Kolorīts un kontrasts, dažādība, miers un hormonija apvienojas Tenerifes salā

Šī gada jūnijā starptautiskais tūroperators TEZ TOUR ielūdza tūrisma ziņu portālu Travelnews.lv doties ceļojumā uz Tenerifes salu, lai pastāstītu portāla lasītājiem par šo galamērķi un tā atpūtas iespējām.

Tenerifu sala atstāja iespaidu kā vieta, kur savienojas daudzveidīgas nesavienojamas lietas, bet tajā pašā laikā te valda miers un harmonija. Sajūta bija, ka pabijām vienlaikus gan Āfrikas tuksnesī, gan džungļos, gan Eiropas mūsdienīgā pilsētā, gan pie mums - Latvijā uz Līgo svētkiem.

Foto: Vulkāns Teide

Jāsāk laikam ar to, ka Tenerife ir viena no septiņām vulkāniskās izcelsmes Kanāriju salām, kas atrodas Atlantijas okeānā un pieder Spānijai. Ja skatāmies kartē, Tenerife atrodas netālu no Āfrikas ziemeļrietumu piekrastes (pie Marokas un Rietumsahāras). Tā ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām ar kopējo platību 2034 km² (Fuerteventura - 1660 km², Grankanārija 1560,1 km², Lansarote – 845,9 km², Palma - 706 km², Gomera - 369,76 km², Eljerro - 268,71 km²).

 Foto: Skats uz Tenerifu salu
Čarterlidojumus no starptautiskās lidostas Rīga līdz Tenerifes lidostai nodrošina aviokompānija airBaltic ar lielo Boeing 757-200 lidaparātu. Kā stāsta lidsabiedrības airBaltic lidojuma servisa kvalitātes kontroliere Renāte Limare, šādiem gariem lidojumiem airBaltic norīko tikai labākos pilotus ar lielu stāžu. Lidojuma laikā Tez Tour pasažieriem tiek pasniegtas uzkodas un ūdens, kas padara 5,5-6 stundu lidojumu vieglāku un komfortablāku. Jāpiebilst, ka šīs vasaras pirmā lidmašīna uz Tenerifes salu bija pilna: lidoja gan jauniešu kompānijas, gan jaunlaulātie, arī ģimenes ar bērniem un seniori. Pārsteidza, ka lidojums noritēja ļoti mierīgi un laiks paskrēja dīvaini ātri, ka mēs pat nesajūtam, ka lidmašīnas riteņi pieskārās lidostas skrejceļam – tik maiga bija nosēšanās Tenerifes lidostā.

Mums tika prezentētas vairākas dažāda tipa viesnīcas, kā arī mūs iepazīstināja ar vietējo virtuvi. Vēl mēs apmeklējām blakus esošu salu – La Gomera, izstaigājām ieliņas, pa kurām kādreiz staigājis Kolumbs, kā arī uzbraucām vulkānā Teide, kur šobrīd atrodas nacionālais parks. Apmeklējām arī divus dabas parkus – milzīgo Loro parku, kurš pārsteidza ar delfīnu, zobenvaļu, jūras lauvu un papagaiļu šoviem, kā arī šajā parkā pārsteidzošs bija akvanārijs, haizivs tunelis un gorillas. Otrs bija mazāks Jungle parks – kurā redzētie ērgļu šovi atstāja spilgtāko iespaidu, ko piedzīvojām Tenerifes salā.

Foto: Melnas smiltis okeāna pludmalē
Tenerifes salā tika pavadītas 7 dienas un tā mūs apbūra ar savu kolorītu un kontrastu – melnās vulkāniskās smiltis un zils, caurspīdīgs okeāna ūdens, milzīgi akmeņaini pelēki lauki ar kaktusiem un ķirzakām un zaļie Kanārijas milzu priežu meži, sauss pusdienu gaiss un horizontālais lietus kalnos, saulainās pludmales un pasakaini sūnu koki, banānu plantācijas, ziedoši kaktusi un pienenes cilvēka augumā, slavenie hamburgeru restorāni un mazi, mājīgi vietējie zivju restorāniņi, mazās dienvidu bodītes, labi Eiropas valsts ceļi un milzīgi tirdzniecības centri ar pazīstamo zīmolu veikaliem, labs serviss un spāņu nesteidzīgā mentalitāte… šo salīdzinājumu sarakstu varētu turpināt katrs individuāli, balstoties uz savām interesēm un ceļojumā gūtajiem iespaidiem.

 Foto: Uz grila cepta zivs
Uz Tenerifes salas ir maz pieczvaigžņu viesnīcu, kuras darbojas pēc «viss iekļauts» koncepcijas. Lielāka daļa viesnīcu no ēdienreizēm piedāvā tikai brokastis vai brokastis ar vakariņām. Pusdienām atpūtnieki izvēlas kādu no daudzajiem nelieliajiem restorāniem, kuri atrodas okeāna piekrastē vai arī dodas ekskursijās – iepazīt Kanāriju salas.

Daudzi Latvijas ceļotāji uzskata, ka Tenerifes sala ir tikai ziemas galamērķis, bet tas nav pareizi. Tūroperatora Tez Tour projektu menedžere Marina Ulanova stāsta, ka uz Tenerifes salu tūristi no Eiropas brauc visa gada garumā – visas viesnīcas, restorāni, suvenīru bodītes un tūrisma objekti strādā bez pārtraukumiem visas sezonas garumā. Vasaras laikā Tenerifes salu ir īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem un seniori, jo tur vienmēr ir silts, bet ne karsts laiks, atšķirībā no daudzajiem citiem vasaras galamērķiem. Salas ģeogrāfiskā atrašanās vieta, īpašie vēji un straumes nodrošina siltu, maigi pavasarīgu laiku visu gadu. Gaisa temperatūras svārstības dažādos gadalaikos ir tikai 6 grādi (20-26 grādi).

Ar šodienu Travelnews.lv sāk rakstu un fotogaleriju sēriju, lai iepazīstinātu savus lasītājus ar atpūtas un ceļojumu iespējām Tenerifes salā.

Vairāk informācijas par ceļojumu iespējām uz Tenerifes salu var atrast tūroperatora Tez Tour mājas lapā: www.teztour.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43244815sec.