8 ieteikumi, kas palīdzēs bez satraukuma sagaidīt Ziemassvētkus

Ziemassvētkos parasti vienkopus sanāk visa ģimene, un tieši pirms pašiem svētkiem šķiet, ka vēl tik daudz jāpadara, ka laika vairs nav nemaz, - jāsteidz sakopt māja, jāizgrezno eglīte, jāsagatavo dāvanas un, protams, jāgatavo mielasts. Sagatavojām 8 ieteikumus ar darbiem, kurus varat paveikt laicīgi, lai par tiem nebūtu jādomā pēdējā brīdī.

1. Ir pēdējais brīdis saplānot svētku ēdienkarti! Vispirms izdomājiet, cik daudz naudas atvēlēsiet svētku galdam, tad pāršķirstiet recepšu grāmatas, savus pierakstus vai pameklējiet kādā no neskaitāmiem recepšu portāliem internetā.

2. No skapjaugšas noceliet eglītes rotājumu kastes un pārbaudiet, vai ar tiem viss kārtībā. Veikalu plaukti jau ir pilni ar krāsainiem rotājumiem, taču tikpat labi varat arī paši tumšajos vakaros darināt savus eglītes un telpas rotājumus no salmiem, papīra, čiekuriem, putnu spalvām un citiem materiāliem.

3. Ja mājās ir pietiekami daudz vietas, varat jau tagad iepirkt nepieciešamos dzērienus, - gan izdevumi sadalīsies vienmērīgāk, lai pirms svētkiem nebūtu jāiztērē pārāk liela summa, gan arī svētku priekšvakarā vienas klapatas mazāk.

4. Ja svētku galdā liksiet īpašu cepeti vai, piemēram, tītaru, varat jau tagad vienoties ar kādu gaļas audzētāju vai uzticamu tirgotāju tirgū un pasūtīt nepieciešamo. Atcerieties, ar 3,5 kilogramus smagu cepeša gabalu pietiks aptuveni 10 ēdājiem.

5. Varat pats pagatavot garšīgas dāvanas draugiem un radiem – kādu interesantu ievārījumu, pašceptus cepumus, marinējumu vai augļu un ogu uzlējumu. Padomājiet par interesantu noformējumu šādai garšīgai dāvanai – skaistas formas burciņu, pašgatavotu etiķeti vai tamlīdzīgi.

6. Apmēram nedēļu pirms svētkiem sagatavojiet iepirkumu sarakstu (neaizmirstiet par salvetēm un svecēm) un nopērciet tos produktus, kas nebojājas.

7. Pārbaudiet, vai jums ir pietiekami daudz nepieciešamo trauku, vai virtuves naži ir asi un mājās ir visas ēdiena gatavošanai nepieciešamās garšvielas.

8. Izcepiet cepumus un piparkūkas! – to garša tikai iegūs, ja labi noslēgtās kārbās tām ļausiet nostāvēties vismaz nedēļu. Arī pīrāgu gaļu var droši sagriezt dažas dienas iepriekš un traukā ar vāku uzglabāt ledusskapī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grobiņas pilsētas svētki Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Laiks savīt stiprākos mezglus un svinēt Grobiņu! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Opel Grandland Europcar
Elegants un dinamisks, ietilpīgs un daudzpusīgs, ar pilnībā elektrificētu spēka piedziņu – tāds ir jaunais Opel Grandland. | Skatīt vairāk
Vīzu noformēšana AL SVETS
Vīzu pakalpojumi uz dažādām pasaules valstīm! EGIPTE; TAIZEME; ĶĪNA; AAE; AZERBAIJĀNA; ARMĒNIJA; TURCIJA; UKRAINA Un uz citām valstīm! Zvaniet uz | Skatīt vairāk
Ielūdz jaunais mūziķis Mariuss Grencis Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. maijā 19.00 Valmieras Kultūras centrā valmierietis, 2024. gada TV3 šova “Ir Talants” uzvarētājs Mariuss Grencis ielūdz uz savas dzimšanas dienas | Skatīt vairāk
no 8 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com