Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, tūrisma informācijas centrs

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
visit.jelgava.lv
+371 63005445

Filozofija un darba princips

Jelgava pārsteigs ikvienu ceļotāju ar savu daudzveidīgo piedāvājumu. Šeit atrodas lielākā Baroka pils Baltijas valstīs (Jelgavas pils), viena no nedauzījām valdnieku dinastiju apbedījumu vietām pasaulē, kas pieejamas apskatei (Kurzemes hercogu kapenes), gandrīz pašā pilsētas centrā aizsargājama dabas teritorija, kur mīt vairāk kā 80 savvaļas zirgi (Lielupes palienes pļavas), sena pilsētas apbūves daļa ar koka ēkām, kas izdzīvojušas Jelgavas iznīcināšanu II Pasaules kara laikā (Vecpilsētas ielas kvartāls), kā arī daudz citu apskates vērtu tūrisma objektu.

Jelgavā ik gadu norit radošākie festivāli (Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls, Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls) un krāšņākie pasākumi ar starptautisku mākslinieku piedalīšanos. Šeit ir interaktīvi muzeji un ekspozīcijas, kas ļaus vēsturi ieraudzīt citām acīm, romantiskākie saulrieti, ko vērot no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa skatu laukuma vai dodoties laivu izbraucienā, attīstoši bērnu rotaļu laukumi un gardākās maltītes.

Jelgava- atbraukt, iepazīt, iemīlēt! 

Savukārt Jelgavas novads vilina ar noslēpumainajām muižām, glempingiem un viesmīlību atvērtajās saimniecībās. Šeit varēsiet apskatīt lielākos pasaules putnus - strausus, nobaudīt eksotiskās šitaki sēnes, stiprināt veselību ar gardāko medu, nobaudīt uz vietas ceptu maizīti, dažnedažādu veidu piparmētru tēju, priežu čiekurus un smiltsērkšķu produktus, vērot senās amatu prasmes, kā arī ļauties radītpriekam dažādās radošajās nodarbībās un meistarklasēs - pagatavot svaigu pastu, dekupēt sveces, vārīt ziepes, darboties ar mālu un daudz ko citu.  

Akadēmijas iela 1, Jelgava, LV-3001

tic @tornis.jelgava.lv


tūrisms, Jelgava, tūrisma, informācijas, centrs, ekskursijas, maršruti, ceļveži, pasākumi, svētki, festivāli, ozolnieki, jelgavas, novads,