10 kafijas dzeršanas rituāli Itālijā

Kafija ir kā ik rīta rituāls, bez kura nav iedomājama diena un dažiem tas ir pat vienīgais pamošanās veids. Kafijas smarža piepilda ne tikai katra virtuvi mājās, bet arī birojus un kafejnīcas.

Dažās valstīs ir savi kafijas dzeršanas rituāli, kā piemēram, Itālijā. Šajā valstī kafijai ir būtiska nozīme. Nav tik būtiski to dzert, bet svarīgi ievērot itāļu rituālus, kas reizēm ir kā akmenī iecirsti un kurus citi var nezināt un nesaprast. Itālijā bārmeņi par cilvēka kultūras līmeni spiež tieši pēc kafijas izvēles.

Itālija uz pasaules fona izceļas ar to, ka ir otra lielākā kafijas patērētājvalsts un šajā aromātiskā dzēriena lielvalstī ir pieņemts, ka kafija ar pienu tiek dzerta tikai no rītiem. Itāļu kafijas dzeršanas rituāls krasi atšķiras no mums ierastā. No rītiem latviešiem patīk izbaudīt lielu kafijas krūzi, lai diena sāktos enerģiski, taču itāļi izvēlas espresso, ko var iedzert pat ar diviem malciņiem. Ja latvietim labpatīkas dzert kapučīno pēc pusdienām, tas nav nekas nosodāms, taču itāļiem tas nav pieņemami, jo tie tā nedara. Itāļi uzskata, ka kafija, kas sajaukta ar pienu vai saldo krējumu pēc maltītes, nav laba kuņģim.

Ar kafiju nevajadzētu muļķoties, jo pasūtīt piparmētru frapučino Itālijā ir tāpat kā pasūtīt vienu iesala viskiju ar limonādi Glāzgovas bārā. Katrā reģionā pastāv dažādi vietējo pieņēmumi, kas attiecas uz kafiju.

Milānā labu iespaidu uz vietējiem var atstāt, pasūtot "marocchino" - sava veida kapučīno, bet tā tiek pasniegta mazā glāzē, kura vispirms ir pārkaisīta ar kakao pulveri un tikai tad pievieno lāsi uzputota piena un beigās pielej espresso.

Itālijā nav ieteicams lietot vārdu "espresso", tas ir tehnisks itāliešu termins, tas nav paredzēts tam, lai to lietotu katru dienu. Ja rodas vēlme pasūtīt dubulto espresso, tad ir jāzina, ka itāļiem nav tāda ieraduma. Itāļi dzer daudz kafiju, taču mazās devās. Itālijā, veicot dzēriena pasūtījumu pie bāra, savas vēlmes ir jāizpauž skaļā balsī un par pasūtījumu jāmaksā pēc tās saņemšanas. Atrodoties lidostā vai kādā stacijas bārā, izdzirdot bārmeni, kas sauc vārdu "biļete", tas nozīmē, ka par rēķinu jāsamaksā pirms kafijas izdzeršanas. Kafija ir kā apreibinoša viela, kuru ieteicams ir dzert stāvot kājās nevis sēžot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.479599sec.