Septiņi padomi mājas pavāriem maltīšu gatavošanai ar tvaiku

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols Electrolux dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

1.Maltīšu gatavošana ar tvaiku jeb tvaicēšana ir ekoloģiski draudzīgākais ēst gatavošanas veids, jo ļauj samazināt gan ūdens, gan elektroenerģijas patēriņu. Turklāt tvaicēt var vairākus produktu veidus vienlaikus, to garšām nesajaucoties, kas arī padara ēst gatavošanu ekonomiskāku, jo samazinās izmantoto trauku, ūdens un tīrīšanas līdzekļu apjoms.

2.Tvaicēšana ir saudzīgākais ēst gatavošanas veids attiecībā pret izmantotajiem pārtikas produktiem. Izmantojot nelielu šķidruma daudzumu, produkti ne vien saglabā savu izskatu, bet arī nezaudē ēdiena uzturvērtību, tai skaitā, vitamīnus.

3. Tvaiks rodas tad, ja ūdens uzkarst līdz 100 grādiem pēc Celsija. Pateicoties tvaika temperatūrai, kas ir augstāka nekā ūdens vārīšanas temperatūra, tvaicējot ir jāpatērē mazāk laika ēdiena gatavošanai.

4. Tvaicējot pārtikas produktus, jāievēro ūdens proporcijas. Ja ūdens būs par daudz, produkti var kļūt pārāk mīksti. Ja ūdens ir par maz, pārtikas produkti var arī nebūt pagatavojami tā, lai tos celtu galdā. Jāpārliecinās, vai ūdens daudzums būs pietiekams visam tvaicēšanas procesam. Turklāt jācenšas nepievienot ūdeni tad, kad tvaicēšanas process jau ir sākts, jo tas samazina temperatūru un palielina gatavošanas laiku un resursu patēriņu.

5. Tvaicējot jānodrošina iespēja tvaikam brīvi cirkulēt – nav ieteicams trauku pārpildīt ar pārtikas produktiem, neatstājot vietu tvaika apritei. Tas neļauj ēdienu pagatavot vienmērīgi.

6. Gatavojot vienā reizē dažādus pārtikas produktus, jāpārliecinās, ka tie ir vienāda vai līdzīga izmēra, lai arī gatavošanas laiks tiem būtu līdzīgs. Ja kāds no pārtikas produktiem ir pagatavojams ātrāk, to ieteicams dalīt lielākos gabalos, lai gatavošanas laiks izlīdzinās.

7. Neskatoties uz to, ka tvaicēšanā labāk saglabājas produktu pamatgaršas un tekstūras, ja ir vēlme piešķirt papildu garšas nianses iecerētajai maltītei, tad tvaicējot ūdenim iespējams pievienot dažādas garšvielas dārzeņiem vai vīnu zivij, kas palīdzēs produktu garšu padarīt vēl izteiksmīgāku.

Lai ļautu mājas apstākļos pagatavot restorāna kvalitātes maltīti, zīmols Electrolux ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi profesionālajās virtuvēs šefpavāru iecienīto virtuves tehniku ir pielāgojis mājas virtuvei. Tādā veidā ir radīta daudzfunkcionāla cepeškrāsns ar tvaika funkcijām Electrolux Combisteam un vakuuma atvilktne Electrolux Sous Vide kā divu virtuves ierīču komplekts, kurš ļauj gatavot uzturvielām bagātīgas maltītes zemās temperatūrās ar tvaiku sous-vide metodē. Papildus, lai iedvesmotu mājas pavārus jauniem garšas piedzīvojumiem, Electrolux ir izveidojis mobilo lietotni Electrolux CombiSteam, kas pieejama lejupielādei un lietošanai Google Play veikalā un iTunes veikalā.

Par Electrolux

Electrolux ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīcēs, radot tās sadarbībā ar nozares profesionāļiem un balstoties lietotāja vajadzībās. Electrolux fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, lai ierīces novērtētu gan lietotāji savās mājsaimniecībās, gan profesionāļi - darbavietās. Electrolux produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas, veļas mazgājamās mašīnas, putekļusūcēji, plītis, gaisa kondicionieri un mazās mājas ierīces. Katru gadu vairāk nekā 50 miljonu ierīču ar zīmolu Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire, Electrolux Grand Cuisine vārdiem iegādājas lietotāji vairāk nekā 150 valstīs. 2013. gadā Electrolux ieņēmumi bija 12,30 miljardi eiro un uzņēmumā strādāja 61 000 darbinieku. Plašāk: www.electrolux.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 "Skolas somas" piedāvājums Preiļu novadā  Preiļu novada TIC
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pludmales terase "Pampūkas" atklāj sezonu! Preiļu novada TIC
Pludmales kafejnīca "Pampūkas" gatavojas sezonas atklāšanai Mātes dienā! Tiek "vārīti" pirmie saldējumi, ar kuru garšām vari iepazīties "Pampūku" | Skatīt vairāk
 Vilkaču maratons 2025 Tukuma TIC
42 km, 2000+ augstuma metri, 13 apļi, 7 stundas. Krēsla. Āžu kalns, Tukums. | Skatīt vairāk
VeseLīgošana "Jaunķemeros" Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Šogad Līgosvētkos un Jāņos būs četras brīvdienas atpūtai. Atvēliet laiku sevi palutināšanai ar procedūrām un vingrošanas nodarbībām - | Skatīt vairāk
no 297 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Le Chef Buffet Pērle
,


Jaunpils pils
,


Via Vitalité
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com