Desmit bezjēdzīgi (bet interesanti) fakti par pāris pasaules lielpilsētām

Par katru vietu iespējams pastāstīt ko interesantu - un tieši tas arī mūs saista un paliek mūsu atmiņās. Nevis pilsētas dibināšanas gada skaitļi, bet gan lietas, kas ir amizantas un... dažreiz pat nekam nevajadzīgas. Lūk desmit gana bezjēdzīgi, bet atmiņā paliekoši fakti par pāris pasaules lielpilsētām.

Parīze

Parīze ir vienīgā pilsēta pasaulē, kurā ātrās ēstuves McDonalds logotipa slavenais lielais M burts ielu izkārtnēs netiek rakstīts ar dzeltenu, bet gan baltu krāsu. Pilsētas vadība pastāvēja uz šo prasību, jo pilsētas mākslinieks atzina, ka dzeltenā izkārtne ir bezgaumīga.

Londona

Lielbritānijas karalienes rezidence Bekingemas pils ir celta 1702.gadā, tāpēc diez vai kāds karaļnamā šodien atceras, ka pils uzcelta vietā, kur savulaik atradās bordelis.

Oslo

Norvēģijas galvaspilsēta ir un paliek dārgākā pasaules pilsēta. Dzīves dārdzības un cenu ziņā tā stabili apsteidz arī Londonu, Cīrihi un Parīzi.

Bangkoka

Bangkokas pilnais nosaukums rakstāms ar 163 rakstu zīmēm – tas ir garākais pilsētas nosaukums pasaulē: „Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”

Ņujorka

Ņujorkas ielu tīkls ir viens no garākajiem pasaulē, tas pārsniedz 10`000 kilometru atzīmi. Arī vidējais laiks, ko cilvēki ik dienu pavada ceļā uz darbu un atpakaļ, var pretendēt uz rekordu – gandrīz divas stundas katru dienu.

Honkonga

Izrādās, Honkongā ir pasaulē visaugstākais Rolls Royce automašīnu skaits uz vienu iedzīvotāju.

Losandželosa

Bieži lietotais ASV pilsētas apzīmējums – saīsinājums L.A. patiesībā veido tikai 3,6 procentus no pilsētas pilnā nosaukuma. Ja gribat būt pavisam korekts, Losandželosas nosaukums pareizi rakstāms šādi: El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula.

Tokija

Tokijas reģions ar gandrīz 3`000 iedzīvotājiem uz katru kvadrātkilometru ir visblīvāk apdzīvotā teritorija pasaulē. Pilsētas iedzīvotāju skaits ar piepilsētām ir 37,5 miljoni cilvēku.

Sanfrancisko

Nav īsti skaidrs, kā pilsētas iedzīvotāji atrisina pavisam vienkāršu jautājumu – kur apbedīt savus mirušos tuviniekus. Proti, šajā ASV pilsētā nav nevienas kapsētas.

Vatikāns

Neticami, tomēr taisnība: Vatikānā ir augstākais kriminalitātes rādītājs pasaulē uz vienu iedzīvotāju. Valstī ir aptuveni 1000 iedzīvotāji, bet, piemēram, 2006. gadā Vatikānā tika ierosināts 341 civilprocess un 486 administratīvie procesi. Tātad no tīrās statistikas viedokļa vidējais pārkāpumu skaits uz vienu iedzīvotāju ir ļoti liels. Tiesa gan, vairums lietu ierosināts pret tūristiem - kuri te gadā paviesojas pat 18 miljoni...

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15097404sec.