Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Web.de
Fish & chips jeb cepta zivs ar frī kartupeļiem ir reti neveselīgs un eļļains ēdiens, tomēr tik gards, ka nu jau simt piecdesmit gadu tas ir Lielbritānijas nacionālais ēdiens. Tieši pirms tik ilga laika fish & chips pirmo reizi tika pārdots. Eksperti gan vēl aizvien strīdas, vai ēdiens, kura porcijā ir aptuveni 1000 kaloriju, pirmoreiz tika pasniegts Londonā vai Moslijas mazpilsētā pie Mančesteras.
Vairāk nekā 11 500 veikaliņos visā valstī var iegādāties cepto zivi (lielākoties mencu) un frī kartupeļus, kas cepti lielā eļļas daudzumā un drīzāk ir mīksti, nevis kraukšķīgi. Klāt parasti liek etiķi un citronu. Londonā viena porcija fish & chips maksā aptuveni sešas mārciņas (ap septiņiem eiro).
Pat Lielbritānijas parlaments ir iemīļoto ēdienu oficiāli iecēlis valsts ēdienkartē. Kādā valsts apakšpalātas protokolā grupa parlamentāriešu ir izteikuši lepnumu par šo "kulināro institūciju". Mūžīgais strīds, vai zivs ar frī kartupeļiem radusies valsts ziemeļos vai dienvidos, apliecina vien visas tautas pieķeršanos nacionālajam ēdienam.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.