Viedoklis: Kāds ir ideāls viesnīcas recepcijas darbinieks?

Ikviens, ierodoties viesnīcā, netiks garām, neveicot formalitātes ar recepcijas darbiniekiem. Tie sniedz atbalstu ikvienam viesim visas diennakts garumā. Jautājām Latvijas viesnīcu pārstāvjiem, kādas ir īpašības, kas padara viesnīcu recepcijas darbinieku par labāko darba veicēju.

Vadītājs Valdis Vanadziņš, viesnīca "Mercure Riga Centre Hotel"     

Primāri recepcijas darbinieka pienākumu veicējam ir jāpatīk darbam, ko tas veic. Pēc būtības tam ir jābūt cilvēkam, kas savā darba mīl kontaktēties ar citiem un ir empātisks pret ikvienu, ar ko tiekas savās ikdienas un darba gaitās. Jāatceras, ka recepcijā nekad nepastāv iespēja izvēlēties viesus, kurus apkalpo, tādēļ ir svarīgi mācēt ieklausīties un sadzirdēt ikviena lūgumu un jautājumu, nevis truli skatīties datora monitorā, neizrādot ne sīkāko uzmanību cilvēkiem, kas cenšas komunicēt. Ne mazāk svarīgi ir tas, lai darbinieks būt sekmīgs darbinieks uzņēmumam, spējot efektīvi veikt savus darba pienākumus. Izcils darbinieks nedrīkst krist panikā un tam jāspēj valdīt pār notiekošā situāciju, nevis otrādi – ļaut situācijai valdīt pār darbinieku. Recepcijas darbiniekam jācenšas iespējami precīzi veikt savu darbu – ne vien ievadot korektus nepieciešamos datus un atbildīgi rīkoties ar naudas līdzekļiem, bet gan arī precīzi un operatīvi tikt galā ar jebkuru situāciju, kad, piemēram, viesim jāmaina numurs un jāveic visas pārējās nepieciešamās formalitātes. Viesnīcas recepcijas darbinieka pozīcija ir izcila ikvienam sākt savu veiksmīgo attīstību pa karjeras kāpnēm. Šis amats apvieno daudzu citu viesnīcas amatu menedžēšanu un ir daudzpusīgs, ļaujot daudzus lēmumus pieņemt patstāvīgi. Veidojam divas jaunas viesnīcas, tādēļ tuvākajā nākotnē arī mums būs vajadzīgi labi un darbu mīloši recepcijas darbinieki.

Valdes priekšsēdētājs Edgars Vizulis, viesnīca "Skrundas muiža"    

Viesnīcas administrācijas darbiniekam ir jābūt laipnam. Šai īpašībai ir jābūt spēcīgākai par visām citām. Recepcijā laipni un smaidīgi jāsagaida viesi, tie jāapkalpo un jāizrāda interesi par ik sīkāko detaļu, kas nodrošina viesu labsajūtu viesnīcā, kuru tas ir izvēlējies par savām mājvietām ceļojuma, biznesa darījumu vai vienkārši – īpašas atpūtas laikā. Administratoriem jābūt rūpīgiem sava dara veicējiem un zinošiem par specifiskajām lietām, kas ir sastopamas šajā amata pozīcijā. Uzskatu, ka recepcijas darbiniekam ir lieliskas izaugsmes iespējas, jo īpaši lielo viesnīcu ķēdēs. Ja darbinieks ir savu uzdevumu augstumos, neizpaliks novērtējums. Paši Skrundā esam jau sākuši aktīvi darboties – uzskatām, ka vasaras sezona ir sākusies. Teju katru nedēļas nogali mūsu viesnīcā norisināsies kāzas, tādēļ priecājamies gan par šiem īpašajiem mirkļiem, gan ikvienu mūsu viesu ierašanos un laika pavadīšanu mūsu viesnīcā.

Vadītāja Ruta Priede, viesnīca "Park Hotel Latgola"

Recepcijas darbiniekam ir jābūt laipnam un smaidīgam. Pēc idejas, šī pozīcija ir gluži kā saulīte ar daudziem stariem, kas apvieno visu viesnīcā notiekošo plašo darbības sfēru. Tieši recepcija ir kodols, kas ir centrālā persona un ir informēta par visu viesnīcā notiekošo, tādēļ tam jāspēj būt vispusīgam, lai spētu tikt galā ar visiem tam paredzētajiem veicamajiem darbiem. Arī izskats nav mazsvarīgs. Tam nav jāatbilst nekādiem skaistuma standartiem, tomēr jārūpējas un jākopj savs ārējais tēls. Bieži vien recepcijas darbinieks ir pirmā pilsētā satiktā persona – seja, jo viesi mēdz ierasties arī vēlos vakaros un naktīs. Tieši recepcijas darbinieki rada asociācijas ar pilsētu, pat valsti, kurā viesis ieradies. Ikviens administrācijas darbinieks bieži vien kļūst par sarunu biedru runātīgajiem viesiem, tādēļ labi, ja tas pārvalda gan vēstures, gan mūsdienu aktuālās tēmas. Uzskatu, ka recepcija ir lieliska vieta, kur sākt savu ceļu pa karjeras kāpnēm. Ja darbinieks ir atbildīgs, mērķtiecīgs, punktuāls, laipns, komunikabls un pāri visam – viņam patiešām patīk darboties šajā sfērā, tā darbs noteikti nepaliks nepamanīts. Arī es pati savu darbu pirms vairākiem gadiem sāku tieši no recepcijas darbinieka pozīcijas un, veiksmīgi sevi parādot darbos, pirms astoņiem gadiem kļuvu par viesnīcas vadītāju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23734903sec.