LIDO šefpavāre piedāvā desertu receptes Valentīna dienai

LIDO šefpavāre Ilga Joma piedāvā kārdinošu desertu receptes Valentīna dienai. Šie deserti radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu.

Šī būs lieliska iespēja uzburt karalisku desertu savām dievinātajām otrajām pusītēm. LIDO šefpavāres padomi palīdzēs pat tiem, kuri virtuves pasaulē ir iesācēji. Meitenes saviem brašajiem, mīlošajiem un romantiskajiem kungiem Valentīna dienas vakarā var sagādāt pārsteigumu, pasniedzot desertu, kas ļaus izbaudīt ogu svaigumu, siera maigumu un alus rūgtumu, savukārt puiši savas mīļotās var iepriecināt ar vēl nebijušu saldo ēdienu.

LIDO šefpavāre Ilga Joma novēl: ''Lai jums viegli un skaisti pagatavot un abiem labi garšo! Iepriecini savu mīļoto!'''

Dzirkstošais dievietes deserts

Lai pagatavotu šo desertu sev un mīļotajam cilvēkam, nepieciešamas 2 glāzes jeb 250g sārtā šampanieša, 1 ēdamkarote jeb 5g želatīna, 250g svaigu zemeņu, 100g Mascarpone siera, 100g saldā krējuma, 1 tējkarote vaniļas cukura.

Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Kad želatīns uzbriedis (pēc apmēram 15 minūtēm), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu ielej bļodā, pagaida līdz tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu, smalkā strūklā un lēnām lej klāt izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos, liek ledusskapī sastingt. Sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai). Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5 - 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Saputo saldo krējumu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un Mascarpone sieru. Visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.

Svaigais ogu deserts ar alus mērci

Svaigā siera krēma pagatavošanai nepieciešami 80g saldā krējuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 60g Philadelphia krēmsiera, 250g svaigu ogu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.

Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50g Lielvārdes kviešu alus vai LIDO alus un 2 ēdamkarotes cukura. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2025 - 29.05.2025 Eiropas Karību šarms Itālijas dienvidos Latvia Tours
Kalabrija ir vieta, kur kalni satiekas ar jūrām, laiks rit lēnāk, un katrs saulriets šķiet kā glezna, ko daba radījusi tikai Tev... | Skatīt vairāk
no 472 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2025 - 31.05.2025 Itāļu šarms un viss iekļauts! Latvia Tours - Berga bazārs
Vairākas valstis vienā ceļojumā – katru dienu pamosties jaunā pilsētā! Ideāli visiem vecumiem – no mini kluba bērniem līdz spa un ekskursijām | Skatīt vairāk
no 550.00 EUR
Līgo Višķos 2025 TAKA
Vasaras gaidītākais notikums Višķu estrādē – festivāls Līgo Višķos 2025, kuru vairāk nekā 10 gadus Augšdaugavas novada pašvaldība rīko Luknas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com