Eglaines vecticībnieku lūgšanu nams , kultūras objekti

Eglaine, Eglaines pag., Ilūkstes nov.
Nav zināms, kur pirmie pagastā uz dzīvi apmetušies vecticībnieki lūdza Dievu. Iespējams, ka brauca uz Ilūkstes vai kādu citu dievnamu. Vēlāk dievkalpojumus noturēja vietējā iedzīvotāja Kačanova privātmājā. Pēc I Pasaules kara, atgriezušies no bēgļu gaitām Krievijā, Eglaines vecticībnieki nolēma celt baznīcu. Sāka vākt ziedojumus būvniecībai. Ziedoja visa kopiena – ciema iedzīvotāji, tuvākie un attālākie vecticībnieki. Eglainē nopirka zemi baznīcas ēkai un mežu būvmateriāliem. Celtniecību uzsāka 1922. gadā. Būvdarbos piedalījās gan Eglaines amatnieki, gan arī apkārtnes saimnieki. 1924. gadā baznīca jau darbojās. Ikonas un baznīcas grāmatas ziedoja draudzes locekļi, kā arī tās tika pirktas par draudzes līdzekļiem.
Ēka būvēta koka guļbūves tehnikā un apšūta ar horizontāliem apšūtiem dēļiem. Atšķirībā no citiem vecticībnieku dievnamiem, Eglaines lūgšanu nama logiem nav slēģu. Taču logu taisnstūra formu papildina kokā grieztās aplodas

Eglaines vecticībnieku lūgšanu nams, kultūras objekti

Adrese: Eglaine, Eglaines pag., Ilūkstes nov.
Tālrunis: +371 20028330
E-pasts: info @visitdaugavpils.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: