ēdiens.

Apskatām 1 - 40 no 1326 vārdam 'ēdiens'

Grieķijas sala Krēta no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Grieķijas lielākā sala Krēta ir patiesi aizraujošs un unikāls ceļojumu galamērķis, ko ir vērts kaut reizi piedzīvot klātienē. Vidusjūras visaptverošais miers un vietējo iedzīvotāju sirsnīgums...

Trīs valstis, kur ceļojums kļūst par piedzīvojumu dvēselei

Ceļošana ir viena no vērtīgākajām un burvīgākajām dzīves pieredzēm - tā dāvā ilgi kāroto atpūtu no ierastā, ļauj iepazīt pasaules daudzveidību un krāšņumu...

Līgo svētki kopā ar kaimiņiem: kā svinēt, lai uzlabotu attiecības?

Līgo svētki jau izsenis tikuši svinēti plašā pulkā, arī kopā ar kaimiņiem. Viens no saulgriežu svinību ticējumiem pat vēsta – Līgo vakarā jārunā ar kaimiņiem...

Burzma: Silts ēdiens, auksts dzēriens un skats!

www.burzma.lv

Viļņā notikušajā Rozā zupas festivālā izlietoti vairāk nekā 2000 litru kefīra

Maija izskaņā Viļņā jau trešo reizi norisinājās Rozā zupas festivāls, kas šogad pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu – dažādās aktivitātēs visā pilsētā piedalījās...

Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025

2025. gada 26.-27. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025...

Drošība sākas ar zināšanām un atbildīgu rīcību! Aizvadītajā vasarā ūdenstilpēs izglābti 25, bet gāja bojā – 56 cilvēki

Vasaras brīvlaiks, saulains laiks un atpūta svaigā gaisā ir tas, ko ar nepacietību gaida teju ikviens, tomēr, ja netiks ievēroti drošības noteikumi, arī šo patīkamo laiku var aptumšot...

Ne tikai vieta, bet arī sajūtas: atklājiet Kapadokijas valdzinājumu

Kapadokija ir katra prasīga ceļotāja vēlmju sarakstā — un tam ir pamatots iemesls. Unikāli klinšu veidojumi, iespaidīgas pazemes pilsētas ar desmitiem metru gariem tuneļiem...

Rozā zupas fenomens: Viļņa aicina uz vasaras garšas festivālu

2025. gada 31. maijā Viļņa pārvērtīsies par rozā svētku galvaspilsētu – atgriežas Rozā zupas festivāls! Trešo gadu pēc kārtas Lietuvas galvaspilsēta ar krāšņu pasākumu godinās šaltibarščiai...

Laiks uz šķīvja: Rīgas Mākslas nedēļā piedzīvo gastronomisko provokāciju

Laiks uz šķīvja: Rīgas Mākslas nedēļā piedzīvota gastronomiska provokācija, kas paplašina skatījumu uz ēdiena, mākslas un realitātes saplūšanu...

Ceļojumi ar bērniem: Kā aizsargāt mazākos ceļotājus?

Ceļošana ar bērniem ir piedzīvojums, kas bagātina ģimenes kopā pavadīto laiku un ļauj mazajiem iepazīt pasauli ārpus mājām...

Kas jāēd, lai sirds kalpotu ilgāk? Uztura speciālistes padomi

Statistika ir skarba: Latvijā sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis. Saskaņā ar SPKC datiem , 2022. gadā tās bija atbildīgas par 52% no visiem nāves gadījumiem...

Itālijas sala Sicīlija no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Sicīlija – Itālijas lielākā sala un viena no iespaidīgākajām Vidusjūras pērlēm – ir galamērķis, kurā ik uz soļa atklājas kontrasti un krāsas. Te satiekas seno civilizāciju mantojums...

Košais Rozā zupas vilciens uzsāk braucienus maršrutā Rīga–Viļņa

No 2025. gada 14. maija līdz 10. augustam ikviens ceļotājs tiek aicināts neparastā piedzīvojumā: maršrutā Rīga–Viļņa–Rīga sāks kursēt īpašs vagons ar košu un vasarīgu dizainu...

2.maijs vēsturē: 1519. gadā mirst pasaulslavenais Leonardo da Vinči

Leonardo da Vinči bija fenomenāls cilvēks – viņš bija izcils gleznotājs, arhitekts un visu cilvēcei zināmo zinātņu students...

Noslēdzies recepšu konkurss «Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes» – apbalvoti uzvarētāji

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Pavāru klubs” rīkoja konkursu “Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes”, aicinot profesionāļus veidot ēdienkartes...

Smiltenes novads: Aicinām uz Nigras takas atklāšanu 21. aprīlī

Smiltenes novadā, Blomes pagastā, gar Nigras upi ir tapusi 7km gara pārgājienu taka! Aicinām uz takas atklāšanas pasākumu 21. aprīlī, Otrajās Lieldienās...

Dobele aicina ciemos uz Lieldienu svinībām

Dobeles pilsētas Kultūras nams aicina gan lielus, gan mazus uz Lieldienu pasākumu Pļavas ielas terasē 2025. gada 20. aprīlī no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00...

Šodien atzīmē Lielo piektdienu

Saskaņā ar Evaņģēlijos rakstīto, šai dienā Jēzus nonāca romiešu un jūdu farizeju tiesas priekšā, kura...

Šodien ir Zaļā ceturtdiena

Kristīgajā baznīcā šodien svin Lielo jeb Zaļo ceturtdienu. Šajā dienā, saskaņā ar Evaņģēlijos rakstīto, tika iedibināts Svētais Vakarēdiens...

16. aprīlis vēsturē: Benedikta olas cienītāju diena

Bagātīga, krēmīga Holandes siera mērce, sāļš un garšīgs šķiņķis, nevainojami izcepta...

5 padomi Lieldienām bez izšķērdības

Gaisā virmo pavasara svaigums, un cilvēki sāk gatavoties Lieldienām. Taču plānojot svētku svinības, viegli ir aizrauties ar pirkumiem un sarūpēt vairāk nekā patiesībā nepieciešams...

Nigērija. Par un pret. 10 atziņas pēc ceļojuma

Kas veido priekšstatu par Āfriku? Sliktas ziņas, dokumentālās filmas par maziem bērniem, kam no bada uzpūtušies vēderiņi, skolu trūkum un medicīnas neesamību. Ceļojums uz Lagosu lauza visus stereotipus...

Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem

Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...

11. aprīlis vēsturē: Atzīmē siera fondī dienu

11. aprīli pasaulē atzīme kā siera fondī dienu. Šis ir Šveices nacionālais ēdiens, kuru iemīlējuši gardēži visā pasaulē...

Inese Lukaševska iegūst Kannu festivāla Grand Prix, pārrakstot Latvijas sasniegumu vēsturi

Producente Ineses Lukaševska un tās vadītā aģentūra Luka triumfējusi prestižajā Kannu festivālā Heavent Awards, iegūstot konkursa Grand Prix, kā arī zeltu kategorijā B2B...

10 ikoniski Ēģiptes ēdieni, ko noteikti jānogaršo

Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz latviešu sirsnīgi iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un...

Slēdz kafejnīcu Kauņā, atklājot briesmīgus pārkāpumus

Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests, reaģējot uz klienta sūdzību, veica pārbaudi Kauņas kafejnīcā “Golden Dragon”. Atklāto pārkāpumu bija daudz...

27. marts vēsturē: šodien svin Spānijas populārā ēdiena Paeljas dienu

Pat ja nekad neesi nogaršojis, noteikti esi dzirdējis par ēdienu ar nosaukumu paelja (paella). Paelja ir no rīsiem gatavots ēdiens, kas ir viens no...

Tiek veidots jauns Camino Latvia ceļa atzarojums Vidzemes jūras piekrastē

2025. gada 15.martā Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācija organizēja pirmo izpētes pārgājienu, lai izveidotu jaunu Camino Latvia ceļa atzarojumu Limbažu novadā...

Daugavpils: Tūrisma sezonas atklāšana ar jaunām zināšanām un profesionālo prasmju pilnveidi

4. aprīlī plkst. 10.00 Rotko muzeja konferenču zālē, atklājot tūrisma sezonu, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta Tūrisma nodaļa aicina...

Travelnews.lv vērtē Nigērijas lielākās pilsētas Lagosas viesnīcu piedāvājumu

Lagosa ir Nigērijas biznesa centrs. Biznesa rajonos slejas lepnas augstceltnes, kurās izmitināti pasaules vadošo kompāniju biroji, moderni apartamenti un arī pasaules klases viesnīcas...

Restorānā «LeDome» jauns šefpavārs

“Ar prieku paziņojam, ka Šefpavārs Jānis Zvirbulis ir pievienojies “LeDome Restaurant”! Viņa pieredze un meistarība “haute cuisine” jomā...

«Michelin» novērtētais restorāns «Zoltners» īpašā pasākumā iepazīstina ar Zemgales produktiem

Ar līdz šim nebijušu un unikālu piedāvājumu nāk klajā “Michelin” ceļveža novērtētais Dobeles novada restorāns “Zoltners”, aicinot 2025. gada 11. aprīlī uz sešu kārtu maltīti...

Trīs Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene

Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram...

TOP10 Eiropas lidostas, ja jāpavada ilgāks laiks starp lidojumiem

Portāls “Simpleflying  izveidojis TOP 10 ar tām Eiropas lidostām, kuras ceļotājiem ir vispateicīgākās, ja jāpavada ilgāks laiks starp lidojumiem...

«Grand Hotel Kempinski Riga» iepazīstina ar jaunu «Stage22» ēdienkarti: Ēdienu savienošanās svētki

Stage22 Bar & Restaurant, iemīļots ēdināšanas galamērķis, kas Stage22, kas ir slavena ar Āzijas-Fusion virtuvi un viesmīlīgo gaisotni, aicina pusdienotājus piedzīvot kulinārijas ceļojumu...

6. marts vēsturē: Gana svin Neatkarības dienu

Ik gadu Ganā 6. marts ir lieli svētki, kurus svin ne tikai šajā Rietumāfrikas valstī, bet arī citur pasaulē – visur, kur  mitinās ganieši...

Poļu imigrantu dēls, kurš ceļo kopā ar slavenībām viņu «mājas garšas» meklējumos

Doties ceļojumā, lai nogaršotu savu senču zemes autentiskos ēdienus, kas nereti meklējami pat otrā pasaules malā – tās īsts ir piedzīvojums, kas ļauj slavenībām...

Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums

Laikā no 25.-27. februārim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com