Autors: Aivars Mackevičs
Avots: BalticTravelnews.com
Spānijas provinci Valensiju, kas atrodas Vidusjūras krastā un uz dienvidiem no Katalonijas, var droši uzskatīt par ēdiena paella dzimteni. Tā parasti restorānos tiek gatavota uz viena metra lielām metāla pannām. Arī pasaules čempionāti par labāko paellas pavāru no tiek Valensijas pilsētas tuvumā esošajā Sueca. Jau 9.gadsimtā mauri ieviesa rīsa audzēšanu Valensijas tuvumā un arī šodien šis reģions ir lielākais Spānijā, kas audzē rīsus. Vietējie strādnieki sajauca rīsus ar visu, kas bija pie rokas – vistu, trusi, gliemežus un pupas. Tas viss cepās uz eļļas un tika pasniegts kā ikdienas ēdiens. Vairāki ceļojumu ceļveži īstas paellas izbaudīšanai iesaka Valensijas restorānu La Pepica (www.lapepica.com).
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.