kartupeļi.

Apskatām 1 - 40 no 363 vārdam 'kartupeļi'

Barselona – ideāla izvēle atpūtai, kultūrai un garšu ceļojumam

Spānijas piekrastes pilsētas Barselona gadu no gada nemainīgi turpina ierindoties pasaules apmeklētāko pilsētu topā...

Gatavojiet, dalieties, izbaudiet: gardas 2025. gada Turcijas kulinārās nedēļas idejas

2025. gada Turcijas kulinārā nedēļa no 21. līdz 27. maijam visā pasaulē aicina doties garšu pilnā ceļojumā cauri Turcijas bagātīgajām kulinārijas tradīcijām...

Dienvidkurzemes novads: Vēro un ievēro. Putni ir dabā

2025. gada 23. maijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 Dienvidkurzemes novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Bārtas upes radošā apvienība"...

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Rozā zupas fenomens: Viļņa aicina uz vasaras garšas festivālu

2025. gada 31. maijā Viļņa pārvērtīsies par rozā svētku galvaspilsētu – atgriežas Rozā zupas festivāls! Trešo gadu pēc kārtas Lietuvas galvaspilsēta ar krāšņu pasākumu godinās šaltibarščiai...

Turcijas garšu pasaule Latvijas gardēžiem

Ja esat ceļotājs no Latvijas, kurš alkst pēc saules, bagātīgas kultūras un neaizmirstamiem ēdieniem, Stambula ir īstā vieta, ko apmeklēt. Papildus leģendārajai panorāmai, senajām mošejām un...

Daudzpusīgā Turcija: kas sagaida ārpus tās kūrortiem

Pieredzējuši ceļotāji piekritīs, ka tie, kuriem Turcija asociējas tikai ar frāzi "viss iekļauts", ir atklājuši tikai nelielu daļu no šīs valsts. Šis populārais brīvdienu galamērķis patiešām...

Pavasara baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Marta beigās, no 2025. gada 24. līdz 30. martam, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki – “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kur pilsētas iedzīvotāji un viesi...

Trīs Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene

Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram...

Pavasara baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Marta beigās, no 2025. gada 24. līdz 30. martam, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki – “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kur pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti...

Marts – Latgales garšu mēnesis. Daugavpils piedāvājums

Pavasaris tuvojas, un Daugavpils sāk mosties jaunām garšām! Ar katru dienu saule sildīs vairāk, ielas piepildīsies ar dzīvību, un arī mēs būsim gatavi jaunām emocijām...

Zināms, ko visvairāk ēd LIDO klienti. Un tie nav kartupeļu salmiņi!

Trīs mēnešu laikā par LIDO lojalitātes programmas dalībniekiem kļuvuši 35 000 klientu. Regulāri to izmanto teju 20 000 dalībnieku, kuri kopumā uzkrājuši 55 974 eiro....

Travelnews.lv iepazīst Nigēriju: Pārtikas cenas lielveikalā, kas izraisa šoku

Normāls nigērietis parastais pārtiku iepērk vietējā piparbodītē jeb mūsu izpratnē būdiņā. Nu, apmēram kaut kas līdzīgs, kā agrāk bija Latvijas mazpilsētu tirgos...

No tuksneša līdz sērfošanai: 5 kontrastu piepildīti ceļojumu galamērķi ziemā

Atnākot rudenim, kaislīgākie vasaras mīļi sāk lūkoties pēc saulainiem un siltiem ceļojumu galamērķiem, kur kaut uz mirkli aizmirst...

Sāc sportot? Uzzini, kādi vitamīni un minerālvielas noderēs šajā laikā

Vai arī jūs šogad apņēmāties sākt vairāk kustēties vai pat nopietnāk sportot? Fiziskās aktivitātes ir lieliska daudzu slimību profilakse, turklāt, pārdomāti veiktas...

Kā norvēģi sagaida Jauno gadu?

Vecgada vakarā norvēģi uzklausa Norvēģijas karaļa runu, šauj salūtu, saskandina dzirkstošā vīna glāzes un vēl veiksmīgu Jauno gadu...

Kam jābūt ledusskapī 1. gada dienā? Špikeris no pērnā gada 1. janvāra top pirkumiem

Neatkarīgi no tā, kā vēlaties iesākt gada pirmo dienu, mēs esam apkopojuši pieprasītākās preces no aizvadītā gada Jaungada dienas...

Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs

Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...

Kārlis Streips: Makdonalds ir visu ātro ēstuvju vectētiņš

"Kārtīgi" latvieši vaimanāja, ka, pirmkārt, amerikāņu ievazātā ēstuve bija pārāk tuvu Brīvības piemineklim...

3. decembris vēsturē: Anglija iepazīstas ar kartupeli

Viena no versijām, kā Anglija uzzināja par tādu dārzeni kā kartupelis, ir tāda, ka to tālajā 1586. gada 3. decembrī atveduši no Kolumbijas...

Ļauties rudens garšu modei Valmieras novada Restorānu nedēļā

No 18. novembra līdz 1. decembrim pieredzi rudens garšu modi Valmieras novada restorānos un kafejnīcās! Tāpat kā katrai gadalaiku...

Latvijas pavāriem labi panākumi «Global chef chellenge» pasaules pavāru konkursa finālā

Latvija pirmo reizi nostartēja starptautiskās pavāru asociācijas Worldchefs organizētajā “Global chef chellenge” pasaules pavāru konkursa finālā...

Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas

Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...

Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Nākamnedēļ, no 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kuras ietvaros pilsētas iedzīvotāji...

12. oktobris vēsturē: Kolumbs atklāj Ameriku

Visdrīzāk ikviens, kas gājis skolā, zina vismaz vienu ar ģeogrāfiju saistītu faktu - Ameriku atklāja Kolumbs. Jā, tieši...

Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Oktobra vidū, no 2024. gada 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē”...

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...

Marta Mackeviča: 10 iemesli, kāpēc doties ceļojumā uz Bulgāriju

Vasara vēl ir pašā plaukumā, tāpēc, ja visas iekrātās atvaļinājuma dienas vēl nav iztērētas, bet visas nervu šūnas gan, ir īstais brīdis nelielam atvaļinājumam...

Valmieras novada tūrisma piedāvājums Burtnieka ezera svētkos

2024. gada 10. augustā aicinām uz Burtniekiem, kur norisināsies tradicionālie Burtnieka ezera svētki. Arī šovasar prieku, smieklus un...

Tūrists viļas dārgākajā Lielbritānijas «Fish & Chips» restorānā

Lielbritānijā viens no iecienītākajiem ēdieniem ir “Fish & Chips” jeb latviski sakot – zivis ar fritētiem kartupeļiem. Pats dārgākais šāda...

Melnkalne no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo valsti

Balkānu centrā esošā Melnkalne ir nedudz apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti. Ar savu satriecošo Adrijas jūras piekrasti, varenajiem kalniem un...

3. augusts vēsturē: Kolumbs dodas jūras ceļojumā, kurā atklās Ameriku

Visdrīzāk ikviens, kas gājis skolā, zina vismaz vienu ar ģeogrāfiju saistītu faktu - Ameriku...

28. jūlijs vēsturē: Eiropā pirmo reizi ievesti kartupeļi

Kartupelis noteikti ir teju katra latvieša iemīļotākais dārzenis. Pastāv tik daudz un dažādi veidi, kā to pagatavot, ka...

25. jūlijs vēsturē: Latvijā atzīmē Jēkaba dienu

Jēkabi iezīmē viena darba posma beigas un otra sākumu: līdz Jēkabiem tika pabeigta siena pļauja, un sākta...

Ar uzkodu pret izsalkumu: kā remdēt apetīti veselīgi?

Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes...

Kas ir hroniskā noguruma sindroms?

Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem. Par to, kas ir hronisks nogurums un kas – hroniskā noguruma sindroms...

Vai iespējams mazināt celulītu? Skaidro speciālisti

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus...

Fizisko aktivitāšu ietekme uz sirds veselību: kā senioriem pasargāt sevi vasaras svelmē

Fiziskās aktivitātes senioriem ir īpaši svarīgas, rūpējoties par sirds veselību un garāku mūžu. Vasaras karstajās dienās, ir svarīgi atcerēties...

30. jūnijs vēsturē: Kongo Demokrātiskā Republika iegūst neatkarību

Šajā dienā, 30. jūnijā, pēc platības otrā lielākā valsts Āfrikā un 11. lielākā valsts pasaulē, kurai ir...

Uztura speciāliste: nav neveselīgu produktu, bet – kas par daudz, tas par skādi

Pēdējās desmitgadēs diskusija par veselīgu uzturu un tā lomu cilvēka veselības un labsajūtas nodrošināšanā kļuvusi īpaši aktuāla...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com