS» direktores Svetlanas Teličānes

Ceļojumu aģentūras «AL SVETS» direktore Svetlana Teličāne ar aizrautību organizē ceļojumus uz savu dzimto Baltkrieviju, bet ceļotāju pieprasīti galamērķi ir arī Uzbekistāna, Ukraina, Ungārija, Itālija, Krievija, Izraēla, Gruzija, Taizeme, Vjetnama, Brazīlija u.c. Baltkrievija ceļotājus no Latvijas piesaista galvenokārt ar viesmīlību, gardajiem ēdieniem, iespēju daudz redzēt un izbaudīt, kā arī ar esošajiem līdzekļiem mūsu ceļotājam sajusties nedaudz turīgākam.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kā AL SVETS sāka strādāt? Drīz Jūsu vadītais uzņēmums svinēs jau 25 gadu jubileju.

Svetlana Teličāne: Deviņdesmito gadu vidū bijām mazs uzņēmums, kas sākotnēji noformēja vīzas ceļošanai, apdrošināšanu, palīdzēja iegādāties biļetes. Gadu no gada attīstījāmies, pieauga klientu skaits un šodien esam gan ceļojumu aģentūra – pārdodam tūroperatoru ceļojumus, gan tūrisma operators – organizējam savus ceļojumus.

Šobrīd strādājam ar visiem Latvijas tūrisma operatoriem, bet tomēr mūsu ciešākā sadarbība ir ar tūrisma operatoru TEZ TOUR, ar ko izveidojušās ļoti labas attiecības. 24 gados ir radīts pastāvīgu klientu loks, kuri ceļo pa visu pasauli. Pēc klientu pieprasījumiem veidojam arī individuālos ceļojumus, pagaidām neesam apguvuši tikai Austrāliju un Jaunzēlandi. Savulaik vienu no pirmajiem tālākajiem ceļojumiem esam organizējuši kādam kolektīvam – braucienu uz Kamčatku, kur baudījām tūrisma apskates objektus un pussalas vietējo iedzīvotāju kultūru, no helikoptera apskatījām aktīvus vulkānus un geizerus, izbaudījām Kamčatkas makšķerēšanu, degustējām vietējo delikatesi – ikrus. Vēlāk turp individuāli devās arī uzņēmuma vadītājs, jo tūristu atsauksmes bija ļoti labas!

Pašreiz pieaug pieprasījums ceļojumiem ar autobusiem, jo cilvēki vēlas apmeklēt kaimiņvalstis. Arī izmantojam iespēju, ka ceļojumiem uz Grodņu (Baltkrievija) nav nepieciešama vīza. Katru reizi sagatavojam ceļotājiem lielisku atpūtas programmu ar iespēju ne tikai daudz redzēt, bet arī baudīt vietējo kultūru, ēdienus, iesaistīties dažādās aktivitātēs. Līdz ar to ceļojums iegūst pavisam citu noskaņu, cilvēki ir ļoti apmierināti. Sadarbības partneriem Baltkrievijā sākumā bija pārsteigums, ka protu baltkrievu valodu.

Mūsu ceļotāji no Latvijas Baltkrievijā ir ļoti gaidīti, viņiem ir laba slava kā par inteliģentiem un kulturāliem cilvēkiem. Ja vien kaut kur pateiksiet, ka esat no Latvijas, noteikti saņemsiet sirsnīgu attieksmi. Baltkrievijā vārds Latvija ir sinonīms kvalitātei. Arī baltkrieviem patīk atbraukt apskatīt Latviju. Latvijā ir aktīva baltkrievu diaspora, darbojas Baltkrievu skola, Baltkrievijas vēstniecība, populāra ir sanatorija "Belorusija" (Jūrmala).

BalticTravelnews.com: Jā, arī tūrisma izstādē BALTTOUR 2020 otrs lielākais stends aiz Latvijas bija Baltkrievijai, tātad mūsu cilvēkiem ir interese par šīs kaimiņvalsts apmeklējumu. Kurp Jūs vēl Baltkrievijā vedat ceļotājus no Latvijas, kas mūsu cilvēkiem vēl tur šķiet pievilcīgs?

Svetlana Teličāne: Baltkrievijā ir seši apgabali, kuros katrā ir ko redzēt – īpaši centros Vitebskā, Grodņā, Brestā, Gomeļā, Mogiļevā un Minskā. Ļoti interesanti var pavadīt laiku tieši galvaspilsētā Minskā.

Jāsaka, ka Baltkrievijas tūrisma industrija ir ļoti ieinteresēta, lai no Latvijas turp ceļotu iespējami vairāk cilvēku. Baltkrievijā ir ļoti daudzas augsta līmeņa sanatorijas (kopā 106 sanatorijas: 14 – Brestas apgabalā; 14 – Vitebskas apgabalā; 10 – Gomeļas apgabalā; 7 – Mogiļevas apgabalā; 39 – Minskas apgabalā; 11 – Grodņas apgabalā un 11 bērnu sanatorijas). 88 sanatorijas atrodas pie minerālūdens avotiem, kurās ir labs aprīkojums, zinoši speciālisti, minerālūdens baseini utt. Sanatorijas atrodas skaistās vietās, katrai blakus ir kāds ezers vai upe. Augstā līmenī ir arī stomatoloģija – ārstēšana, zobu protezēšana, implantu ievietošana. Cenas minētajiem pakalpojumiem lielākoties ir zemākas nekā Latvijā, bet labāk par šādām iespējām interesēties nesezonā, jo arī vietējo pieprasījums minētajiem pakalpojumiem ir liels.

BalticTravelnews.com: Kas no Latvijas vēlas braukt uz Baltkrieviju?

Svetlana Teličāne: Uz Baltkrieviju brauc gan pa vienam, gan ar ģimenēm un ņem līdzi bērnus. Mūsu ekskursijās bērniem vecumā no 10 gadiem ir pat ļoti interesanti. Nesen mums grupā bija vismaz 15 jaunieši. Starp ceļotājiem ir arī cilvēki gados. Interese par Baltkrieviju ir gan latviešiem, gan citu šeit dzīvojošu tautību pārstāvjiem. Baltkrievu šajās ceļotāju grupās ir maz, jo katram tomēr ir radinieki, draugi, pie kuriem var aizbraukt paciemoties individuāli.

BalticTravelnews.com: Cik dienas ceļojumam vajadzētu ieplānot, lai gūtu priekšstatu par Baltkrieviju?

Svetlana Teličāne: Var braukt pat tikai uz vienu dienu, bet mēs praktizējam, ka uz Grodņu ceļojums ilgst 2 dienas ar vienu nakšņošanu, bet uz Minsku 3 dienas. Galvaspilsētas apskatei tomēr vajag vairāk laika. Minskā mūsu ceļotāji dzīvo centrā – 2 naktis nakšņo kvalitatīvās viesnīcās, cilvēki ir labi paēduši, bijuši interesantās ekskursijās, kā arī paguvuši iepirkties vietējos veikalos.

Ja mēs vedam ceļojumā, tad gribam, lai cilvēki tiešām izbaudītu Baltkrieviju! Viņi ir priecīgi, ka nav tālu jāceļo, bet jūtas pavisam citādi, jā, citiem tā ir arī nostalģija par aizgājušajiem gadiem... Baltkrievijā aizvien ražo ļoti dabīgu pārtiku – tur ir tik garšīga desa, konfektes, šokolāde, saldējums u.c.

Kamēr ceļotāji no Latvijas nav redzējuši Baltkrieviju, daļai ir savi stereotipi par šo valsti, kas ceļojumā laikā izzūd... Pilsētas un ielas ir tīras, ceļmalas nopļautas, labi ceļi, vietējiem bezmaksas medicīna! Baltkrievija strauji attīstās.

BalticTravelnews.com: Vai nav tā, ka mūsu ceļotāji Baltkrievijā sajūtas bagātāki?

Svetlana Teličāne: Jā, cenas ir zemākas, bet tikai Baltkrievijas ražojumiem. Noteikti mūsu cilvēki Baltkrievijā var atļauties labi iepirkties, paēst restorānā, atvest suvenīrus, kosmētiku, rotaslietas, lina izstrādājumus u.c. Redzu, ka mūsu cilvēki Baltkrievijā ēd no sirds, jo tiešām ir ļoti garšīgi! Piemēram, Baltkrievijā noteikti jānogaršo: draņiki jeb kartupeļu pankūkas; borščs ar pampuškām (maizītes no rauga mīklas ar ķiplokiem); rudzupuķu saldējums u.c.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet sīkāk par iespēju ceļot uz Baltkrieviju bez vīzas?

Svetlana Teličāne: Sākotnēji no 2017. gada varēja bez vīzas uz piecām dienām doties tikai ar lidmašīnu – uz Minsku, no 2018. gada 24. jūlija – uz 30 dienām. No 2019. gada sākuma tika paplašināts vietu skaits, ko ceļotāji no Latvijas Baltkrievijā var apmeklēt bez vīzas (apvienoja 2 bezvīzas zonas vienā "Bresta – Grodņa", palielinot uzturēšanos termiņu līdz 15 dienām) un saglabāja bezvīzas ieceļošanu uz termiņu līdz 30 dienām caur Minskas Nacionālo lidostu.

Protams, nepieciešams aizpildīt speciālu veidlapu, jābūt ielūgumam no Grodņas. Mūsu ceļotāji iesniedz mums pasu datus un visu pārējo nepieciešamo sagatavojam mēs paši. Savukārt, ja lido ar tiešo reisu uz Minsku, tad jau bez vīzas var tur pavadīt līdz pat 30 dienām. Jāņem vērā, ka ārpus Minskas šie ceļotāji nevar izbraukt, jo pārējās valsts teritorijas apmeklējumam nepieciešama vīza.

BalticTravelnews.com: Kurp vēl vedat ceļotājus, ja runājam par AL SVETS organizētajiem ceļojumiem?

Svetlana Teličāne: Ja pirmajā vietā popularitātes ziņā ir ceļojumi uz Baltkrieviju, tad tālāk seko ceļojumi uz Uzbekistānu, kur arī ir ļoti daudz ko apskatīties. Uzbekistāna ir burvīga valsts, kādreiz bijusi viena no Zīda ceļa dārgumiem. Ceļojumi uz Uzbekistānu ir saturiski ļoti piepildīti, cilvēki tiešām var labi iepazīst valsti ne tikai populārākās pilsētas un vietas. Tur it tik daudz dažādu interesantu apskates objektu, dažādas lietas ko piedzīvot un kur piedalīties! Protams, ka ceļojumos ir gan plova vārīšana, gan vīna degustācija. Cenšamies cilvēkiem radīt svētkus! Manuprāt, uz Uzbekistānu vislabāk ir doties septembrī vai oktobrī, bet arī pavasaris un vasaras sākums ir labs laiks ceļojumam uz turieni. Uzbekistānā pašlaik ir ļoti liels tūristu pieplūdums no visas pasaules. Tirkīza zilas Samarkandas mošejas, Buhāras karavansaraji un mūsdienīga galvaspilsēta Taškenta, bagātīga virtuve, izcili vīni un viesmīlība – tas viss ir Uzbekistāna!

Populāri ir arī bezvīzu ceļojumi uz Krieviju (Kaļiņingrada un Sanktpēterburga). Šiem ceļojumiem ir sava specifika, un cilvēki labprāt paļaujas uz mūsu profesionalitāti. Piemēram, Kaļiņingradā arī notiek tik daudz dažādu pasākumu, svētku, kurus apmeklējam kopīgi ar mūsu ceļotājiem. Kā jau minēju, mūsu ceļojumu ģeogrāfija ir ļoti plaša, piemēram, nesen grupa aizbrauca uz Filipīnām. Vēl noteikti jāizceļ Izraēla, kurp arī organizējam daudz ceļojumus.

BalticTravelnews.com: Gadu gaitā noteikti esat atraduši arī dažādus interesantus pastāvīgos klientus?

Svetlana Teličāne: Jā, piemēram, sadarbojamies ar vienu no Eiropas ēterisko eļļu ražotājiem, kuru darbiniekiem organizējam kopīgus ceļojumus, piemēram, uz Provansu un Bulgāriju, kur ekskursijas saistītas ar viņu darba specifiku. Piemēram, apmeklējām lavandu laukus, rožu dārzus, piedalījāmies dažādās meistarklasēs. Reiz, devāmies ar šo grupu arī uz Gruziju, vācām vīnogas, pēc tradicionālajās metodes ar kājām tās mīcījām, lai iegūtu sulu vīnam. Bulgārijā piedalījāmies rožu ziedu vākšanas svētkos "Rozoberg", rožu ziedu ēteriskās eļļas iegūšanas procesā un kosmētiskās produkcijas ražošanā. No šāda veida ceļojumiem cilvēki atgriežas ļoti iedvesmoti!

BalticTravelnews.com: Kur Jūs gājāt skolā, studējāt, kā nokļuvāt Latvijā un tūrisma nozarē?

Svetlana Teličāne: Esmu augusi un gājusi skolā netālu no Mogiļevas, Baltkrievijā. Tas ir aptuveni 250 km no Minskas. Man Baltkrievijā ir četras māsas – uzaugu lielā ģimenē. Mana dvīņumāsa ir par mani 15 minūtes vecāka. Skolā biju teicamniece un vietējais lepnums. Iestājos Politehniskajā institūtā, kur studēju pārtikas tehnoloģiju, specializējoties rūgstošo produktu gatavošanā. Kļuvu par aldari. Mana pirmā prakse bija Brestas pilsētā. Tolaik viss alus darīšanas process bija tikai ar dabīgo raudzēšanu, un rūpnieciskās cisternas es pirmo reizi ieraudzīju tikai pēc daudziem gadiem Lietuvā, kad tur vedu tūristus.

Trīs gadus pastrādāju Baltkrievijā. Interesanti, ka pirmās tūrisma organizēšanas iemaņas ieguvu jau tajā laikā, jo pie mums viesojās pārtikas tehnologi no visas Padomju Savienības, viņiem visiem organizēju ekskursiju uz vietējo alus darītavu. Vēlāk mani darbavietā rūpnīcā novērtēja un ielika par zāles vadītāju, drīz pat apsolīja direktores amatu. Savukārt Rīgā "Aldarī" strādāja mana draudzene un aizbraucu ciemos pie viņas, aizgāju arī uz rūpnīcu, kur mani ievēroja direktors, pasauca un tik ilgi runāja, kamēr pierunāja pārcelties strādāt uz Rīgu. Lika pat parakstīties par darbā pieņemšanu, lai es nepārdomātu. Piekritu, aizbraucu vēl uz Baltkrieviju nokārtot dokumentus un tā 1978. gadā sāku strādāt Rīgā. Biju izlejamā alus ceha vadītāja, un manā pakļautībā strādāja 40 cilvēki.

Mani pat ne tik daudz interesēja pārcelšanās uz dzīvi Latvijā, cik attīstītā alus rūpnīca – "Vārpa", "Aldaris", "Iļģuciems" ar simtiem darbinieku. Tolaik kopā ar aldariem bija iespēja aizbraukt uz toreizējo Čehoslovākiju, paskatījāmies, kā tur notiek ražošana. Protams, ka izcilā čehu alus ražošanas tehnoloģiju mums neviens tā arī neatklāja, bet tā bija laba pieredze paskatīties, kā ražo vienu no pasaules labākajiem aliem.

Kad piedzima mana meita, atstāju amatu alus rūpnīcā, un pēc tam man bijusi vēl dažāda darba pieredze bērnu nometnēs, apdrošināšanās sfērā, lai varētu darbu savienot ar meitas audzināšanu. Paralēli darbam apguvu arī ekonomista specialitāti RAU augstskolā. Vīrs savulaik izveidoja autoservisu, bet, kad meita studēja "Turībā", man radās ideja dibināt tūrisma uzņēmumu, lai viņai būtu kur pēc tam strādāt. Tā sanāca, ka meita aizbrauca praksē uz ASV, tur arī palika, tagad ir precējusies, nodarbojas ar skaistumkopšanas biznesu.

Visa mana līdzšinējā pieredze apvienojās tūrisma uzņēmumā. Jāatzīst, ka darbs tūrismā ir grūts. Lai klients aizbrauktu ceļojumā un laimīgi atgrieztos, mums tas jānoorganizē tā, lai viss ietu kā pa diedziņu.

Vienu gan pēc savas pieredzes varu teikt – bizness nepazīst nacionalitātes, tas ir tikai un vienīgi dvēseles stāvoklis – pret cilvēkiem jāizturas tā, kā gribi, lai attiecas pret tevi!

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Svetlana Teličāne: Dievs, dod labu veselību, lai man darbam pietiek spēka! Tūrisma aģentūrai "AL SVETS" ir trīs biroji, un sanāk tik daudz strādāt, ka man neatliek daudz laika hobijiem. Man patīk pastaigāties, bet jaunībā pat spēlēju  basketbolu. Daudz lasu, bet galvenokārt par dažādām valstīm. Piemēram, klienti pasūta, lai sagatavojam ceļojumu uz Ekvadoru, Kolumbiju, un es cenšos maksimāli daudz izlasīt par šīm vietām, lai izveidotu piemērotāko piedāvājumu tūristiem. Lai atpūstos, dažreiz labprāt risinu krustvārdu mīklas.

Man patīk ceļot, bet ļoti daudz braucienu ir saistībā ar darbu, dodos reklāmas tūrēs, arī tādos braucienos, kuros iespējams reklamēt Latviju un Baltijas valstis kopumā kā galamērķi.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu iespēja trīs gadus pavadīt ārpus Latvijas, kuras 3 valstis un kāpēc Jūs izvēlētos?

Svetlana Teličāne: Pasaules valstis esmu tik daudz iepazinusi, ka grūti izvēlēties, jo par tām zinu gan pozitīvo, gan negatīvo. Droši vien aizbrauktu uz Spāniju, jo man patīk turienes kolorīts. Esmu pēc dabas ātra, tādēļ man ir saprotams spāņu temperaments. Tas nav kā Grieķijā, kur neviens nesteidzas... Man patiktu apmesties Barselonā, jo gan tur, gan tuvumā ir daudz ko redzēt. Gadu es varētu dzīvot Itālijā, aizbrauktu arī uz Sicīliju, kur neesmu bijusi. Itālija man patiktu līdzīgu iemeslu dēļ kā Spānija. Itāļi ir tik atvērti, ar labu humoru, uztver dzīvi viegli! Lai kā mani vilina Austrālija, Jaunzēlande, trešā valsts varētu būt Baltkrievija. Tur gan daudz vēl varētu apskatīt, gan ilgāk paciemoties pie māsām, radiniekiem. 

BalticTravelnews.com: Kuras vietas Jums patīk apmeklēt Latvijā?

Svetlana Teličāne: Latvijā man patīk viss: jūras tuvums, pagājušo gadsimtu skaistā arhitektūra, nacionālā virtuve un valoda, mierīgā un nesteidzīgā dzīve.

Pati dzīvoju Piņķos (Babītes novads), mums apkārt viss ir tik zaļš, skaistas mājas, labi veikali – komforts! Kad pie manis ciemos atlido mazmeitiņa no ASV, viņa vienmēr ir sajūsmā par Rīgu un Latviju. Mēs kopā ar viņu dodamies izbraucienos ne tikai pa Latviju, bet arī uz kaimiņvalstīm. Latvijā visvairāk patīk apmeklēt dažādas vietējās mājsaimniecības, kuru mums ir neskaitāmi daudz. Tur vienmēr var aizbraukt, izbaudīt kolorītu, piedalīties ekskursijās, degustācijās un meistarklasēs.   

Es vēl ļoti maz esmu iepazinusi Latgali, bet paldies mūsu organizācijai "ALTA", kas uzaicināja ekskursijā un bija lieliska iespēja apmeklēt šo kultūrvēsturisko Latvijas novadu. Latgale ir burvīga ar visiem saviem neskaitāmajiem ezeriem un dabu, apskatījos Marka Rotko mākslas centru Daugavpilī, Aglonas baziliku, iepazinos senām tautas amatniecības prasmēm, izbaudīju latgaļu viesmīlību un labsirdību.

UZZIŅA

  • Tūrisma aģentūrai "AL SVETS" ir 24 gadu ilga pieredze starptautiskā tūrisma jomā, iebraukšanas un vietējā tūrismā, vīzu noformēšanā un apdrošināšanā.

  • "AL SVETS" sniedz profesionālu atbalstu klientiem 24/7.

  • Elastīgu cenu politiku nodrošina plaša sadarbības partneru bāze.

  • "AL SVETS" ir Latvijas tūrisma asociācijas "ALTA" dalībnieks, kā arī ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras dalībnieks.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un augusi...

Baltkrievijā

Viens no maniem jaunākajiem sapņiem ir...

Atvērt biroju Baltkrievijā

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

Gutenbergs, Rīgā.

Kad kļūšu pietiekami drosmīga, es...

Ķeršos pie nopietniem projektiem – paplašināšu birojus, veiksim tajos remontu, atradīsim vēl jaunus ceļojumu virzienus.

Panākumi...

24 gados atvēru divus birojus, izaudzināju profesionālu kolektīvu ar spēju būt cilvēciskiem darbā ar klientiem un sadarbības partneriem, izveidoju daudzus ceļojumus uz dažādām pasaules malām un regulāri saņemu pateicības no mūsu ceļotājiem.

Trīs lietas, kuras es paveikšu Jaunajā gadā...

Centīšos maksimāli apvienot biroju atrašanās vietas, atradīšu labu palīgu un atpūtīšos!

Latvijā noteikti drīzumā apskatīšu...

Gribētu doties nedēļu ilgā ceļojumā pa Latviju no Jūrmalas līdz Kolkai ar apstāšanos mazajos ciematos un pilsētās, lai sajustu šo vietu burvību, baudītu dabu, ienirtu miera un klusuma atmosfērā, atslēgtos no sadzīves rūpēm un baudītu latviešu virtuvi.

No kultūras dzīves drīzumā baudīšu...

Viesizrādes un viesmākslinieku koncertprogrammas.

Labākā dāvana ir...

Veselība, labklājība manai ģimenei un AL SVETS kolektīvam.

Es ceru piedzīvot...

Vairāk ceļojumu, kuros es vienkārši atpūstos, nevis strādātu.

Pasaules kartē...

Vēl ir daudz vietu, kur neesmu bijusi, un šo es pacentīšos labot!

Labākā apziņa, dodoties ceļojumā...

Jaunu tūrisma galamērķu iekarošana un jaunu tūrisma nozares virsotņu sasniegšana.

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

Sasniegt savus mērķus, noteikt jaunus un lai pēc iespējas vairāk jaunu lasītāju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.48404813sec.