Ekskursijā degustēs vietējo pārtikas amatnieku ražojumus

Augusta pēdējā nedēļas nogalē Jelgavā norisināsies ikgadējie Piena, maizes un medus svētki. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ieskandināt svētkus un doties tematiskā ekskursijā, kuras ietvaros varēs nodegustēt Jelgavas novada pārtikas amatnieku ražotos gardumus. Ekskursijas sākums 2015. gada 22. augustā, pl.10:00 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa.

Ekskursijas pirmais pieturas punkts būs Lielvircavas muiža. Šeit paredzēta muižas apskate gida pavadībā, kā arī būs iespēja ielūkoties pagātnē un apskatīt 19.gadsimta tērpu modes demonstrācijas. Tālāk ceļš vedīs uz zemnieku saimniecību "Undzēni", kas nodarbojas ar dārzeņu pārstrādi. Undzēnu saimniece iepazīstinās ar savas saimniecības darbu un vēsturi, kā arī cienās ar saimniecībā audzētiem dārzeņiem. Vilces pagastā atrodas piparmētru namiņš. Namiņa saimniece Lolita Duge ekskursijas dalībniekus iepazīstinās ar daudzajām piparmētru šķirnēm un pastāstīs, cik dažādus produktus iespējams pagatavot no piparmētrām - sīrupus, pulverus, sejas tonikus u.c. Namiņā būs iespējams nodegustēt unikālos piparmētru produktus. Ekskursijas noslēgumā tiks apmeklēta maizes ceptuve "Svētes maize", kur tiek cepta bioloģiskā maize ar malku kurināmā krāsnī ievērojot senās maizes cepšanas tradīcijas. Svētes maizes ceptuvē būs iespējams nodegustēt un iegādāties tikko ceptu maizi un konditorejas izstrādājumus.

Dalības maksa ekskursijā "Ciemos pie Jelgavas novada pārtikas amatniekiem": 10,00 EUR pieaugušajiem, 9,00 EUR pensionāriem, skolēniem, studentiem; papildus maksa par degustācijām - 5,50 EUR no personas. Gids – Videga Vītola.

29.augustā no pl. 13:00 līdz 15:00 aicinām doties arī ekskursijā kājām pa Jelgavu "Labi garšo Jelgavā" . Ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt, kādi ēdieni raksturīgi Jelgavai un Zemgalei gan senos laikos, gan mūsdienās, ko ēda hercogi un kādi ir Jelgavas īpašie ēdieni. Iekļauta degustācija "Pārtikas amatnieku sētā" un "Silvas tējas namiņā". Dalības maksa: 5,00 EUR pieaugušajiem, 4,00 EUR pensionāriem, skolēniem, studentiem.

Abu ekskursiju sākums no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Pieteikšanās un plašāka informācija par ekskursijām pa tel. +371 63005447 vai e-pastu [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.98221898sec.