Kā sarīkot kopīgu tako vakaru vai svētdienas brokastis visām gaumēm?

Latvijas iedzīvotājiem vēl būtiskāk kļūst iespējami ātrāk iepirkties un īsākā laikā pagatavot ēdienu, liecina jaunākās tendences, ko Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa saista ar daļas sabiedrības dzīves ritma intensitātes palielināšanos, gan arī kā citu sev svarīgu aktivitāšu izvirzīšanu kā prioritātes. Līdz ar to arī Tex Mex virtuve kļūst aizvien ierastāka ne tikai ikdienā, bet lai arī īpašos brīžos pie viena galda pulcētu tuviniekus, draugus – kopīgi ātri pagatavotu visām gaumēm atbilstošu ēdienu.

“Gatavojot Tex Mex virtuvei raksturīgo tako, nav jārūpējas par citu cilvēku ēšanas gaumi un niansēm, jo katrs tajā saliek sastāvdaļas pēc savām vēlmēm – asu tako ar daudz gaļas un siera vai veģetāru tako ar pupiņām, kaudzi dārzeņu un gvakamoli. Tex Mex galda sagatavošana ir ļoti viegla un prasa tikai pusstundu. Ar atbilstošiem produktiem ir vienkārši un ātri radīt īstu tako vakaru draugu svētkiem vai ikdienas vakariņām, lai padarītu tās interesantākas vai jautrākas,” stāsta Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Sagatavoties omulīgam vakaram ar filmu skatīšanos vai spēlēm, svētdienas vēlajām brokastīm, ir vienkārši – pirms ciemiņu ierašanās tikai jāsagādā produkti un visu var ātri pagatavot pat pēc darba dienas! “Jebkurš var veidot savus tako, kombinējot dažādas gardas piedevas, kas īpaši svarīgi ir šajā laikā, kad daudzi izvēlas ēst tikai noteikta veida produktus. Līdz ar to saimniecei nav jāsatraucas, ko katram pasniegt, jo tako sniedz gatavošanas un sastāvdaļu brīvību,” tako priekšrocības uzsver Inga Auziņa.

Idejas Tex Mex tako maltītes produktu izvēlei
Mazās tortiljas
Tako groziņi
Salsa
Cepta maltā liellopu gaļa
Strēmelītēs sagrieztas salātlapas
Konservētas melnās pupiņas
Konservēta kukurūza
Asā paprika (svaiga vai marinēta)
Gvakamole (sasmalcināts avokado + tomāta kubiņi + koriandrs + laima sula + sāls un pipari)
Marinēti redīsi (vai citi marinēti dārzeņi, piemēram, gurķīši, sīpoli)
Rīvēts siers
Grieķu jogurts
Dip mērce ar siera garšu
Čili mērce
Laims
Koriandrs
Tako gatavošanas ABC

Var sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriež dārzeņus, saliek visus pārējos produktus bļodiņās. Ja vēlas siltas tortiljas, apcep tās sausā pannā.

Ciemiņus var pārsteigt ar tako, kam piedevu piedāvājumā ir arī marinēti redīsi! Tā nav obligāta sastāvdaļa, bet maigā rozā krāsa un izteikts garšas akcents sniedz tako ēdieniem unikālu piesitienu. Tādā pašā veidā varat nedaudz pamarinēt arī sarkanos sīpolus vai sarkanos kāpostus. Dienu iepriekš smalki sagrieztiem redīsiem pievieno šādu marinādi: 1 glāze silta ūdens + 1/2 glāzes ābolu etiķa + 1 ēdamā karote cukura + 1 ēdamā karote sāls + daži piparu graudiņi. Visu ievieto ledusskapī, lai nākamajā dienā būtu dekoratīvi un izteiktas garšas redīsi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2025 - 28.06.2025 Roka dziesmu svētki Džūkstē Tukuma TIC
Koncertā piedalīsies tautā pazīstami un iemīļoti rokmūziķi un Tukuma novada ansambļi. Kuri tie būs? Sekojiet līdz... | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo Latvijas pilis un muižas Preiļu novada TIC
Apceļo Latvijas pilis un muižas 2025! Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2025 - 02.07.2025 Mūzikas festivāls "Vasaras asorti" Balvu TIC
5.jūlijā aicinām uz tradicionālo mūzikas festivālu "VASARAS ASORTI” - vienu no spilgtākajiem notikumiem šajā vasarā Balvos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2025 - 12.06.2025 Imants Lancmanis. GLEZNAS. Bauskas TIC
Rundāles pils muzeja direktora un gleznotāja Imanta Lancmaņa līdz šim vērienīgākā personālizstāde “Imants Lancmanis. GLEZNAS”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com