Franču restorānā Tokijā piedāvā "dubļu ēdienkarti"

Ja jūs bieži vajā ziņkāre par restorānā pasniegtā ēdiena sastāvdaļām, var nākties atzīt, ka reizēm tomēr labāk izbaudīt maltīti, neuzdodot liekus jautājumus.

Kāds visai dārgs franču restorāns Tokijā pasniedz vairākus smalkus ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa ir... dubļi.

Kā vēsta Japānas ziņu tīmekļa vietne Rocketnews42, īpašā melnzeme, kas iegūta Kanumā Točigi prefektūrā, vairākkārt tikusi testēta laboratorijās, lai pārliecinātos par unikālās sastāvdaļas atbilstību sanitārajām prasībām. Taču tā tomēr ir zeme – sastāvdaļa, kuras nokļūšanu ēdienā lielākajā daļā gadījumu pavāri cenšas nepieļaut.

Pretēji ierastajam rīkojas Tošio Tanabe, restorāna "Not Ne Quittes Pas" šefpavārs – pēc panākumiem augsta līmeņa pavārmākslas konkursā, debitējot ar dubļu mērci, viņš guvis iedvesmu veselas dubļu maltīšu ēdienkartes radīšanai.

Tanabes piedāvātie ēdieni sastāv no vietējā apkaimē iegūtajiem "jūras un sauszemes minerāliem".

Šķiroties no aptuveni 115 ASV dolāriem, restorāna apmeklētāji sākotnēji var nobaudīt ķīseļveida dubļu zupu ar melnajām trifelēm

Pirmais ēdiens? Jūs uzminējāt – vēl vairāk dubļu, šoreiz dārzeņu salātos kopā ar baklažāniem, tomātiem un rāceņiem.

Galvenā maltīte sastāv no ēdamgliemenēm, dubļu risoto, tvaicētas zivs filejas un diždadža saknes. Gastronomiskās izvirtības noslēdzas ar dubļu saldējumu un dubļu-piparmētru tēju, kas vizuāli gluži vienkārši atgādina dubļainu ūdeni.

Lai gan dubļi pavārmākslā netiek uzskatīta par pašu jaunāko tendenci, pilnas ēdienkartes radīšana, kā galveno izmantojot šo sastāvdaļu, uzskatāma par vēl neredzētu vēsmu.

Taču, šķiet, ka Tanabes veikums nebūt nav peļams – kāds reportieris, kurš uzdrošinājās nobaudīt "dubļainos ēdienus", atzinis: "Zemes piegarša bija tik minimāla, ka maltītes laikā biju jau aizmirsis par šo sastāvdaļu."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tabores muiža TAKA
Muiža celta 19. gadsimta 2. pusē (iespējams 1875. gadā). 1.pasaules kara laikā muiža stipri cietusi. | Skatīt vairāk
Vecsalienas (Červonkas) muižas pils TAKA
Vecsalienas (Červonkas) muižas pils celta 1870. gadā neogotikas stilā un izvietota 19.gs. veidota parka ieskāvumā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2025 - 28.05.2025 Turkish Cuisine week is here! Harper Woolf
From May 21–27, 2025, we invite you to dive into Türkiye’s taste — a celebration of rich culinary heritage, timeless traditions, and bold flavors. | Skatīt vairāk
Brīvdienu māja “Mazligzdiņa” TAKA
Brīvdienu māja “Mazligzdiņa” atrodas gleznainā vietā, starp Luknas un Boltaru ezeriem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com