«Mežpils Alus» un maizes ceptuve «Lāči» radījuši unikālu kopproduktu

Zīmols “Mežpils Alus” sadarbībā ar maizes ceptuvi “Lāči” radījis jaunu produktu “Mežpils Rudzu Maizes Eilu”, papildinot jau pieejamo sortimentu. Alus, kam brūvēšanas laikā pievienota īsta rudzu rīvmaize, radot vieglu, saldenu maizes garšu un aromātu, veikalu plauktos pieejams 0,5l pudelēs. Jaunuma izveidē alus darītava ieguldījusi 15 000 eiro.

Eils tiek darīts augstā temperatūrā ar tā sauktajiem virsraugiem, tāpēc šis alus veids nogatavojas ļoti ātri un ir baudāms uzreiz pēc fermentācijas. Darīšanas metode alum piešķir augļainību un spēcīgāku aromāta buķeti, ko spilgtāku padara brūvēšanas laikā pievienotā rudzu maize. Eils ir biezāks un intensīvāks, piemēram, salīdzinot ar lager tipa alu. Rudzu maizes eilu ieteicams baudīt ar grillētu gaļu, piemēram, vistu, tītaru vai cūkgaļu, kā arī dažādiem street food ēdieniem.

“Esam gandarīti par kopproduktu, ko izdevies radīt ar vienu no pazīstamākajām un mīlētākajām ceptuvēm Latvijā – “Lāči”. Mēs zinām, ka Latvijas iedzīvotājiem ir liela mīlestība pret alu un rupjmaizi, tāpēc šis alus būs īpašs unikāls produkts, kas piegādās nepieredzētas garšas notis. Kā jau eilam pienākas, tas ir tumšā dzintara krāsā, ar saldām karameļu notīm garšā un smaržā, un pats galvenais – radīts no īstas rudzu maizes. Jaunais produkts ir viegls un vasarīgs, turklāt, veido labu saderību ar dažādiem grila sezonas laikā iecienītiem ēdieniem,” norāda “Mežpils alus” zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.  

Uzņēmējs, maizes ceptuves “Lāči” dibinātājs Normunds Skauģis uzsver: “Mūsu misija jau 30 gadus ir kopt un saglabāt senās maizes cepšanas paražas, uzturot augstus kvalitātes un garšas standartus. Nepārtraukti strādājam pie tā, lai radītu jaunus produktus, kas apvienotu tradicionālās, Latvijai raksturīgās izejvielas un izgatavošanas paņēmienus ar jaunām garšām un metodēm. Arī sadarbībā ar zīmolu “Mežpils alus” tapušais eils ir lielisks piemērs, kā apvienojot tradicionālo un mūsdienīgo, radīt unikālu produktu. Jau senos laikos alus un maize ir bijuši zem viena jumta, atšķirība tikai tā, alus rūgst zemās temperatūrās, bet maize augstās.”

Rudzu maizes eils papildinās zīmola “Mežpils alus” sortimentu, kurā šobrīd ir 8 dažādi alus veidi. Alus stiprums ir 4,8%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Apceļo pilis un muižas - ĀRDAVAS MUIŽA Preiļu novada TIC
Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma galamērķos. Šoreiz Preiļu novadu akcijā | Skatīt vairāk
Latvija
Iegūsti padziļinātas zināšanas viesmīlībā! Biznesa augstskola Turība
Turība piedāvā studiju programmu “Viesnīcu pakalpojumu organizators”, kur nepieciešamās zināšanas var iegūt īsā laikā - tikai 2,3 gados! | Skatīt vairāk
DEJAS FESTIVĀLS | "Atspulgs kustībā 2025" Tukuma TIC
Jau ceturto gadu pēc kārtas Tukumā norisināsies neparastais un aizraujošais laikmetīgās dejas festivāls. | Skatīt vairāk
Naktsmītnes Tavām brīvdienām EnterGauja
Gaujas Nacionālajā parkā: no dabas ieskautiem kempingiem līdz brīvdienu mājām, no elegantām viesnīcām līdz karaliskām pilīm, muižām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com