Valmieras TIC, valsts iestāde

Valmieras TIC
visit.valmiera.lv
+371 26332213

Filozofija un darba princips

Pastaiga pa Valmieru ved cauri vairāk kā septiņus gadsimtus senai vēsturei, ļauj baudīt maz pārveidotu dabu, bet vienlīdz sajust spraigu, mūsdienīgu pilsētas dzīves ritmu.

Par Valmieras vēstures aizsākumu uzskata 1283. gadu, kad sāka celt Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu, bet arheoloģiskie izrakumi liecina, ka Valmieras apkārtnē cilvēki dzīvojuši jau pirms 8000 gadu.

Mainoties laikiem un valdniekiem, dažādi locīts Valmieras pilsētas vārds – Wolmar, Woldemer, Wolmahr, Wolmaria. Kari un ugunsgrēki postījuši pilsētu, bet darbīgie valmierieši to allaž uzcēluši no jauna. Pilsēta atstāj iespaidu ar daudzpusīgiem kultūras un sporta pasākumiem, piedāvā iepirkšanās un labas izklaides iespējas, ļauj nesteidzīgi baudīt noskaņu restorānos un mājīgās nakšņošanas vietās.

Pastaigas laikā aicinām apskatīt Valmieras senpilsētu, viesoties Valmieras muzejā un pavērties uz Gaujas līkumiem no Valterkalniņa, uzkāpt Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī, kur Valmieras pilsēta redzama no putna lidojuma, baudīt mieru Gaujas Stāvajos krastos un nesteidzīgu brīdi Skatu terasē pie Gaujas. Izzināt ūdens dzīvi Ģīmes dabas takā, doties kādā no tematiskajiem maršrutiem, izmantojot Valmieras audiogidu un sajust Valmieras kā Hanzas pilsētas šarmu. Valmiera ir pilsēta, kas ir interesanta ikvienam piedzīvojumu meklētājam – 4 trošu pārbraucieni pār Gauju, neona gaismās ieskauta fantāziju zeme, virtuālās realitātes piedzīvojums, bumbu baseini, ūdens un SPA baudījums, alus, vīna un citu gardumu degustācijas, meistarklases un kopā būšana!

Valmieras krāšņākā rota ir upe Gauja, kas cauri pilsētai vijas 8 km garumā un sadala to gandrīz divās vienādās daļās. Agrāk izbijusi svarīgs pilsētas ekonomiskās attīstības posms, tā mūsdienās priecē acis, veldzē dvēseli, vienlaicīgi piedāvājot lieliskas aktīvās atpūtas iespējas. Vasarā pa galveno Valmieras “ielu” Gauju ekskursijā ar Gaujas tramvaju aicina doties kuģīša kapteinis.

Valmiera ir vieta, kur patīkami būt! Tā ir pilsēta, kur ikviens ir mīļi gaidīts!

Rīgas iela 10, Valmiera, LV-4201

tic @valmiera.lv


Valmiera, tūrisma informācija, tūrisms, pasākumi, materiāli, suvenīri, Gauja, Gaujas Nacionālais parks, gardēžiem, aktīvā atpūta, kultūra, izziņa, Enter Gauja, zaļā Valmiera, sports, vecpilsēta, Hanzas pilsēta
Valmieras TIC video