Aicina pārbaudīt ekonomiskas braukšanas prasmes ekorallijā "XL Bāka"

No 2013. gada 23. līdz 31. jūlijam izsludināta pieteikšanās Drošas Braukšanas Skolas (DBS) un Statoil Fuel Retail Latvia rīkotajam trešajam ikgadējam Latvijas ekorallijam "XL bāka". Šogad ekonomiskas braukšanas iemaņas sacensību dalībnieki varēs pierādīt 3. augustā, piedaloties 350 kilometru garā maršrutā Sloka-Kolka-Miķeltornis-Sloka un sacenšoties par vismazāko degvielas patēriņu distancē.

"Iespējams, gan "zaļā domāšana", gan degvielas cenu kāpums ir raisījis ekonomiskas braukšanas popularitātes kāpumu. Tāpēc novērojam augstu potenciālo dalībnieku interesi, jautājumus par ekorallija norises datumu šogad saņēmām jau vasaras sākumā. Taču vislielākā ir sacensību intriga – kāds tad ir mazākais degvielas patēriņš, ar kuru iespējams veikt 350 kilometrus garu ceļu, un kas ir tā automašīna, ar kuru to iespējams veikt,” stāsta DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.

Ekorallijā, līdzīgi kā jebkurās citās auto rallija sacensībās, dalībniekiem jāveic noteikta maršruta distance ar papildus uzdevumu – patērējot iespējami mazāku daudzumu degvielas. Pirms distances automašīnu bākas tiek uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās, atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai. Atsevišķa grupa izveidota dalībniekiem, kuri startēs ar hibrīdautomašīnām.

Pieteikties ekorallijam "XL Bāka" iespējams no 23. līdz 31. jūlijam, portālā "Delfi" aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, un dalībnieku saraksts tiks paziņots 1. augustā.

Par ekorallija "XL Bāka" uzvarētājiem katrā automašīnu klasē tiks nominētas tās ekipāžas, kas ekorallija maršrutu būs veikušas visekonomiskāk – patērējot vismazāko degvielas apjomu. Sacensību absolūtais uzvarētājs, kas maršrutu būs nobraucis ar viszemāko degvielas patēriņu, kā galveno balvu saņems apmācību kursu no DBS. Savukārt sacensību laikā patērēto degvielu dalībniekiem nodrošina "Statoil Fuel & Retail Latvija".

Vairāk ekonomisku autovadīšanu

DBS un Statoil kopīgiem spēkiem ekobraukšanu Latvijā popularizē jau kopš 2006. gada, ne tikai ieviešot pirmo ekonomiskas braukšanas apmācību programmu "Statoil Ekoceļš", kas balstīta uz Somijā populārās metodes principiem, bet arī īstenojot virkni citu aktivitāšu.

Vairāk par ekoralliju "XL Bāka", kā arī DBS ekonomiskas braukšanas ieteikumi un ekspertu padomi pieejami ekorallija sadaļā portālā Delfi.

Ekorallija „XL bāka” uzvarētāji tiks paziņoti 7. augustā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34361005sec.