Jūrmalas TIC, tūrisma informācijas centrs

Jūrmalas TIC
visitjurmala.lv
+371 67147900

Filozofija un darba princips

Jūrmala – Baltijas lielākā kūrortpilsēta un Latvijas pērle!

Jūrmala ir pilsēta pie Rīgas jūras līča, izstiepusies gar piekrasti 26 km garumā ar modernām atpūtas un kūrorta iespējām. Tā kļuvusi par lielāko kūrortpilsētu Baltijā, iecienītu starptautisku konferenču un sanāksmju vietu.

Pilsētu raksturo īpaša arhitektūra ar kokgriezuma dekoriem, vasarnīcu apbūves tipa namiem un kūrortiestādēm, kas jau no 19.gadsimta un 20.gadsimta pirmās puses ir kā spilgta būvniecības iezīme pilsētas apbūvē. Koka apbūve ar sīkrūšu logiem, verandām un jumta izbūvēm ir Jūrmalas īpatnība. Greznākajām koka ēkām, ko projektējuši ievērojami arhitekti, ir plaši dārzi, baseini, strūklakas un dārza skulptūras. Senā koka apbūve ir saglabājusies Dzintaros. Šīs mājas savulaik cēla turīgi cilvēki, tāpēc ēku plānojums ir vērienīgs un respektabls.

19.gs. otrajā pusē vasarā notika daudz koncertu. Dzintari ir slaveni ar Eiropā unikālo Dzintaru koncertzāli, kurā regulāri notiek slavenu mākslinieku koncerti. Šeit harmoniski sadzīvo klasicisma, jūgendstila, nacionālā romantisma un funkcionālisma iezīmes. Arhitektūras pieminekļu sarakstā iekļautas 414 ēkas, bet vēsturisko apbūvi veido vairāk nekā 4000 ēkas.

Jūrmalas pilsēta ir apvienojusi 14 ciemus - Priedaini, Lielupi, Buldurus, Dzintarus, Majorus, Dubultus, Jaundubultus, Pumpurus, Mellužus, Asarus, Vaivarus, Sloku, Jaunķemerus un Ķemerus.

Te ir klusā un mierīgā Priedaine, un te ir Majori ar mūžam dzīvīgo Jomas ielu, daudzajiem restorāniņiem un daudzveidīgām izklaides iespējām. Bulduros un Dzintaros – klasiski jūgendstila un mūsdienīgu vasarnīcu rajoni. No Vaivariem līdz Jaundubultiem – savrupmāju rajoni ar nelieliem vasaras īres namiņiem un atmiņām par kādreizējiem Jūrmalas zemeņu laukiem. Vistālāk rietumos ir Ķemeri – Ķemeru nacionālā parka administratīvais centrs ar visā pasaulē unikālām minerālūdeņu un ārstniecisko dūņu atradnēm un vienreizējām dabas takām.

Pilsētas lielākais vilinājums ir pludmale. Majoru un Jaunķemeru pludmale ir ieguvusi Zilo karogu, tas nozīmē, ka šīs pludmales ir tīras, drošas un labiekārtotas. Turpat pludmalē var iznomāt ūdens velosipēdus un ūdens motociklus, spēlēt futbolu, volejbolu vai mācīties sērfot. Pludmalē rīko starptautiskas sacensības futbolā, volejbolā un handbolā.

Vasaras brīvdienās no Rīgas uz Jūrmalu kursē kuģītis "New way". Lielupes jahtklubos piedāvā izīrēt jahtu, kuteri un ūdensslēpes. Notiek tradicionālās sacensības airēšanā, burāšanā un motosportā. Izklaides piedāvā "Līvu akvaparks", un tūristus vasaras sezonā vizina elektromobilis.

Iepazīt Jūrmalas apkārtnes dabu var braucot ar velosipēdu. Ir iespējams piedalīties putnu, sikspārņu un bebru vērošanas ekskursijās. Retus un aizsargājamus dabas objektus var apskatīt Ķemeru nacionālajā parkā un Bulduru dendroloģiskajā parkā. Raga kāpas dabas parkā ir vērojamas 18,2 m augsta kāpa un 300 gadus vecas priedes.

Pilsētas kūrorta aizsākumu vēsturi iepazīt aicina Jūrmalas pilsētas muzejs, bet kādreizējo zvejniekciemu vēsturi – Brīvdabas muzejs.

Vasaras pastaiga Jomas ielā ir labākais veids kā iepazīt šīs pilsētas dzīves ritmu. Tieši Jomas ielā reiz tika atvērts pirmais veikals, kā arī tirgus un aptieka. Kājāmgājēju iela, kas ved no Majoriem un Dzintariem, ir restorānu un krodziņu pārpilna. Tā ir vecākā promenādes iela, kur atpūtnieki ieturas vasaras kafejnīcās un dodas vakara pastaigās, nobaudot vakariņas pēc patīkamas zvilnēšanas saulainajā pludmalē. Jūrmalas ēstuvju piedāvātā ēdienkarte ir apbrīnojami daudzveidīga. Šeit atrodama latviešu, krievu, ukraiņu, libāņu, ķiniešu, taizemiešu, indiešu, japāņu un citu tautu nacionālie ēdieni. Augstākās klases restorāni ar izsmalcinātu interjeru piedāvā izmeklētu virtuvi.

Ar prieku sagaidām ikvienu viesi, kas brauc baudīt jūru, vēju, sauli, dabu, arhitektūru vai kultūras dzīvi. Jūrmala – tā ir vieta, kur satikties; vieta, kur veldzēties; vieta, kur iemīlēties; vieta, kur atgriezties atkal un atkal.
Lienes iela 5, Jūrmala, LV-2015

info @jurmala.lv


Jūrmala, Tūrisma informācijas centrs, Riga, SPA, rehabilitācija, īpašie piedāvājumi bērniem, ģimenēm