Autors: Laura Grīnvalde
Avots: Baltictravelnews.com
Viesnīcas Hotel Roma 7.stāva restorāns ikdienā ir slēgts, taču pošoties Valentīna diena, tas tiks atvērts, lai mīlētājiem piedāvātu izcili romantisku ēdienkarti. Galdiņi tikai ar iepriekšēju rezervāciju pa tālruni 67 491 500 vai rakstot e-pastu [email protected].
Restorānā, no kura paveras satriecošs skats uz pilsētu, var baudīt augstas kvalitātes ēdienu, tāpēc Travelnews.lv sazinājās ar restorānu, lai iepazītos un izmēģinātu romantiskākā ēdiena recepti. Ar savām receptēm dalās restorāna šefpavāre Iveta Pastore.
Reklāma

Krāsnī ceptu burkānu - apelsīnu maigā krēmzupa ar portvīnā izturēta bumbiera gabaliņiem
Pagatavošana:
Burkānus nomizo, pārliek sviestu, pārklāj ar foliju un liek karstā krāsnī cepties. Kamēr burkāni cepas, katliņā sviestā apcep sīpolus līdz tie kļuvuši zeltaini, mazliet ūdenī pasautē, pieliek kartupeļus, krāsnī ceptos burkānus un svaigi spiestu apelsīnu sulu. Vārot pieliek timiāna zariņu, cukuru. Kad zupa gatava noņem no plīts, pieliek jūras sāli, pierīvē apelsīna miziņu. Sablenderē.
Dienu iepriekš sagatavo bumbieri - nomizo, sagriež 4 daļās, liek katliņā kur uzvārīts portvīns ar garšvielām, brūno cukuru un citrona suliņu. Vāra 2 minūtes ņem nost no plīts un atstāj uz nakti marinēties.
Pasniegšana:
Pasniedz zupas šķīvjos, Pārliekot portvīnā izturētas bumbiera daiviņas. Labu apetīti!
Tumšās šokolādes kaisles muss ar reibstošiem pundurapelsīniem un ingvera- persiku lāsītēm
Pagatavošana:
Šokolādi liek katliņā un izkausē ūdens peldē, kamēr šokolāde kūst, saputo atsevišķi stingrās putās saldo krējumu ar cukuru, olu baltumus un olu dzeltenumus. Kad šokolāde ir atdzisusi iecilā putukrējumu un saputotas olas, pielej nedaudz viskiju. Salej smukās formiņās un uz pāris stundām ieliek saldētavā.
Pa to laiku, kamēr musa garša sāk izpausties - pundurapelsīnus sagriež ripiņās, liek uz uzsildītas pannas, pārkaisa muskavodo cukuru, pielej baltvīnu. Uz lēnas uguns sautē līdz iztvaiko baltvīns. Sablenderē persikus ar cukuru un rīvētu ingveru
Pasniegšana:
Servējot musu izņem no formiņas, dekorē ar pundurapelsīnu ripiņām un ingvera - persiku mērces lāsītēm. Lai labi garšo un mīļus, mīlestības reibstošus svētkus!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.