20. oktobris vēsturē: svin starptautisko pavāru dienu

Kopš 2004. gada 20 oktobrī tiek svinēta starptautiskā pavāru dienu, kuru ieviesa šefpavārs Bils Galahers ar visai cēlu mērķi: atzīmēt profesijas nozīmīgumu un atgādinot par pienākumu savas zināšanas un kulinārijas prasmes nodot tālāk nākamajai paaudzei. 

Pēdējos gados šajā dienā tiek sarūpēti īpaši svētki bērniem – jautras darbnīcas ar mērķi iepazīstināt ar veselīgas ēšanas nozīmi dzīvē.

Šobrīd valdošās neziņas laikā ir ļoti svarīgi saglabāt sevi veselus un mazināt stresu, stiprinot imūnsistēmu. Tādēļ tieši īpaša “stresu pārvaroša” ēdiena lietošana uzturā var palīdzēt šajos laikos.

Šīs starptautiskās pavāru dienas kampaņas tēma ir “Veselīga pārtika nākotnei”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2025 - 30.06.2025 Rīgas centrā atvērusies moderna klīnika Republikas laukuma klīnika
Moderna klīnika vietējiem iedzīvotājiem un ārvalstu ceļotājiem, kas nodrošina speciālistu konsultācijas apvienojumā ar USG un laboratoriskiem | Skatīt vairāk
Fermentēšanas festivāla galvenā diena! Viesistaba
Ances dabas mājā 2025.gada 25.jūlijā notiks Latvijas fermentēšanas festivāls. Fermentēšana - mūsu veselības un dzīves kvalitātes atslēga. | Skatīt vairāk
79 EUR
Izbaudi Kanāriju salu burvību! Latvia Tours - Berga bazārs
Tavs siltuma un brīvības ceļojums sākas Kanāriju salās – atliek tikai izvēlēties starp Tenerifi un Grankanāriju! | Skatīt vairāk
no 805.00 EUR
JAUNUMS - Toskāna,cena no 579 eur! Itaka Latvia
Toskāna valdzina ar viļņojošām kalnu ainavām, saulainām vīna dārzu terasēm un šarmantiem viduslaiku ciematiem. | Skatīt vairāk
no 579 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com