161.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Riga Islande Hotel» valdes priekšsēdētāja Renāra Circeņa
(28/03/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
«Riga Islande Hotel» valdes priekšsēdētājs Renārs Circenis Ķīpsalā, Daugavas krastā esošo viesnīcu...
162.
Nosauks «Latvijas labāko restorānu TOP 30»
(25/03/2019 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Ceremonijas laikā tiks paziņots gan labākais Latvijas restorāns, gan arī uzvarētāji vairākās...
163.
Tūristu skaits Rīgā sasniedz rekordu
(06/03/2019 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūristu pieaugums Rīgā ir apliecinājums tam, ka izvēlētā tūristu piesaistes stratēģija un mērķa valstis...
164.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Valtera restorāna» īpašnieka un šefpavāra Valtera Zirdziņa
(21/02/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Nedaudz lauku mājai līdzīgajam "Valtera restorānam", kas atrodas Vecrīgā, aprīlī apritēs...
165.
Tūrisma nozare nosaka «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2018» laureātus
(04/02/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Balva «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ» tiek pasniegta jau 16. reizi un kopš 2003. gada tā ir...
166.
Zināmi balvas «GADA CILVĒKS TŪRISMĀ 2018» nominanti
(31/01/2019 06:23)
[lv]
Skatīt vairāk
Kopš 2003. gada balva «Gada cilvēks tūrismā» tiks pasniegta jau 16. reizi un tā ir ieguvusi...
167.
Viedokļi: Kāds Latvijas tūrismā ir bijis 2018. gads? (papildināts - 10 viedokļi)
(17/01/2019 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties gada izskaņai, allaž gribas pārdomāt aizvadītos notikumus, izvērtēt padarītos darbus un...
168.
Aivars Mackevičs: Kas labs tūrismā ir bijis 2018. gadā un kas gaidāms 2019. gadā? (papildināts)
(10/01/2019 06:12)
[lv]
Skatīt vairāk
169.
Interesanti noslēpumi par restorānu un kafejnīcu dzīvi
(18/10/2018 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Katram restorānam un kafejnīcai ir savas ieražas un metodes, kā pagatavot maltīti un apkalpot savus...
170.
FM un viesmīlības nozares uzņēmumi paraksta vienošanos par sadarbību
(27/09/2018 05:34)
[lv]
Skatīt vairāk
21. septembrī, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola kopā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidentu...
171.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas restorāna «Prospekts 55» šefpavāra Reiņa Čerņajeva
(05/07/2018 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Reinis Čerņajevs savos 26 gados ieguvis pavāra pieredzi gan Latvijā, gan Spānijā gan Norvēģijā...
172.
LVRA piedalījās 18. Alānijas tūrisma un mākslas festivālā
(30/06/2018 16:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents J.Pinnis,
kopā ar A,Varņecki un I.Tomsoni piedalījās 18. Alānijas tūrisma un...
173.
Viedokļi: Kādu iespaidu «Vairāk Saules» skandāls atstāj uz tūrisma nozari?
(20/06/2018 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Kā jau izskanējis neskaitāmos medijos, pagājušajā otrdienā tika apturēta
restorānu ķēdes “Vairāk Saules” darbība...
174.
«Vairāk Saules» pārstāvis: Tiek grauta mūsu reputācija
(14/06/2018 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Valsts policija par iejaukšanos kases
aparātu darbībā restorānu tīklā «Vairāk saules» aizturējusi četras
personas...
175.
Gemoss ar vērienīgu festivālu «Meet&Greet» svinēs 25 gadu dzimšanas dienu
(01/06/2018 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
6. jūnijā Latvijas vadošais restorānu aprīkojuma tirgotājs, riekstu un žāvēto augļu importētājs SIA „Gemoss” ar...
176.
Atklās begemotu kolekcijas izstādi
(31/05/2018 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijas vadošais restorānu aprīkojuma tirgotājs, riekstu un žāvēto augļu importētājs SIA “Gemoss”, gatavojoties...
177.
«Gemoss» ar vērienīgu festivālu «Meet&Greet» svinēs 25 gadu dzimšanas dienu
(11/05/2018 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
6. jūnijā Latvijas vadošais restorānu aprīkojuma tirgotājs, riekstu un
žāvēto augļu importētājs SIA „Gemoss” ar vērienīgu festivālu...
178.
Let’s Talk Taste – pirmais divu dienu viesmīlības nozares notikums Latvijā
(20/04/2018 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Let’s Talk Taste ir bāru, restorānu un kafejnīcu nozares lielnotikums, kas apņēmies pulcināt kopā labākos jomas...
179.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Avalon Hotel & Conferences» vadītāja Dmitrija Smetaņina
(19/04/2018 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
«Avalon Hotel & Conferences» vadītājam Dmitrijam Smetaņinam ir
svarīgi veidot ap sevi kolektīvu, kas viņa teikto labi saprot...
180.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie kafejnīcu tīkla «Cup&Cino» direktores Ineses Vīcupas
(11/01/2018 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas iepirkšanās centrā Sky&More esošās kafejnīcas Cup&Cino viena no otras atšķiras ar savu konceptu...
181.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie dizaina viesnīcas «MaMa» direktores Ilzes Kikstes-Vaivaras
(02/11/2017 06:25)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūrmalā meklējamās dizaina viesnīcas «MaMa» direktore Ilze Kikste-Vaivara saredz...
182.
Viesnīcu un restorānu asociācija iesaistās kampaņā «Vai tu pārdotu alkoholu savam bērnam?»
(04/10/2017 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Izglītojošās kampaņas «Vai tu pārdotu alkoholu savam bērnam?» ietvaros
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija...
183.
Viedoklis: Ē.Lingebērziņš - Sadarbības ekonomika met lielu izaicinājumu tūrisma produktu kvalitātei
(27/09/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
27. septembris – Starptautiskā Tūrisma diena tiek atzīmēta visā pasaulē.
Latvijā, tāpat kā citās reģiona valstīs tā iezīmē...
184.
«Santa Maria» garšvielu jauno sortimentu un iepakojumu profesionāļiem atklās izstādē «Riga Food 2017»
(07/09/2017 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Starptautiskajā izstādē "Riga Food 2017" garšvielu ražotājs AS "Santa Maria"
restorānu, kafejnīcu vadītājiem, pavāriem...
185.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Ferma» vadītāja Jāņa Viļumova
(17/08/2017 06:26)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna «Ferma»
darbībā aizvadīts pirmais gads, un tā vadītājs Jānis Viļumovs ar gandarījumu...
186.
Saeima noraida priekšlikumu samazināt PVN viesmīlības jomai; Rīgas restorānu īpašnieki sašutuši par nozares ignorēšanu
(27/07/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
2017.gada 19.jūlijā 30 sabiedriskās ēdināšanas pārstāvji, tajā skaitā restorānu: "Pagalms", "Trīs pavāri", "Madam Brioš", "Orizzonte", "Golden Coffee"
u.c. nosūtīja kopīgu vēstuli Saeimai ar lūgumu grozīt PVN likuma
42.pantu...
187.
LVRA plāno tikties ar Ēriku Dreibantu, lai pārrunātu notiekošo nozarē un viņa atklātās vēstules saturu
(15/07/2017 06:19)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) plāno tikties ar pavāru
Ēriku Dreibantu privāti un pārrunāt viņa ceturtdien izplatītās atklātās
vēstules saturu, neatbildot uz to publiski, portālam travelnews.lv
pavēsīja LVRA prez
188.
Pavāra Ērika Dreibanta atklātā vēstule VID un LVRA
(15/07/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Nesen no Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) saņēmu
vēstuli, kurā tika pavēstīts, ka asociācija ir uzsākusi sadarbību ar
Valsts ieņēmumu dienestu (VID) – lai sakārtotu ēdināšanas nozari. Kas
pati par sevi ir liel
189.
VID un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija vienojas par sadarbību un uzsāk kopīgu akciju
(05/07/2017 05:33)
[lv]
Skatīt vairāk
Nostiprinot līdzšinējo sadarbību, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule un Latvijas Viesnīcu un restorānu
asociācijas...
190.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Kaļķu vārti» izpilddirektores Sandras Sirmaces
(29/06/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorānu «Kaļķu vārti», Vecrīgā raksturo stabilitāte un spēja ne tikai vairāk nekā 15 gadus
pastāvēt galvaspilsētas restorānu saimē, bet arī izpilddirektores Sandras
Sirmaces vadībā būt aizvien vienam no labākajiem galvas
191.
KONKURSS: Dalies ar savu ceļotāja stāstu un laimē balvas!
(05/06/2017 06:25)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicina ikvienu iesūtīt savu ceļojumu stāstus un piedalīties konkursā...
192.
13. jūnijā Rīgā tiks rīkotas apmācības SOLI-PA-SOLIM tūrisma nozarē strādājošajiem
(31/05/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Centurion Hospitality aicina apmeklēt apmācības SOLI-PA-SOLIM, kurās no
A-Z apskatīs veiksmīgas apkalpošanas praktisko pusi un viesim pielāgotu
pārdošanu. Apmācību mērķauditorija: restorānu, bāru, kafejnīcu un terašu
personāls.
193.
Viedoklis: Ko restorāni dara ar pāri palikušo pārtiku un kā izvairās no pāri palikumiem?
(24/05/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Protams, nekad nevarēs pilnīgi precīzi noteikt, cik daudz pārtikas
produkti konkrētajai dienai būs nepieciešami, jo nevar skaidri zināt –
cik klientu būs restorānam. Tāpēc Travelnews.lv taujāja restorānu
šefpavāriem, kā viņi nosaka, k
194.
Viesnīcu un restorānu pārstāvji pauž, ka «Aizliegtais paņēmiens» parādījis tikai aisberga redzamo daļu, norāda uz problēmām nozarē
(11/05/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
2017.gada 8.maija raidījums "Aizliegtais paņēmiens" bija veltīts t.s. "smalkajiem Rīgas restorāniem", pētot nodokļu maksāšanas paradumus ēdināšanas nozarē...
195.
10.maijā Rīgā notiks bāru, restorānu un kafejnīcu vadības konference «Saskarsmes Garša 2017»
(07/05/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
10. maijā, Rīgā, Spīķeru koncertzālē, notiks bāru, restorānu un kafejnīcu vadības konference "Saskarsmes Garša"...
196.
Viedoklis: Vai latvieši atbilst pieņēmumam un ir «mājās sēdētāji» - restorānu pieredze!
(25/04/2017 06:27)
[lv]
Skatīt vairāk
Nereti nākas dzirdēt, ka latvieši ir tādi "mājās sēdētāji" un pārsvarā gatavo un ēd mājās. Vai tā patiešām ir – to jautājām tiem, kas ikdienā strādā ēdināšanas nozarē...
197.
Noskaidroti 2016. gada Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā
(24/02/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Ceturto gadu pēc kārtas atzīti ārvalstu eksperti noteikuši 2016.gadā
labākos Latvijas restorānus un kāroto „Ekselence labākā restorāna
Latvijā 2016” titulu...
198.
Mišelina restorānu eksperts «piešķir» zvaigzni restorānam Rīgā
(24/02/2017 05:38)
[lv]
Skatīt vairāk
Mišelina restorānu kritiķis Endijs Heilers (Andy Hayler) pagājušajā nedēļā viesojās Rīgā, kur piedalījās Reaton rīkotājās...
199.
Vai Mārtiņš Rītiņš saņems Mišelina zvaigzni pēc tikšanās ar pasaulslaveno kritiķi?
(14/02/2017 05:33)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš tiksies ar pasaulslaveno
Mišelina restorānu kritiķi Endiju Heileru (Andy Hayler), kurš...
200.
Pasaulslavenais Mišelina restorānu kritiķis ierodas Latvijā uz HoReCa Profesionāļu Dienām
(07/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Pasaulē plaši pazīstamais restorānu kritiķis Endijs Heilers (Andy
Hayler), kurš vienīgais pasaulē apmeklējis visus trīszvaigžņu Mišelina...