Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Stern.de
Turku virtuvei raksturīga garšu intensitāte - gan tējas, gan kafijas, gaļas un garšvielu ziņā.
Pasaulē ir trīs galvenie pistāciju audzēšanas reģioni - Irāna, ASV un Turcija. Pistāciju koki, kas Turcijā mēdz būt pat sešus metru augsti, dod ražu reizi divos gados.
Aprikozes, plūmes, rozīnes - garšvielu tirgū Stambulā žāvētie augļi tiek pārdoti lielos grozos. Tur kaudzēm vien redzami gan augļi, gan rieksti. Šāda veida tirgos pārdevēji ļoti labprāt dod pircējiem pirms iepirkšanās nogaršot savas gardās preces.
Kebabu gaļu Turcijā gatavo uz maziem iesmiem. Pats vārds kebabs nozīmē ceptu vai grilētu gaļu. Iecienīta ir arī bezrauga maize, līdzīga lavašam. Interesants ir vīnogu lapās gatavotais rīsu un maltās gaļas ēdiens - tas līdzīgs latviešu tīteņiem. Turku variācija par picu - pide - sastāv no rauga mīklas pamatnes, ko piepilda ar malto gaļu, sieru vai dārzeņu pildījumu.
Vislielākā dažādība turku virtuvē noteikti ir saldumos. Cukurs, sīrupi, žāvēti augļi, sulas - slavenos austrumu saldumus var pagatavot no neskaitāmām sastāvdaļām.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.