kartupeļi.

Apskatām 41 - 80 no 363 vārdam 'kartupeļi'

Latvieši darba dienās dod priekšroku tradicionāliem ēdieniem, bet brīvdienās – burgeriem un picām

Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma “Wolt” apkopotie dati, latvieši darba dienās lielākoties iecienījuši uz mājām vai biroju pasūtīt tradicionālu ēdienu...

Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas? «Lidl» piedāvā piecas receptes

Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas...

Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...

Recepte: Kristīne Virsnīte cep fritatu

Garšīgam ēdienam nav jābūt sarežģītam, reizēm pilnīgai laimei pietiek ar ceptiem kartupeļiem – par to pārliecinājusies ceļotāja, satura veidotāja un ētera personība...

Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā

Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā...

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

Idejas ziemas brīvdienām Augšdaugavas novadā

Arī ziemā daba ir apbrīnojami skaista, un pastaigas svaigā gaisā pa apsnigušām takām, mežiem un parkiem var kļūt par lielisku brīvdienu piedzīvojumu...

C vitamīna vēsture un nozīme veselības uzturēšanā

Šodien C vitamīns ir pašsaprotama ikdienas sastāvdaļa – uzņemot to ar uzturu vai vīrusu sezonās uztura bagātinātāju veidā...

Iedvesma svētku galdam: trīs gardas, tradicionālas zviedru receptes

Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds – Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku galds”...

Recepte: basketbolists Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem

Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē...

Halovīns jeb kā senie ķeltu svētki pārtapa mūsdienu tradīcijās

Amerikāņu tradīcija Visu svēto dienas priekšvakarā grebt ķirbjus, pārģērbties par spokiem, raganām, miroņiem vai citiem mošķiem un staigāt pa mājām...

Travelnews.lv redaktore: Novērojumi, kas palīdzēs ietaupīt, dodoties uz Gruziju

Savu atvaļinājumu, kuru vienmēr izvēlos paņemt rudenī, kad pāri lielie karstuma viļņi, cenas nedaudz samazinājušās un pazuduši ceļotāju pūļi, šoreiz nolēmu pavadīt Gruzijā...

Madara Meiere iesaka: 4 padomi veselībai un labsajūtai rudenī

Izmaiņas gaisa temperatūrā, dienasgaismas ilgums, socializēšanās biežums, atgriešanās skolā vai stingrākā darba ritmā – rudens sezonā cilvēks gan fiziski, gan emocionāli...

Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti

Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...

Noskaidroti Baltijas valstu labākie pārtikas produkti

2023. gada septembra sākumā Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2023” pirmo reizi Baltijā norisinājās prestižs pārtikas kvalitātes konkurss...

Kartupeļu festivāls Āgenskalna tirgū 17. septembrī

2023.gada 17. septembrī plkst. 9.00-17.00 Āgenskalna tirgū atgriežas rudens ražas svēkiem veltītais Kartupeļu festivāls...

BLEĶA BĻODA Karostas cietumā

2023. gada 9. un 10. septembrī gardēži aicināti izbaudīt "Rudens garšu Dienvidkurzemē"! Būs iespēja nogaršot vietējos ēdienus un dzērienus...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

Eksperte: Tūristi apdraud kartupeļus Latvijā

Latvijā netrūkst ceļotāju uz tālākām zemēm, bet jāņem vērā, ka no šādiem ceļojumiem mājās nedrīkst vest augus,  jo tā var Latvijā ievazās jaunus augu kaitēkļus un slimības...

Prom no civilizācijas: vai mūsdienās var izdzīvot savvaļā?

Arvien vairāk cilvēku Eiropā un citur pasaulē uz laiku vai pavisam atvadās no modernās dzīves ērtībām un izvēlas dzīvot tuvāk dabai...

Kas piesaista latviešus Bulgārijā?

Nav jālido tālu, lai kvalitatīvi atpūstos un baudītu saulainu laiku par pieņemamu cenu. Tikai nedaudz vairāk kā divu stundu lidojums ļauj nokļūs saulainajā Bulgārijā...

35% uzskata, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% - ar ķiploku grauzdiņiem

35% aptaujāto norāda, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% uzskata, ka to labāk baudīt ar ķiploku grauzdiņiem, 71% dod priekšroku alus baudīšanai ar grilētu gaļu...

Aicinām vasaras saulgriežus sagaidīt Valmieras novadā

Neparasts laiks, kas savā gaišumā apņem visu un dalās burvīgumā. Gaiss virmo neparastumā tā, ka ne acu aizvērt. Lai skaists vasaras saulgriežu sagaidīšanas laiks un Jāņu dienas svinības...

138 cilvēki dodas laivu braucienā pa Krāslavas novada ezeriem

17. jūnijā Sauleskalnā, Krāslavas novadā, sapulcējās 138 cilvēki, lai piedalītos laivu braucienā ar nosaukumu “Izbaudi atpūtu un sajūti Krāslavas novada dabu!”...

Dodies Baltijas jūras garšu ceļojumā: iepazīsti Klaipēdas un Ķīles bagātīgo kulināro mantojumu

Kas gan būtu ceļojums bez vietējās virtuves iepazīšanas? Sātīgu un sildošu ēdienu cienītājiem piemērots galamērķis būs Lietuvas ostas pilsēta Klaipēda vai...

Bulgārija - skaistums, kas salīdzināms ar Francijas Rivjēru, taču finansiāli daudz draudzīgāk

Gandrīz 400 km garā piekrastes līnija starp Rumānijas ziemeļiem un Turcijas dienvidiem tiek dēvēta par Bulgārijas Rivjēru, kas raisa arvien pieaugošu Eiropas ceļotāju interesi...

Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...

Visiem viena, tomēr katram atšķirīga: personalizēta kafija

Cik cilvēku, tik dažādu gaumju. Tā vietā, lai diskutētu par gaumi, kafijas industrija paplašina iespēju klāstu un piedāvā klientiem izvēlēties tieši tādu kafiju...

Iesnas, niezoša rīkle, klepus – atkal saaukstēšanās vai alerģija?

Iestājoties pavasarim, kļūst aktuāli jautājumi par putekšņu alerģijām. Kas jāņem vērā, sagaidot pavasari, kā atšķirt alerģijas simptomus no saaukstēšanās un...

Tenerife no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Spānijas sala Tenerife pēdējos gados latviešiem kļūst par arvien populārāku galamērķi, lai aizbēgtu no ziemas un pārlieku lēnu nākošā pavasara...

Pulcējot teju 6000 gardēžus, Siguldā aizvadīta gardēžu festivālu «Ziemas garšu svinēšana»

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot...

Dabai draudzīgu ēšanas paradumu ieviešana soli pa solim: iesaka eksperts

Par to, ka dārzeņi, graudi, pupas, rieksti un citi augu valsts produkti uzlabo pašsajūtu un dod ļoti daudz enerģijas, šķiet, ir dzirdējuši visi...

Gardēžu festivāla «Ziemas garšu svinēšana» restorānu un šefpavāru piedāvājums

Tuvojoties šī mēneša gardēžu visgaidītākajam notikumam – gastronomiskajam festivālam “Ziemas garšu svinēšana” –, aicinām jau tagad...

Cepelīni, cepti kartupeļi un kebabi: ko visbiežāk pasūtījuši latvieši 2022. gadā

Par pārsteigumu, visbiežāk iedzīvotāji izvēlējušies cepelīnu piegādi, kam seko cepti kartupeļu salmiņi un ātrās uzkodas - kebabi, burgeri un picas...

Šogad norvēģi zem Ziemassvētku eglītes ir likuši bezvadu austiņas, skaļruņus un viedtālruņus

Norvēģi šajos Ziemassvētkos zem eglītes dāvanās ir likuši galvenokārt bezvadu austiņas, skaļruņus un viedtālruņus. Norvēģijas statistikas iestāde...

Viļņas restorāniem piešķirtas īstas zvaigznes debesīs - alternatīva «Michelin» zvaigznēm

Kvalificēti kulinārijas talanti, daudzkultūru gastronomiskais mantojums, kā arī drosmīgs tradicionālo un moderno garšu sajaukums vilina vietējos un ārvalstu apmeklētājus uz daudziem...

Marta Mackeviča: Londonas ekspress versija – labs plāns rudens nedēļas nogalei

Ja rudens nedēļas nogalē ir vēlme doties nedaudz tālāk par Siguldu vai, ja krāsaino lapu vietā gribas apskatīt, kā norit dzīve Londonā karaļa Čārlza III laikā...

Marta Mackeviča: Tenerifes viesnīca «Landmar Costa los Gigantes» – lieliska vieta mazajiem ceļotājiem

Travelnews.lv redakcija šoruden vienojas Tenerifē, Spānijā, viesojoties dažādās viesnīcās un daloties savos novērojumos par katru...

Rudens nogurums tuvojas! 4 lietotnes emocionālās veselības uzlabošanai

Dienām paliekot arvien īsākām un termometra stabiņam tuvojoties nulles atzīmei, daudzi no mums sāk izjust nogurumu, garastāvokļa pasliktināšanos un...

Gan skaisti, gan garšīgi: TOP 6 muižas un pilis, kur var paēst gardas pusdienas

Rudens sezonā, kad vēl gribas apbrīnot Latvijas arhitektonisko skaistumu, bet vienlaikus jau absolūti nepieciešams sasildīties pie tējas tases un...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com