Vasaras sezonā parūpējies par savu mobilo telefonu

Nepareiza telefona lietošana, bojājumi no mitruma un triecieniem ir tipiskākās problēmas, ar kurām saskaras mobilo telefonu lietotāji, sākoties vasaras sezonai, liecina DT Mobile servisa dienesta dati. Lai svētku laikā nebūtu nepatīkami starpgadījumi, DT Mobile eksperti aicina iedzīvotājus parūpēties par savām mobilajām iekārtām.

Mobilo tehnoloģiju eksperti atgādina – pirms došanās uz svētku norises vietu pārbaudīt, vai telefons ir uzlādēts un līdzi paņemts lādētājs. Ja pasākums paredzēts brīvā dabā, tad līdzi paņemt mašīnas lādētāju.
«Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, aicinām Līgo svētku svinētājus piedomāt, lai mobilās iekārtas atrastos sausā vietā, būtu uzlādētas un nepieciešamības gadījumā nodrošinātas ar atbilstošiem aksesuāriem, piemēram, aizsargmakiem no mitruma,» norāda DT Mobile Tehniskā dienesta direktors Jānis Ducmanis. 

Viena no biežāk izplatītājām problēmām, ar kurām DT Mobile servisa darbinieki strādā pēc Līgo svētkiem, ir telefona bojājumi mitruma dēļ. Tam ir vairāki iemesli – svētku laikā telefons stāvējis uz galda un apliets, laivu brauciena laikā iekārta iekritusi ūdenī vai mobilais telefons vienkārši aizmirsts lietū. 

Ja mobilais telefons ir nonācis saskarsmē ar ūdeni, tad pirmais uzdevums ir mēģināt nokratīt pēc iespējas vairāk ūdeni no iekārtas, lai paliek pēc iespējas mazāk ūdens pilienu vai pēdas uz galvenās plates. Tāpat DT Mobile eksperti aicina - ja telefonam ir izņemams akumulators, tad obligāti to izņemt ārā un līdz telefona apskatei servisā nelikt atpakaļ. Ja akumulators nav izņemams ārā, tad iespēju robežās ātri to nogādāt uz servisu.

Kā tipiskāko kļūdu DT Mobile servisa darbinieki norāda telefona žāvēšanu mikroviļņu krāsnī, ar fēnu vai likšanu uz radiatoriem un pēc tam mēģinājumus to uzlādēt. Šādas darbības var radīt neatgriezeniskas sekas, jo elementi ir jau sākuši korodēt. 

Domājot ar telefonu pareizu lietošanu un maksimāli garu telefona mūžu, DT Mobile ir izveidojis izglītojošu video sēriju, kurā Jānis un Līga iepazīstas ar tipiskākajām problēmām un kļūdām, lietojot telefonus. Pirmā sērija par to, ko darīt, ja telefons iekritis ūdenī: http://ej.uz/adgu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.671314sec.