Filipīnu ēstuvē klientus lutina ar «krokodilu saldējumu»

Kāds restorāns Filipīnu pilsētā Davao nācis klajā ar itin neparastu auksto gardumu – "krokodilu saldējumu".

Kā izrādās, savdabīgais deserts radies pēc tam, kad kāda krokodilu audzētava vietējās ēstuves "Sweet Spot" īpašniekiem ēdienu gatavošanai piedāvāja izmēģināt dažas rāpuļu olas. Neskatoties uz, iespējams, apetīti nerosinošo un pat biedējošo nosaukumu "Crocodile Ice Cream", jaunradītās delikateses sastāvdaļā gan nav krokodilu gaļas – tas tapis, ierasto vistu olu vietā kopā ar citām tradicionālām sastāvdaļām (pienu, krējumu, cukuru un aromātvielām) lietojot krokodilu olas.

"Tas, protams, ir itin parasts saldējums, un tā sastāvā nebūt nav krokodilu gaļa, bet gan tikai olas. Tiesa gan, tieši tādēļ tas ir patiešām gards," norāda ēstuves īpašnieki Dinjo un Bjanka Ramosi.

Kā apgalvo viņi, 80 procentus krokodila olas veido dzeltenums, turklāt tā ir uzturvielām krietni bagātāka nekā vistas ola, tādēļ uzskatāma par veselīgu alternatīvu saldējuma pagatavošanai.

Jāatzīst, ka neparastas receptūras saldējuma paveidi kulinārijā nebūt nav retums. Tā, piemēram, Japānā, kas, šķiet, nodēvējama par pašu dīvaināko garšu saldējumu dzimteni, iespējams baudīt no zirga gaļas, govs mēles, kā arī astoņkājiem pagatavotu saldējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ielūdz jaunais mūziķis Mariuss Grencis Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. maijā 19.00 Valmieras Kultūras centrā valmierietis, 2024. gada TV3 šova “Ir Talants” uzvarētājs Mariuss Grencis ielūdz uz savas dzimšanas dienas | Skatīt vairāk
no 8 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com