Viedoklis: Kādus ēdienus restorānos visbiežāk izvēlas vietējie un ārzemju viesi?

Mēdz teikt, ka garda maltīte pieskaitāma pie lielākajām baudām uz zemes. Ceļotāji nereti izvēlas galamērķus vadoties pēc gastronomiskajām vēlmēm. Itālija izsenis slavena ar pastām un picām, Ukrainas pērle ir gardi sālīts salo jeb speķis, savukārt jautājumu, kas ir iecienītākie ēdieni Latvijas restorānos, uzdevām restorānu vadītājiem.

Vadītāja Antra Mētra, restorāns "La Piazza"

Tā kā mīlestību pret itāļu virtuvi un mūsu viesiem mēs ar prieku tiecamies izpaust katrā pagatavotā ēdienā, lutinām ikviena sava viesa garšas kārpiņas. Ja runājam par latviešu publiku mūsu restorānā, tie visbiežāk uzdod jautājumu par to, vai produkti mūsu ēdienos nav sasaldēti pirms gatavošanas, vai tajos ir pirmatnējais svaigums un vitamīni. Savukārt ārzemju viesi visbiežāk jautā, no kurienes nāk produkti, ko piedāvājam savā ēdienkartē gatavotajos ēdienos – vai zivis ir mūsu un tomāti ir Latvijā audzēti. Kopējais pieprasījums ēdienu izvēlē ir ļoti līdzīgs – top pasūtījumi ir risoto, pasta, teļa karē un mīdijas. Ziemas laikā vairāt tiek pasūtīti ēdieni ar gaļu tā sastāvā, piemēram, jērs, karpačo, pasta ar gaļu. Savukārt pavasara un vasaras sezonā ēdienu izvēlē mūsu viesi kļūst gaisīgāki un izvēlas vieglāku maltīti, salātus, zupas, vieglas uzkodas un arī zivi.

Vadītāja Liene Stepanova, restorāns "International"

Jau pats restorāna nosaukums "International SV" ir kā atbilde, ka te sastopama dažādība gan ēdienu izvēles ziņā, gan viesu ziņā. Gardēži ir un paliek gardēži – tos neiedala ārzemju vai latviešu viesos, jo mūsu restorāna viesi cenšas izvēlēties īpašu maltīti, lai remdētu izsalkumu un vienkārši baudītu ēdienu garšu. Tas, ar ko izceļamies citu restorānu vidū, ir mūsu īpašais piedāvājums - degustāciju ēdienkarte no šefpavāra. Tajā ietilpst 5 līdz 7 ēdieni, kas ieved mūsu viesus garšas baudas ceļojumā. Nobaudot šo ēdienkarti, viesiem noteikti rodas skaidrs priekšstats par garšas niansēm, ko savā restorānā piedāvājam. Kā populārākās pozīcijas restorāna "International SV" viesu izvēlē varu minēt cara zivju zupu, buļļa vaigu. Īpaši iemīļots ir Kamčatkas krabju spīļu gaļas tempuras rols. Tāpat viesi neliedz sev nobaudīt arī ko iepriekš negaršotu un pasūta mūsu jaunumu – Burgundijas vīngliemežus. Pats iecienītākais ēdiens mūsu restorānā jau ilgāku laiku nemainīgi gan latviešu, gan ārzemju publikai ir zandarta fileja, siera kūka un ananāsu ravioli. Sievietes šajā vērtējumā šad tad ar izvēli mēdz atšķirties un iemīļojušas tīģergarneļu salātus, kā arī kastaņu krēmzupu. Visiem viesiem gan rūp, lai produkti ir svaigi un, ja vēl tie ir vietējie, maltīte ir ceļā uz izdošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2025 - 26.05.2025 Auto orientēšanās sacensības ”Prieka tūre" Balvu TIC
31.maijā Ziemeļlatgalē - Balvu novadā norisināsies tradicionālās auto orientēšanās sacensības dāmām ”Prieka tūre”. | Skatīt vairāk
Latvija
Pludmales terase "Pampūkas" atklāj sezonu! Preiļu novada TIC
Pludmales kafejnīca "Pampūkas" gatavojas sezonas atklāšanai Mātes dienā! Tiek "vārīti" pirmie saldējumi, ar kuru garšām vari iepazīties "Pampūku" | Skatīt vairāk
Preiļu muižas komplekss un parks pavasarī Preiļu novada TIC
Izbaudi siltās dienas pastaigājoties Preiļu muižas kompleksa un parka plašajā teritorijā. Viss zied un zaļo! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšana Ērmaņu muižā Alūksnes TIC
Sestdien 31. maijā 18.30 Ērmaņu muižā, kur saimnieko muižnieks Uģis Prauliņš, aicināti uz 2025. gada sezonas atklāšanas pasākumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com