Meksikā gastronomija izvirzīta par galveno tūrisma veicināšanā

Nacionālā produktivitātes kompānija tieši gastronomiju ir izvirzījusi par vienu no astoņiem stratēģiskajiem sektoriem tūrisma attīstības veicināšanai Meksikā. Kā savā uzrunā kulinārijas industrijas līderiem uzsvēra Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto, „kulinārijai ir milzīgs potenciāls”. Tāpat tika uzsvērta nacionālās virtuves nozīmība pozitīvas sociālās vides veidošanā gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. 

Gastronomija kā saimnieciskā darbība Meksikā veido vairāk nekā 5,5 miljonus darbavietu. Jāatzīmē, ka UNESCO meksikāņu virtuvi iekļāvuši nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Tieši gastronomijas industrija ir galvenais ienākuma avots daudzām meksikāņu mājsaimniecībām un piesaista daudz tūristu. Turklāt, gastronomijas nozare Meksikā ir ļoti plaša un daudzveidīga – no maziem lauksaimnieku ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem līdz pat tirgiem, pārtikas veikaliem un restorāniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Silts ēdiens, auksts dzēriens un skats! Burzma
Garšu un notikumu telpa Burzma-ēdienu halle Rīgā ar terasi. Brokastis, pusdienu piedāvājums, kafija, dzērieni, vakariņas baudīšanai restorānā vai . | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2025 - 22.06.2025 APSKATES CEĻOJUMI Itaka Latvia
Dubaija • Abū Dabī • Al Aina • Nizva • Džabrina • Al Hamra • Maskata • Dubaija | Skatīt vairāk
no 1489 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com