Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Internationalchefsday.worldchefs.org/
Kopš 2004. gada 20 oktobrī tiek svinēta starptautiskā pavāru dienu, kuru ieviesa šefpavārs Bils Galahers ar visai cēlu mērķi: atzīmēt profesijas nozīmīgumu un atgādinot par pienākumu savas zināšanas un kulinārijas prasmes nodot tālāk nākamajai paaudzei.
Pēdējos gados šajā dienā tiek sarūpēti īpaši svētki bērniem – jautras darbnīcas ar mērķi iepazīstināt ar veselīgas ēšanas nozīmi dzīvē.
Reklāma

Šobrīd valdošās neziņas laikā ir ļoti svarīgi saglabāt sevi veselus un mazināt stresu, stiprinot imūnsistēmu. Tādēļ tieši īpaša “stresu pārvaroša” ēdiena lietošana uzturā var palīdzēt šajos laikos.
Šīs starptautiskās pavāru dienas kampaņas tēma ir “Veselīga pārtika nākotnei”.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.