Rēzekne ielūdz uz Muzeju nakti

Rēzekne ielūdz uz Muzeju nakti


Sestdien, 18. maijā, jau divdesmito reizi Latvijā norisināsies starptautiskā Eiropas muzeju akcija “Muzeju nakts”. Šogad “Muzeju nakts” vienojošā tēma Latvijas muzejos – izzināt un iegūt, pētīt un saprast. Ieeja muzejos akcijas laikā tradicionāli ir bez maksas.

Muzeju naktī Rēzeknē norisināsies daudzveidīgi dinamiski, iesaistoši un izzinoši pasākumi sešās pilsētas kultūrvietās. Sākot no plkst. 16.00 līdz pat 00.30 ikviens interesents aicināts apmeklēt Latgales Kultūrvēstures muzeja, Rēzeknes Zaļās sinagogas, Rēzeknes Mākslas nama, Brīvvalsts dārgumu nama, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Latgales vēstniecības GORS piedāvātās izstādes, ekskursijas, lekcijas, radošās darbnīcas, apskatīt muzeju pastāvīgās ekspozīcijas un baudīt mākslinieciskus, muzikālus un teatrālus priekšnesumus un performances, lai izzinātu un iegūtu, pētītu un saprastu.

Plkst. 19.00 Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina uz Muzeju nakts atklāšanu ar muzikālu priekšnesumu. Muzeja apmeklētāji līdz pat pusnaktij varēs aplūkot šobrīd pieejamās muzeja ekspozīcijas un izstādes. Muzejs piedāvā ikvienam izzināt mākslas noslēpumus kopā ar mākslinieci Karīnu Ludboržu, iesaistīties māla radošajā darbnīcā, piedalīties aizraujošā ekskursijā “Muzeju velvju pagraba noslēpumi”, baudīt jauniešu džeza grupas koncertu un grupas “Marysana Band” muzikālos priekšnesumus.

No plkst. 19.00 līdz 00.30 Rēzeknes Zaļā sinagoga piedāvā apskatīt ekspozīcijas Sakrālajā zālē, Macas telpā un sieviešu lūgšanu zālē, kā arī paraudzīties uz sinagogu bērna acīm – vērot ekspresizstādi uz sinagogas āra sienas. Sakrālajā zālē ar ebreju virtuves tradīcijām un ar Kukļu dzimtas stāstu iepazīstinās Marina Sokolova, bet uz sarunu par jūdaisma simboliem aicinās Guntars Skudra. Neizpaliks arī ebreju ēdienu foršmaka, teiglahu un gomentašen degustācija. Muzicēs ansamblis “Latgales klezmeri”. Sinagogas apmeklētāji varēs noskatīties Larisas Ščukinas režisēto teātra “Joriks” jauniešu studijas plastisko uzvedumu Jurijs Tiņanovs “Kino-Vārds-Mūzika”. Macas cepšanas telpā varēs vērot dažādus videodemonstrējumus par sinagogas restaurāciju, macas cepšanu, ebreju dziedājumiem, kā arī vēsturiskas animācijas un dokumentālās filmas.

No plkst. 19.00 līdz 23.00 Rēzeknes Mākslas namā iniciatīvu grupa “Nezināmā Rēzekne”, MIKC “Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola” un LMA Latgales filiāle sadarbībā ar Latgales Kultūrvēstures muzeju apmeklētājiem piedāvā virkni neparastu un aizraujošu priekšnesumu un nodarbju: mākslas pazīšanas spēli, iepazīstot Latgales glezniecības vecmeistaru daiļradi, plašu (un kompaktdisku) apgleznošanas darbnīcu, portretu skicēšanu, mūzikas un vizuālās mākslas saspēli performancēs, uguns skulptūras, 3D meditācijas, kā arī skanīgus mūzikas ritmus un pozitīvas emocijas ar Jāni Gailumu, kurš spēlēs mūziku no savas skaņuplašu kolekcijas.

Plkst. 17.00 izstāžu nams “Brīvvalsts dārgumu nams” aicina interesentus uz diskusiju “1944. Rēzekne: vēsture un atmiņa” ar vēsturnieku piedalīšanos (iepriekšēja pieteikšanās). Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Dārgumu nama dārgumu glabātuvi, izstādi “Koktēlniecība Latvijā 20. gadsimtā”, piedalīties bērniem un jauniešiem paredzētā radošajā darbnīcā “Ordeņu meistars” un aizraujošā fotoorientēšanās spēlē “Dārgumiem pa pēdām”. Pie Dārgumu nama varēs iepazīties ar Latvijas Republikas Zemessardzes ekipējumu un militāro tehniku, kā arī nogaršot spēka putru un siltu tēju, ko piedāvās Zemessardzes 32. kājinieku bataljona zemessargi. Ar muzikālo programmu priecēs mūziķis Sovvaļņīks.

No plkst. 16.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ielūdz uz studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” studentu, docētāju un absolventu tirdziņu ar degustācijām, kur papildu varēs uzzināt arī par doto produktu tapšanas procesiem. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar ekspozīciju “Laikapaka – pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts”, ko varēs aplūkot gan pašapskates, gan organizētas ekskursijas veidā. “Laikapakas” noslēgums gaidāms pēc pusnakts (līdz plkst. 01.00).

No plkst. 19.00 līdz 22.00 Latgales vēstniecība GORS aicina uz fotomākslinieka Jāņa Gleizda simtgadei veltītās izstādes “GAISMĀ. punkts” noslēguma vakaru. Apmeklētāji varēs baudīt arī īpašo piedāvājumu no restorāna “Zīds”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1.jūnijā Koknesē norisināsies svētki Aizkraukles novada TIC
Aizkraukles novada svētki ar devīzi “Radu un daru savam novadam” 1. jūnijā Koknesē norisināsies visas dienas garumā - aicinām izbaudīt svētkus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.05.2024 - 04.06.2024 MAZĀ BILŽU RĀMĪTĪ - pie Durbes pils Tukuma TIC
Koncertprogramma “Mazā bilžu rāmītī” 4.jūlijā pulksten 19:00 pie Durbes pils apvienos izcilu latviešu mūsdienu kamermūziku un tautā zināmas | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.05.2024 - 06.06.2024 Sajūti savu pilsētu ar Neredzamā Pasaule! Neredzamā Pasaule
Sajūti savu pilsētu no jauna- pastaigājoties pa pazīstamām vietām neredzīga gida pavadībā. Izrādās, ka ir pārsteidzoši daudz detaļu, kuras vēl | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com