deserts.

Apskatām 1 - 40 no 203 vārdam 'deserts'

Itālijas sala Sicīlija no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Sicīlija – Itālijas lielākā sala un viena no iespaidīgākajām Vidusjūras pērlēm – ir galamērķis, kurā ik uz soļa atklājas kontrasti un krāsas. Te satiekas seno civilizāciju mantojums...

No neļķēm līdz valsts apbalvojumam – kā godā māmiņas dažādās pasaules valstīs?

Maija otrajā svētdienā daudzviet pasaulē atzīmē Māmiņdienu, kad īpašu paldies sakām tām sievietēm, kuru rūpes mūs pavadījušas no pirmajiem soļiem līdz šodienai...

Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem

Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...

10 ikoniski Ēģiptes ēdieni, ko noteikti jānogaršo

Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz latviešu sirsnīgi iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un...

Marts – Latgales garšu mēnesis. Daugavpils piedāvājums

Pavasaris tuvojas, un Daugavpils sāk mosties jaunām garšām! Ar katru dienu saule sildīs vairāk, ielas piepildīsies ar dzīvību, un arī mēs būsim gatavi jaunām emocijām...

Restorāns «Kest» triumfē pirmajā desertu un vīna saderības konkursā

Pirmdien Rīgā notika pirmais konkurss par labāko vīna un deserta saderību — “Wine & Dessert Latvia 2025”. Trīspadsmit vadošie valsts restorāni prezentēja savus darbus restorānā “Whitehouse”...

Taizemes maģija: eksotiskas pieredzes, ko vērts piedzīvot

Eksotisko valsti Taizemi, šķiet, zina jau katrs latvietis - ja ne pats personīgi, tad draugu un paziņu lokā kāds noteikti būs jau tur viesojies un piedzīvojumu stāsti būs dzirdēti...

Sirsnīgi piedāvājumi Valentīndienai Valmieras novadā

Gaisā virmo mīlestība – sajūti to izsmalcinātos ēdienu un dzērienu piedāvājumos, radošās meistarklasēs ar kopābūšanu, brīnišķīgos koncertos, laiskas relaksācijas baudīšanā...

Aptauja. Cik esam gatavi tērēt par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā?

Tikai 21 % Latvijas iedzīvotāju par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā būtu gatavi tērēt vairāk par 5 EUR, secināts LIDO pasūtītajā aptaujā...

Konkurss par labāko vīna un deserta saderību pirmo reizi notiks Rīgā

2025. gada 24. februārī Latvija pirmo reizi kļūs par norises vietu konkursam par labāko vīna un deserta saderību “Wine+Dessert Latvia 2025”...

Bergamo - vārti uz Itālijas labākajiem slēpošanas kūrortiem un kultūru

Ziemeļitālijas pilsēta Bergamo ir lielisks ceļojumu galamērķis gan vasarā, gan ziemā, taču tieši ziema to pārvēršas par sniegotu pasaku valstību, kurā katra bruģakmens iela un kalnu panorāma...

Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs

Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...

Aivars Mackevičs: Atziņas par nedēļas atpūtu Turcijas viesnīcā «Ali Bey Club Park Manavgat» 2024. gada oktobrī sadarbībā ar «Coral Travel Latvia»

2024. gada oktobra beigās (21.10.-28.10.2024) sadarbībā ar starptautisko tūroperatoru «Coral Travel Latvia» un Turcijas viesnīcu «Ali Bey Club Park Manavgat»...

Ļauties rudens garšu modei Valmieras novada Restorānu nedēļā

No 18. novembra līdz 1. decembrim pieredzi rudens garšu modi Valmieras novada restorānos un kafejnīcās! Tāpat kā katrai gadalaiku...

26. novembris vēsturē: Pasaulē svin kūku dienu

Lieliska ziņa visiem kārumniekiem un saldumu mīļiem – šodien godā ceļ kūkas. Un ja reiz...

Lietuvas garša ar zvaigžņu putekļiem: ko baudīt Michelin ieteiktajos restorānos?

Šoruden gardēži tiek aicināti uz 14. Lietuvas Gastronomijas nedēļu, kas no 4. līdz 10. novembrim piedāvās aizraujošu kulinārijas pieredzi vairāk nekā...

20. oktobris vēsturē: Lai dzīvo augļi brendijā

20. oktobris ASV tiek atzīmēs kā Nacionālā augļu brendijā diena. Tas, starp citu, ir deserts...

Ar tirdziņu, dzīvajām lellēm, izstādi, jaunās ražas gardumiem un iecienītām ķirbju receptēm Pastariņa muzejs aicina atzīmēt Rudens saulgriežus

22. septembrī plkst. 13.00 Pastariņa muzejā (“Bisnieki”, Dzirciemā, Zentenes pagasta Tukuma novadā) aicina atzīmēt Rudens saulgriežus...

Jubilejas gads: Pavāru Klubs apbalvo Latvijas Gada Pavāru un Pavārzelli

2024. gadā aprit divdesmit gadi, kopš tika izveidota biedrība Pavāru klubs. Kopš pavāru organizācijas izveides pirmsākumiem, fokuss ir bijis uz pavāru mākslas attīstīšanu Latvijā...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Cīņa ar liekajiem kilogramiem: 5 bieži sastopamas kļūdas, kāpēc diēta nenes gaidīto rezultātu

Vasara un pludmales sezona jau pilnbriedā, un ne vienam vien rodas vilinājums izmēģināt kādu no diētām, kas īsā laikā sola panākt brīnumainu efektu...

Špikeris slinkiem līgotājiem: ko celt galdā svētkos, ja negribas gatavot, bet ar sieru vien ir par maz?

Līgo svētki lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju ieņem īpašu vietu gan sirdī, gan kalendārā. Pošoties svētkiem, īpaši tiek domāts par to, ko celt galdā...

«Pikšas» muzejs Dobeles novadā: Izzināsim un pētīsim, lai iegūtu un saprastu

K. Ulmaņa piemiņas muzejā ''Pikšas'' Muzeju naktī, atsaucoties tās visu dalībnieku vienotajam vadmotīvam ''Izzināt un iegūt, pētīt un saprast!'', šogad gan ''lidosim pa gaisu'', gan būsim piezemēti un praktiski, gan rūpēsim ''pilnus vēderus''...

Latvieši darba dienās dod priekšroku tradicionāliem ēdieniem, bet brīvdienās – burgeriem un picām

Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma “Wolt” apkopotie dati, latvieši darba dienās lielākoties iecienījuši uz mājām vai biroju pasūtīt tradicionālu ēdienu...

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Marta Mackeviča: 10 lietas, kas noteikti jāizbauda Dubaijā

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic jau kādu laiku piedāvā iespēju nokļūt vienā no neparastākajām pilsētām pasaulē – Dubaijā, kas saskaņā ar “Tripadvisor”...

Marta Mackeviča: Safari piedzīvojums Dubaijas tuksnesī

Viena no lietām, bez kā nav iedomājams ceļojums uz Dubaiju, ir safari piedzīvojums tuksnesī. Lai gan šādu iespēju nodrošina vairākas kompānijas...

Kā kokosriekstu piens aizstāj pienu un krējumu pamatēdienos un desertos

Kokosriekstu piens sastāv tikai no kokosriekstu mīkstuma un tajā esošā ūdens – šādam produktam ir dabīga garša un atbilstoša konsistence, turklāt šis viens...

«Viss būs bietē!» – festivāls «Ziemas garšu svinēšana» izsludina restorānu piedāvājumu

Jau šo sestdien, 2024. gada 20. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī no plkst. 12.00 līdz 16.00 norisināsies lielākais gastronomiskais festivāls Siguldā “Ziemas garšu svinēšana”...

Speciālistu padomi mandarīnu laikam

Protams, ka Ziemassvētki smaržo pēc piparkūkām un mandarīniem! Brīnišķīgais, košais auglis ir kā veselīguma simbols – ne velti vitamīniem bieži vien piešķir...

Iedvesma svētku galdam: trīs gardas, tradicionālas zviedru receptes

Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds – Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku galds”...

Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!

No 2023. gada 3. līdz 12. novembrim Cēsu novada restorāni aicina nobaudīt īpaši Restorānu nedēļai veidotu ēdienkarti, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko gardēžu maņas...

Marta Mackeviča: rudenīgs dabas baudījums Vecrīgas sirdī – restorāna «Kaļķu vārti» piedāvājums

Rīgas Restorānu nedēļa pilnā sparā turpināsies līdz 12. novembrim un īpašu rudens garšu ceļojuma piedāvājumu ir sagatavojis arī restorāns...

Biroju kompleksā «Verde» atvērts pusdienu restorāns «Dia 36.line»

Rīgas zaļākajā biroju kompleksā “Verde” atvērts populārā šefpavāra Laura Aleksejeva jaunākais dienas restorāns “Dia 36.line”...

Valmieras novada tūrisma uzņēmējdarbības pieredzes stāsts – Gulbīt’s desertu darbnīcas saimniece Linda Ļebedeva

Karstākajā vasaras laikā devāmies ciemos pie Lindas Ļebedevas, kura saimnieko “Gulbīt’s desertu darbnīca”, kas maģiski paslēpusies pašā Valmieras centrā...

Eksperiments: mocarella, cietais vai pūdētais siers – kuru labāk baudīt kopā ar alu?

Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV...

8 ieteikumi siera baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Daudziem siers ir iecīnīts ēdiens gan ikdienā, gan svētkos. Tas tiek baudīts kā uzkoda vai pievienots citiem ēdieniem – zupām, salātiem, pamatēdieniem vai pat desertiem...

Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» iepazīstina ar TOP5 lietām, kas noteikti jāizbauda Turcijā

Atpūta Vidusjūras krastā, labs ēdiens, smaidīgi cilvēki... Bet tas nebūt nav viss, kas noteikti jāizbauda Turcijā...

Izgaršo pavasari Valmieras Restorānu nedēļā!

Saules stariem sildot siltāk un spožāk, seja atplaukst smaidā un tā vien kārojas ieviest pavasarīgu košumu ne tikai savā ikdienā, bet arī uz šķīvja...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com