Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Bild.de
Gavēnis turpinās, tāpēc šodien atkal
piedāvājam vienu ēdienu jūsu gavēņa ēdienkartes dažādībai. Pateicoties
izmantotajiem dārzeņiem, tajā ir B grupas vitamīni, folskābe, dzelzs un kālijs,
- mikroelementi, kas ļoti nepieciešami mūsu organismam. Ja arī neesat biešu
cienītājs, tomēr pamēģiniet šo zupu! – ar ķimenēm aizdarītais krējums piešķir
tai īpašu garšas bagātību.
Reklāma

Produkti:
1 sīpols, 1 ābols, 400 g sarkanās
bietes, 25 g sviesta, 1 l dārzeņu buljona, sāls un pipars pēc garšas, sviests
apcepšanai. Skābais krējums, 1 tējkarote sasmalcinātu ķimeņu, 20 g baltvīna
Gatavošana:
Sīpolu nomizo un sagriež palielos
gabalos. Ābolu nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā izkausē nedaudz sviesta,
tajā apcep sīpolus un ābolu.
Nomizo bieti un sagriež gabaliņos,
pievieno sīpoliem un āboliem, nedaudz pasautē. Tad pārlej ar dārzeņu buljonu,
uzvāra un uz nelielas liesmas zem vāka sutina apmēram 40 minūtes, kamēr biete
mīksta.
Zupu sablenderē un pēc garšas
pievieno sāli, piparus un nedaudz baltvīna.
Ķimenes ļoti smalki sasmalcina
(sakapā ar nazi vai samaļ garšvielu dzirnaviņās), samaisa ar krējumu un pēc
garšas pievieno sāli un piparus.
Zupu salej šķīvjos un katrā ieliek
pa ēdamkarotei ķimeņu krējuma.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.