Izmanto iespēju un nakšņošanai nemaksā ne santīmu

Couchsurfing, kaučsērfings, dīvānu sērfošana – daudziem šie vārdi nav sveši

Cilvēki, kuri izmanto Couchsurfing.org mājas lapu bieži sauc sevi par  "couchsurfers", "sērfotājiem", "koučeriem" vai "CSers", šādi demonstrējot lojalitāti gan mājas lapai, gan ideāliem un domām, ko tā atbalsta.

Keisijam Fentonam (Casey Fenton) ideja radās pēc tam, kad atradis lētu lidojumu no Bostonas uz Islandi, viņš iedomājās, ka varētu arī ietaupīt uz naktsmītnes rēķina un nosūtīja e-pastu, ar jautājumu vai kāds viņu nevarētu izmitināt. Galu galā viņš saņēma vairāk nekā 50 piedāvājumus. Pēc lidojumu turp un atpakaļ uz Bostonu, viņš sāka attīstīt ideju, pēc kuras tika izveidots projekts  "Couchsurfing" sadarbībā ar Danu Hoferu (Dan Hoffer), Sebastianu Le Tuanu (Sebastien Le Tuan) un Leonardu Silveiru (Leonardo Silveira). Projekts kļuva publiski pieejams tīmekļa vietnē 2004. gada janvārī.

"Couchsurfing" ir globāla kopiena, kurā ir reģistrējušies 6 miljoni cilvēki, kuri vēlās dalīties ar savu dzīvi, savu pasauli un savu ceļojumu. "Couchsurfing" ir vieta, kur ceļotāji ar globālā tīkla palīdzību atrod iespēju atrast līdzīgi domājošos, kas varētu pārvērst ceļojumu par patiesu neaizmirstamu pieredzi.

No 2013. gada janvāra "Couchsurfing" pārstāv vairāk nekā 97.000 unikālas pilsētas 250 valstīs. Aptuveni 20 procenti no "Couchsurfer" biedriem ir reģistrējušies ASV, kā arī Vācija, Francija, Kanāda un Anglija var lepoties ar kuplu reģistrēto "Couchsurferu" skaitu. Viskuplākā saime "Couchsurferu" esot Parīzē. Vidējais biedru vecums ir 28 gadi.

Galvenais, kas ir jāizdara - jāpiereģistrējas

Pievienojiet foto un savu interešu aprakstu, lai citiem būtu vieglāk izvēlēties tieši jūs.

Norādiet, ko varat piedāvāt saviem viesiem - ja arī nevēlieties, lai kāds paliek pie jums mājās, jums ir iespēja parādīt  pilsētu, vai tikai iedzert kafiju un pastāstīt ko noderīgu ceļotājiem.

Jums ir arī tiesības norādīt kādi noteikumi ir jāievēro paliekot pie jums, piemēram, ja nevēlaties uzņemt smēķētājus, vai, lai viesi paši mazgā savus traukus vai gatavo ēdienu.

Ja arī paši izvēlaties ceļot, jums tikai atliek izvēlēties valsti, uz kuru gribat doties un meklēt, kurš izvēlētajā maršrutā piedāvā naktsmājas. Sazinieties ar šo cilvēku, dodot viņam iespēju ar sava izveidotā profila palīdzību iepazīstināt ar sevi, un iespējams, ka pirmās naktsmājas jau ir rokā.

Ar "Couchsurfing", jūs varat palikt pie vietējiem jebkurā valstī uz zemes. Tas sniedz daudzas priekšrocības, kuras noteikti nevar nopirkt par naudu. Un neaizmirstiet, ka arī savu pilsētu jūs varat iepazīt no cita skatu punkta, jo sērferi atrodas visur, daudzās pilsētas ik nedēļu notiek deju nodarbības, pārgājieni, vakariņas un, protams, iespēja iegūt jaunus draugus.

Lielākie plusi, kas iegūstami no šāda veida ceļošanas, ir dzīvošana vietējo mājās, iespēja iepazīt iedzīvotāju mentalitāti, kultūru, ikdienas dzīvi, dzīves filozofiju un  iespēja iegūt informāciju, ko ceļvežos neatrast.

Padari pasauli nedaudz mazāku, nedaudz draudzīgāku

Atcerieties, ka cilvēks, kurš ir jūs uzņēmis pie sevis mājās, to dara labprātīgi, tomēr pārlieku neizmantojiet viņa labestību. Centieties arī paši būt draudzīgi, izpalīdzīgi, devīgi. Un neaizmirstiet pēc atgriešanās mājās uzrakstīt atsauksmes organizācijas mājaslapā par dalībniekiem, kurus būsiet sastapuši. Tas ir nerakstīts likums un patiesībā arī vienīgā samaksa.

Pastāv arī citi līdzīgi portāli

- hospitalityclub.com

- airbnb.com

- place2stay.net

- hostelworld.com

- globalfreeloaders.com

- wayn.com

- tripconnect.com

- goabroad.net

- mindmyhouse.com

Turpinājums sekos...


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47597504sec.