5 gardas uzkodas, kas jānobauda katram pasaules apceļotājam

Lai gan daudzi tūristi priekšroku dod pirmšķirīgiem restorāniem pasaules metropolēs, bodītēs uz ielas stūra nopērkamas, tradicionālas uzkodas visbiežāk ir ne tikai izdevīgs veids, kā ieturēties tiem, kas steidzas visvairāk, bet kļūst arī par gana garšīgu, kulturālu piedzīvojumu.

Takoyaki (Osaka, Japāna)

Golfa bumbiņas lieluma uzkodas ar astoņkāju pildījumu jeb "takoyaki" ir klasiska "ātrā" maltīte Japānā. Tās gatavo no kviešu miltu mīklas, vārot īpašās veidnēs, lai radītu raksturīgo apaļo formu. Nelielo gardumu pilda ar maltiem astoņkājiem, japāņu virtuvei raksturīgo tempuru, marinētu ingveru un lokiem, pirms pasniegšanas apslakot ar okonomi mērci.

Labākā vieta, kur baudīt "takoyaki", ir sarkano lukturu rajons Juso Osakas ziemeļos – uzkoda esot radusies tieši šeit.

Crêpes (Bretaņa, Francija)

Visā pasaulē pazīstamās, "autentiskās franču plānās pankūkas" parasti tiek gatavotas no kviešu (crêpes de Froment) vai griķu miltiem (galette). To recepte cēlusies valsts ziemeļrietumos – Bretaņā, taču mūsdienās visā Francijā iespējams nesteidzīgi baudīt gan saldās "crêpes" ar svaigiem augļiem, gan sātīgas ēdiena variācijas ar dažāda veida gaļas un siera pildījumiem. Piemēram, "Fleur de Blé Noir crêperie" iespējams apgūt šo pankūku pagatavošanas mākslu, pēcāk palutinot sevi ar rezultātu.

Empanadas (Buenosairesa, Argentīna)

"Empanadas" ir ar gaļu, sieru vai dārzeņiem pildīti, cepti pīrādziņi – tos parasti bauda, vienkārši turot rokās. Vietējie ļaudis runā, ka restorānā "El Sanjuanino" Buenosairesā tiek pasniegtas vienas no labākajām "empanadas".

Tamale (Klārksdeila, Misisipi štats, ASV)

Pastāv neskaitāmas leģendas par "tamale" izcelsmi – ēdiena receptes pirmavotu saista gan ar tā sauktā ASV – Meksikas kara laiku, gan ar Amerikas pirmiedzīvotājiem.

Tradicionāli tas top no vārītas cūkgaļas (sastopamas variācijas arī ar liellopa vai tītara gaļu) un kukurūzas masas, kas tiek ietīta kukurūzas "miziņā", pēcāk visu saišķīti vārot uz lēnas uguns.

Lai gan "tamales" ir ļoti izplatītas Latīņamerikā, ASV dienvidu štati (jo īpaši - Misisipi) uzskatāmi par lieliski piemērotu galamērķi, lai baudītu šo maltīti.

Svaigas garneles (Oslo, Norvēģija)

Svaigas garneles Oslo vislabāk baudīt kādā zvejas ostas ēstuvē – noteikti saņemsiet ne vien gardas, vienmēr svaigas jūras veltes, bet arī krietnu devu Ziemeļjūras piekrastes dāvātās, dzīvinošās gaisotnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem 160! Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ar skaistiem koncertiem, piedaloties 127 sievu, vīru un jauktajiem koriem no visas Latvijas, 15. jūnijā Dikļos svinēsim pirmo Dziedāšanas svētku 160. | Skatīt vairāk
Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk
Nomā auto Indijā! Europcar
Europcar atklājis 12 stacijas Indijā lielākajās pilsētās, piemēram, Deli, Mumbajā, Bangalorā, Haidarabadā, Čennajā. Rezervē savu auto! | Skatīt vairāk
Aviobiļetes - vairāk kā 50 galamērķi  Estravel Latvia
Rezervē atvaļinājumu kādā no airBaltic lidojumu galamērķiem! // pārdošana līdz 13.06. // ceļo no 01.07. - 28.03. // vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 99 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13578486sec.